reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To widzę, że ZUS ze wszystkimi tak pogrywa, mój tata tez czeka od początku grudnia na kasę.

Dziewczyny a możecie polecić w necie jakieś legginsy ciążowe? ale nie jakieś szmatki tylko takie, żeby w nich można wyjść do ludzi? Mam jeansy ale wiem ze w poprzedniej ciąży pod koniec mogłam nosić juz tylko miekkie rzeczy i chce sobie kupić już teraz żeby dłużej używać.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Za wysokie jak na ciążę.Jezeli dobrze pamietam to powinno byc ok 1,5 ale lepiej skonsultuj z lekarzem +do tego Ft3 i ft4 bo to idzie razem w parze.

Za wysokie jak na ciążę.Jezeli dobrze pamietam to powinno byc ok 1,5 ale lepiej skonsultuj z lekarzem +do tego Ft3 i ft4 bo to idzie razem w parze.
Eh czyli jednak :( tsh kazał mi skontrolować diabetolog bo mam za dobry cholesterol jak na ciążę i trafił. Ale teraz już chyba dzidzia jest bezpieczna dosyć jest chodzi o tarczyce co? Czy na cito szukać Endo?

Kurczę ale mnie wystraszylyscie z tym zusem :( jak będę miała opóźnienia to się pochlastam.
I liczę ze jednak skoro mam umowę na czas nieokreślony i na pełen etat to tyle samo dostanę z zusu bo chyba na konto dostaje się taką kwotę na jaka jest się zarejestrowanym....

Eh czyli jednak :( tsh kazał mi skontrolować diabetolog bo mam za dobry cholesterol jak na ciążę i trafił. Ale teraz już chyba dzidzia jest bezpieczna dosyć jest chodzi o tarczyce co? Czy na cito szukać Endo?

Ja bym szukała na już. 3.5 to dużo. Mi mówił lekarz że do 2.5 jest ok - martwiłam się bo miałam 1.7 a wszyscy mówili że do 1.5. Gin się wtedy kazał nie przejmować i że do 2.5 jest ok. Potem trzeba się zastanawiać jak zbić ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Aanjaa wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :* współczuję nerwów, ale pamiętaj że po burzy zawsze wychodzi słońce :) zdrówka dla babci, sama wiem co to znaczy z moimi rodzicami mieszka babcia i też czasem zdarzy sie jej coś wywinąć .

Emka a co to za konto online w zusie? Każdy może takie mieć? Jak to założyć?

U nas powoli do przodu. Nikola już dużo lepiej, jutro mamy kontrolę. Mam nadzieję, że odstawi już antybiotyk bo biedna z płaczem idzie to pić a i tak połowę wypluwa i ciągle ten sam tekst "już mam dosyć tego antybiotyku" :) i głos jej się zmienił. Jak po mutacji :)

I mam pytanie do tarczycowych dziewczyn. Tsh 3,5 to za wysokie? Norma do 4,2 więc nie panikuje i nie wiem teraz czy czeka mnie jeszcze endokrynolog...? Kurczę już mam chyba każda możliwą chorobę w tej ciąży (jelita, cukrzyca, teraz tarczyca.... :/ )

Wysokie, skonsultuj. Mi mówili że w ciąży optymalne to 2 i poniżej dwóch.

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Więc jutro po skierowanie do rodzinnego i będę szukać. Najgorsze jest to, że u siebie w mieście mam tylko gina a reszte lekarzy muszę odwiedzać w innych miastach. Uroki małych miasteczek :(

Do góry