reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2017

Czyli najlepiej szukać szkoły rodzenia działającej przy szpitalu, w którym chciałabyś rodzić, żeby móc sobie spokojnie tam po oddziale pochodzić i czegoś się dowiedzieć.
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie znieczuleń, oczywiście mowa tu o porodzie naturalnym. Jak to wygląda w praktyce ? Bezproblemowo go dostałyście czy musiałyście jakoś dopłacać ??

reklama
Morela - Bydgoszcz przewijal się na liście lipcowek, a na dolnośląskim posucha [emoji23].
Apropo - moja bardzo dobra koleżanka przeprowadziła się na wakacjach do Bydgoszczy (wstępnie na 3 lata). Mieszka chyba na ul. Gdanskiej (w pobliżu SP nr 37) [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Jest jedna lipcówka z Bydgoszczy ale nie udziela się na wątku :)

Co do Sp 37 to moja podstawówka :D Świat jest mały Bydgoszcz jeszcze mniejsza ale kocham to miasto. Zapraszam jakbys była przejazdem:)

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Co do znieczulenia to jedno tylko doradze- jeżeli ktoś oczywiście chce- mówić o tym głośno już przy przyjęciu i powtórzyć jeszcze a potem się jeszcze spytać kiedy dadzą. Bo z tego co wiem to często personel nie wpadnie na to (nie wnikam w powody) żeby samemu zapytać i zaproponować i potem gdy rodzącą zaczyna boleć i mówi że chce to najczęściej jest już za późno. Znieczulenie trzeba podać w odpowiednim momencie, ani nie za wcześnie ani nie za późno. Także nie czekać aż zacznie boleć i wtedy krzyczeć że się chce, tylko na dzień dobry informować.

Czyli najlepiej szukać szkoły rodzenia działającej przy szpitalu, w którym chciałabyś rodzić, żeby móc sobie spokojnie tam po oddziale pochodzić i czegoś się dowiedzieć.
Mam jeszcze do Was pytanie odnośnie znieczuleń, oczywiście mowa tu o porodzie naturalnym. Jak to wygląda w praktyce ? Bezproblemowo go dostałyście czy musiałyście jakoś dopłacać ??
MumusiaMuminka, ja będę rodzic we Wrocławiu i wiem, ze niektóre szpitale mają jeden dzień w tygodniu, w który można przyjść i położna oprowadza po porodowce. Ja mam zamiar z tego skorzystać, bo uważam że to istotne żeby wcześniej sie zapoznać z otoczeniem ;-) potem bedzie mniej stresu ;-) Może w innych miastach rez tak jest

Mamusiu Muminka - ja niestety nie miałam znieczulenia przy 1 porodzie. Oxytocyna tak szybko podziałala, ze chwila moment i było "po".
Nie mniej popieram aim - jeżeli chce się skorzystać ze znieczulenia należy to zgłosić przy wjeździe na porodówke.
Co do kosztów - to też nie pomogę. Ale zapewne Szkoła Rodzenia przy danym szpitalu wcześniej wyjaśni co i jak [emoji5]

Morela - właśnie do SP 37 chodzi córka mojej koleżanki, a zarazem przyjaciółka mojej Jagody (1 klasę robiła w Bolesławcu, a 2 już w Bydgoszczy). Jej wychowawczynia jest pani Mirka. Często zaglądam na stronę szkoły i podglądam działania naszej Madzi [emoji3].
Z kolei inna moja przyjaciółka przetarla 3 lata temu szlaki dla tej naszej małej Madzi, zwiedzając szkołę podczas zlotu szkół sienkiewiczowskich [emoji3].
Świat jest naprawdę malutki [emoji1][emoji1][emoji1]

Ja miałam 2 porody 2012 - znieczulenie płatne 500 zł, 2014 ten sam szpital juz za darmo. Obydwa bez problemu. Przeszlo 4cm i prosiłam o nie
Poród naturalny to taki bez znieczulenia, niektórzy mogą sie czepiać jak powiesz ze chcesz naturalnie ;).
Ja milam to w kręgosłup.

Mamusiu Muminka - ja niestety nie miałam znieczulenia przy 1 porodzie. Oxytocyna tak szybko podziałala, ze chwila moment i było "po".
Nie mniej popieram aim - jeżeli chce się skorzystać ze znieczulenia należy to zgłosić przy wjeździe na porodówke.
Co do kosztów - to też nie pomogę. Ale zapewne Szkoła Rodzenia przy danym szpitalu wcześniej wyjaśni co i jak [emoji5]

Morela - właśnie do SP 37 chodzi córka mojej koleżanki, a zarazem przyjaciółka mojej Jagody (1 klasę robiła w Bolesławcu, a 2 już w Bydgoszczy). Jej wychowawczynia jest pani Mirka. Często zaglądam na stronę szkoły i podglądam działania naszej Madzi [emoji3].
Z kolei inna moja przyjaciółka przetarla 3 lata temu szlaki dla tej naszej małej Madzi, zwiedzając szkołę podczas zlotu szkół sienkiewiczowskich [emoji3].
Świat jest naprawdę malutki [emoji1][emoji1][emoji1]

Taak świat jest mały . Ja tam swego czasu w klasie muzycznej byłam :) dobrze wspominam tą szkołę:) a już od września moja córka idzie do 1klasy - kiedy to zlecialo.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

reklama
Mamusiu muminka dokładnie tak jak dziewczyny piszą, trzeba to zgłosić wcześniej, tam gdzie ja rodziłam położne mówiły ze nie ma anestezjologa na tym oddziale i musza go ściągać z innego a jak ma operacje czy cc to raczej nie przyjdzie szybko, przypuszczam ze tak jest w wielu szpitalach

Kasiulka co więcej poród fizjologiczny to taki bez żadnych wspomagaczy, typu oxy czy inne kroplówki haha, myśle ze tylko kobiety rodzące w domu maja takie porody ;)

Do góry