reklama

Lipcowe mamy 2017

Do dziewczyn, które już rodziły : Czy przed porodem byłyście w szpitalu, w którym miałyście rodzić, żeby sprawdzić cały układ pomieszczeń, gdzie rejestracja itd. oraz żeby porozmawiać z kadrą ?

reklama
Ja z.celulitem walcze od dawna pije duzo wody 2-3 l w ciazy troche gorzej... duzo grejpfrutow, ruchu, no i peelingi i masaz.Ogolnie.teraz nie moge narzekac ale podejrzewam ze to wlasnie dlatego ze od dawna z nim walcze.

010igov35ye70zfx.png

MamusiaMuminka w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i tam był spacer po szpitalu. Wydaje mi sie, ze warto wiedziec gdzie IP, jak wyglądają sale, a także czym dysponuje szpital dla mamy i dziecka

Do dziewczyn, które już rodziły : Czy przed porodem byłyście w szpitalu, w którym miałyście rodzić, żeby sprawdzić cały układ pomieszczeń, gdzie rejestracja itd. oraz żeby porozmawiać z kadrą ?

MamusiaMuminka w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i tam był spacer po szpitalu. Wydaje mi sie, ze warto wiedziec gdzie IP, jak wyglądają sale, a także czym dysponuje szpital dla mamy i dziecka
Muminkowa (czy mogę używać skrótu?[emoji6]) - u mnie była identyczna sytuacja jak u Kasiulki.
Szkoła Rodzenia organizowała obchod/zwiedzanie oddziału.
Cwiczylismy nawet "meldunek" na oddziale na zasadzie [emoji6].

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajko - z tymi cytrusami też warto przystopowac. Ponoc mają spory wpływ na późniejsze alergie u dziecka. Ja ograniczam sie do kilku mandarynek tygodniowo, ew. 2-3 pomarańcze.
A tak jabłka, banany, rodzynki, żurawina.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Wyskoczyło mi "zimno" na ustach, mogę Zovirax plasterki używać?

Co do porodu to u mnie będzie trzecie cc.
W totalnej ostateczności można, ale to taka ostateczność jeżeli lekarz ci pozwoli. Tego typu lek używa się "gdy korzyści ze stosowania u matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu" także ja bym tego nie wzięła o ile nie zaatakowało ci poł twarzy czy no rzeczywiście jest to stan poważny.

reklama
To ja dorzucę swoje trzy grosze że bez szkoły rodzenia czasem ktoś do nas przychodziła jakaś para i wolna położna im pokazywała porodówkę. Rzadko, ale kilka razy się zdarzyło.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry