reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Maziajka - to ok [emoji3]. Nie jestem zwolenniczką wyjalawiania organizmu z wszelkich smaków, nie mniej z tymi cytrusami sprawdziło się u mojej kuzynki (w czasie ciąży pochłaniala mandarynki kg, nie dość, że szybko przybierala po nich na wadze przez fruktoze, to jeszcze jej córeczka cały czas ma problemy z alergiami wszelkiego typu).

Wendy - to skąd Ty dokładnie jesteś?
Bo powiem Ci, że Dolny Śląsk na lipcowkach jest w totalnej mniejszości.. A przydałoby się zgrać kiedyś jakieś spotkanie [emoji6]

Aim - to chyba była dobra wola oprowadzajacej [emoji5]. Z tego co wiem u nas tak z marszu ciężko by było wejść na oddział, a o zaglądaniu do poszczególnych sal nie byłoby mowy.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej

Witam nową mamę [emoji4]

Bulkaasia ja bym zasięgnela opinii gina, bo z tym zimnem w ciąży to trzeba uważać

Ja szpital wybrany, a reszta jeszcze nie wiem [emoji6]

Ale mi brzuch wyskoczył. ..kurcze w ogóle zdjęć nie robię [emoji53]

Maziajka - to ok [emoji3]. Nie jestem zwolenniczką wyjalawiania organizmu z wszelkich smaków, nie mniej z tymi cytrusami sprawdziło się u mojej kuzynki (w czasie ciąży pochłaniala mandarynki kg, nie dość, że szybko przybierala po nich na wadze przez fruktoze, to jeszcze jej córeczka cały czas ma problemy z alergiami wszelkiego typu).

Wendy - to skąd Ty dokładnie jesteś?
Bo powiem Ci, że Dolny Śląsk na lipcowkach jest w totalnej mniejszości.. A przydałoby się zgrać kiedyś jakieś spotkanie [emoji6]

Aim - to chyba była dobra wola oprowadzajacej [emoji5]. Z tego co wiem u nas tak z marszu ciężko by było wejść na oddział, a o zaglądaniu do poszczególnych sal nie byłoby mowy.

Aga chyba jednak na lipcówkach najmniej z kujawsko Pomorskiego jak ja :D

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Na różne osoby trafiało, może po prostu mój szpital nie robi problemu z przejścia przez korytarz bo zasadniczo o to w tym chodzi, czego oczekiwać więcej? Idą, pokazuje się- tu jest wejście, tu jest łazienka, tu dyżurka lekarzy, tu USG, tu coś tam, tam coś tam. Oprowadzanie po salach dla mnie brzmi trochę jak zwiedzanie hotelu :D co może być zaskakującego na sali? Łóżka szpitalne? :D a jak będzie brzydki kolor na ścianach to się zrezygnuje? :D także ja rozumiem sens żeby potem nie błądzić tylko wiedzieć gdzie co jest, to bardzo przydatne dla komfortu.

Aim bo nie pamiętam czy pisałaś przy wcześniejszej dyskusji o porodach i szpitalach, Ty jesteś zdecydowana może na Kopernik, czy inny szpital?

aim - ja na takim zwiedzaniu widziałam sale porodowa, sale poporodowa, łóżka, gadżety ułatwiające poród, łazienki, natryski, a nawet mogłam przyjrzeć się łóżku na którym wykonuje się CC. Także oprócz pokazywania, tu jest TO, tam jest TAMTO widzieliśmy sporo ciekawych rzeczy [emoji5]

Aha no to takich atrakcji i zabaw mój szpital nie organizuje ale może to da mi komfort właśnie :D
Aim bo nie pamiętam czy pisałaś przy wcześniejszej dyskusji o porodach i szpitalach, Ty jesteś zdecydowana może na Kopernik, czy inny szpital?
Narutowicz, kwestia wygody no i właśnie znam już tam wszystko (i wszystkich).

Do dziewczyn, które już rodziły : Czy przed porodem byłyście w szpitalu, w którym miałyście rodzić, żeby sprawdzić cały układ pomieszczeń, gdzie rejestracja itd. oraz żeby porozmawiać z kadrą ?

Ja byłam w szkole rodzenia oraz tez 1 dzien na patologii ciazy, wiec zobaczyłam szpital. Teraz tez juz bylam w szpitalu w ktorym chce rodzic ze wzgledu na zabieg, akurat miałam czas wiec obeszłam troche szpitala. Mysle, ze to jest fajny pomysl, chocby po to zeby wiedziec gdzie jest IP

reklama
Morela - Bydgoszcz przewijal się na liście lipcowek, a na dolnośląskim posucha [emoji23].
Apropo - moja bardzo dobra koleżanka przeprowadziła się na wakacjach do Bydgoszczy (wstępnie na 3 lata). Mieszka chyba na ul. Gdanskiej (w pobliżu SP nr 37) [emoji6]

Do góry