reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lipcowe mamy 2017

Czesc dziewczyny

Ja ostatnie dwa dni w pracy Do 20 stej ,wczoraj 8 godzin i o 19 mialam taki twardy brzuch ze sie wystraszylam ale wrocilam Do domu polezalam i bylo okay.niewiem czy wam pisalam Tabletki na cisnienie Narazie pomagaja tak ze niemam wysokiego cisnienie i boli glowy ale znowu bardzo obniza Mi cisnienie i dzisiaj mialy okropny dzien. Siostra zrobili nam niespodzianke i przyjechali na obiad ale ja sie okropnie czulam. Jak tylko pojechali padlam i zasnelam na Pol godziny. Przez to niskie cisnienie jestem taka slaba i bez sil i juz niewiem Co lepsze. Dzisiaj sasiedzi pozyczyli ni cisnieniomierz i bede mierzyc regularnie i jesli bede sie dalej tak zle czula to pojde Do lekarza.biore te Tabletki rano i wieczorem, moze by tylko jedna wystraczyla. Pierwsze 14 tyg bylo takie super u mnie a teraz zamiast lepiej to jest gorzej

Sorki ze tylko o mnie ale chcialam sie tylko wygadac bo nikt Mi niewierzy ze sie tak zle czuje Przez to cholerne cisnienie[emoji20]

f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Karo - ja nigdy nie miałam skoków ciśnienia, więc nie wiem dokładnie jak to jest. Ale podejrzewam, że kolorowo nie jest, i potrafi ściąć na maxa z nóg. Współczuję bardzo tej niemocy. Pogadaj z lekarzem, może coś Ci zmieni.
I ten Twój twardniejacy brzuszek.. Szkoda, że nie możesz wziąść L4 do końca ciąży :-(

Ja mam niskie ciśnienie, i jak delikatnie i ono spadnie (np.po czosnku/sos czosnkowy) to mam stany jak przy migrenie. Takich skoków jak u Ciebie, to chyba bym nie dała rady znieść

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Hey ! Też mam problem z kręgosłupem, a dokładnie z odcinkiem lędźwiowym, rano mnie strasznie boli, śpię na takim łączeniu łóżka:hmm: Oprócz tego mam ciasno w łóżku, bo mąż jeszcze czasem w środku nocy bierze do nas syna( śpimy w tym samym pokoju i od początku czyli 1,5 roku jest bajlando w nocy) , ehh, już mu awanturę o to zrobiłam żeby coś z tym zrobił, no zobaczymy.
A piersi jeszcze mam normalne i tak jak w tamtej ciąży zamierzam nosić staniki sportowe, bardzo wielką ulgę mi przynosiły:)
A prawko? Mam już od 6 lat i od dwóch nie mamy auta heh:-p Ale cieszę się, że wtedy zrobiłam, przed tymi zmianami.

Lilith popatrzę sobie w małych sklepach, dzięki za podpowiedź ;)

Truskawka też nie wiem jak to z takim wózkiem dlatego zależy mi aby fizycznie go zobaczyć, sprawdzić jak się nim jeździ itp.

Hej, będę cierpliwie czekać. Chociaż ja jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już poczuć bobasa, byłabym spokojniejsza bo usg dopiero w 20 tyg a ja dopiero w 14 :sad:

Ja zauważyłam, że boli mnie kręgosłup ale w tym miejscu gdzie miałam znieczulenie do cc. I czasem jak za długo siedzę to mnie boli, innych dolegliwości nie mam :p

Pumelova - osobiście w stanach zapalnych dziąseł, a nawet przy bólach zębów stosuje miejscowo dentosept A, ale czytałam ulotkę, i nie jest on wskazany dla kobiet w ciąży i dzieci przed 7 rokiem życia.
Nie mniej poszukalam i znalazłam lżejszy odpowiednik mojego specyfiku - "dentosept A mini", który może być stosowany od pierwszych tygodni ciąży.
Może warto spróbować?
Link do: Dentosept A Mini, spray, 30 ml - Portal Dbam o Zdrowie

Joanna - kategoria C, autobusy...? No Kochana zaimponowalas mi na całej linii [emoji5].
Świetną niespodziankę zrobił Ci mąż [emoji3]. Szkoda, że na tak krótko, ale jakby nie było jest teraz przy Was, więc wykorzystuj sytuację na maxa [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki za podpowiedz, narazie mam coś do płukania, myślałam ze może któraś z Was miała coś takiego i wie co z tym zrobi dentysta :)

Karo właśnie to jest słabe w leczeniu nadciśnienia, cieżko wcelować z dawka. Ja nim zdiagnozowałam swoje nadciśnienie to z pół roku minęło. To było juz dawno. Miałam masakryczne bóle głowy, takie jak dziewczyny opisują przy migrenach. Jak dostałam leki byłam jak nowonarodzona. A przed potrafiło mi walnąc 200/100. Z wielkiem i zrzucilonymi kg problem przestał istnieć. U mnie nie znaleziono przyczyny nadciśnienia. Współczuje Ci!

Wczoraj byłam na super kuligu, ale trzeslooo chyba jakbym wiedziała ze aż tak będzie bym nie wsiadła ;)

Karo kontroluj ciśnienie i jeśli faktycznie za bardzo Ci spada to skontaktuj się z lekarzem. Dawkę leku napewno można zmniejszyc/dostosowac- bez sensu żebyś się męczyła ze złym samopoczuciem.

Ania ja też wyczekiwalam ruchów, ale spokojnie masz jeszcze czas.
Pisalyscie ze strasznie Wam się ciągną tygodnie a mi wręcz przeciwnie strasznie lecą. To już 17tc zaniedlugo połowa :-O

Wspominakyscie tu o Kopernika, ja też z Krakowa ale raczej na Żeromski się zdecyduje ponownie.

A czy wiecie może czy w ciazy można wykonywać ekg?

Kasiulka ja wlasnie nigdy problemow z cisnieniem niemialam.wyszlo tylko przez ze bole glowy ktore mialam tak czesto Teraz w ciazy.i wlasnie jak wzielam tabletki to w piatek bylo super bez bolu glowy i super sie czulam
Juz wlasnie sie zastanwialam teraz moze poprostu mam gorszy dzien dzisiaj bo wczoraj w pracy bylo okay i w piatek bylo naprawde dobrze tylko dzisiaj od rana tak kiepsko. Caly dzien mialam praktycznie dzisiaj cisnienie 100/50 Co dla mnie okropnie niskie.nic poobserwuje Pare dni i zobaczymy

Kasiulka ale fajnie napewno bylo na kuligu.u nas niema grama sniegu tylko mroz od dzisiaj znowu
f2w3flw15r2h1ssa.png

reklama
Witajcie kochane... Jestem na wsi u siostry. jako ze u nas są już ferie, spakowalan moją pannę i jesteśmy :) jakimś cudem zlapalam zasięg, a uwierzcie tutaj to nie lada wyczyn :)

Mam nadzieję że u was wszystko w porządku :)

Do góry