reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzieki za kilka słów otuchy:) wyczekuje juz wizyty u dentystki:))

Widze ze kazda ma jakieś przejścia, co ciekawe mało się w ogóle o tym mówi. Ja zaszlam w pierwsza ciążę, za pierwszym razem, pochwaliliśmy się znajomym i rodzinie od razu (nigdy bym nie pomyślała ze poronie..) i straciłam ciążę w 9tc. Po 3mcach zaszlam znów, nikomu nic nie mówiliśmy i znów poronilam w 9tc. Zaszlam znów po 3mcach i powiedzieliśmy znajomym dopiero w 12tc, jak juz minal ten 9tc... Najgorzej jak ciągle ktoś pytal jak nam idą starania itd a ja tylko zachodzilam i tracilam. Mysle ze hormonalnie mój organizm jest nieco wykończony ;-) teraz każdy tydzień jest na wagę złota.

reklama
Hymmm celulit, ja nie mam od jakiś4 lat, bo wtedy schudłam20 kg i zrobiłam ze sobą porządek i do tąd się pilnuję i ćwiczę, również w ciąży;-) ;) Niestety, samo się nie zrobi. A dr odradzała mi w ciąży peelingi ud, brzucha i piersi więc uważajcie z tym.

Truskawka - widzę, że trafiłaś na zdolną ekipę wkluciowa [emoji23]. Porażka wkluciowa totalnie ich nie zniechecala... Chyba, że... Może posłużyłas im w celach praktyki [emoji6]? Nieprzytomny pacjent nie zgłosi zastrzeżeń - Ty mogłaś.. Dzięki temu mogli obrać kolejny tor do działania.
Jednym słowem - współczuję.

Co do igły - staram się nie patrzeć gdy mi sie wkluwaja. Proszę o tą większą, bo już dwukrotnie super się udawało, przez co ograniczyłam sobie ból i kolejne serie prób..
A dzisiejsza sytuacja to wynik słabej pielęgniarki, która nie dość, że przyszła po 7:30 (poniedziałek, wszędzie mega zaspy), nie zdążyła kawki lyknac, a tu..przed 8:00 trafiłam sie jej ja (jako 4 do poboru).

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny
Również należę do grona lipcowych mam, czytam forum codziennie i w końcu postanowiłam coś napisać :)
Jestem ciekawa jak u Was wygląda kwestia porodu, macie już coś ustalone? wybrany szpital, położną?
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie

Cześć Martac88 - ja jeszcze nie jestem na etapie porodu. Chciałabym urodzić naturalnie. Ale wszystko wyjdzie w późniejszym etapie ciąży.

Napewno znowu będę musiała przejść szkole rodzenia.
A co do położnej - zdaje się na los, na zasadzie układu z tą, która akurat będzie na dyżurze [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra rozumiem by nie robic peelingu brzucha ale ud czy posladkow? Co w tym.zlego uzasadniala to jakos? Ja robie regularnie od kilkunastu miesiecy i nie wyobrazam sobie by przestac.Jeszcze musze sobie kupic banki chinskie i masowac uda.Bo jak zaniedbam to w lato bede w pantalonach latac:p
W tej ciazy jestem bardziej swiadoma i wole zapobiegac niz pozniej " plakac" nad soba:p

Marta witamy ja bede miala cc ale szpital jeszcze nie wybrany.

010igov35ye70zfx.png

Lilith, Wendy ja myje głowę pod prysznicem tylko, kiedyś jak się schylilam do wanny to już tak zostałam :/
Zonagraja udanego wypoczynku- zazdroszcze. Uwielbiam wiochę i muszę.
Byłam wczoraj na zakupach, najpierw typowo remontowe, a potem próbowałam kupić spodnie z paskiem bo już zwykłych dżinsów nie wcisnę, tzn wcisnę ale mnie cisną. Wyobraźcie sobie że w 3 sklepach nie było mojego rozmiaru :/ rozmiar mniejsze nie przewidują powiększenia ud, a rozmiar większe spadały. Także nie kupiłam nic :(

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Tutaj wklejam test papa może któraś z,was to odczyta?
Test PAPP-A i wolne Bhcg masz w normie. Wartości < 0,5 MoM lub > 5,0 w przypadku PAPP-A świadczą o większym prawdopodobieństwie wady genetycznej. Co do samoistnego porodu przedwczesnego to wyliczają to głównie na podstawie wywiadu, lokalizacji łożyska i przepływu oraz lokalizacji pępowiny.

Martac witaj [emoji3]
U mnie cc i szpital 1 wiec wybor prosty,a do poloznej juz dzwonilam takze jestesmy unowione [emoji5]
Aga toc mowilam Cie ze jestes najblizej. [emoji6] nie zartowałam.
My juz z młodym zaliczylismy śnieżny patrol takze wlasnie zasypia po spacerku a ja bede miala relaksik ;)

Napisane na LG-D605 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w pierwszym trymestrze nie mogłam ćwiczyć także niestety. Natomiast to że wcześniej o siebie zawsze dbałam nie pomogło na zapas i jak nigdy cellulitu nie miałam tak w ten weekend go zauważyłam.

Poród to jeżeli chodzi o miejsce mam wybrane, położna też z dyżuru.

Do góry