reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mnie też boli prawy dół biodrowy jakby, albo jajnik albo zrosty ciągną od powiększającej się macicy.
Wczoraj jak przewróciłam się z boku na bok na lozku to z kolei krocze tak mnie bolało, że mąż sam się wystraszył. No, ale takie uroki ciąży, nigdy nie podzielałam zdania, że to cudowny stan [emoji12]

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja tez... Poza ruchami dziecka nie widze żadnych plusow [emoji14]
Też miałyście głupie sny??? Ja też dziś miałam jakąś tragedię... pożar mi się śnił. A później schabowy więc luzik ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
Schabowy bo pewnie sie zmeczylas przy tym pozarze [emoji23]

Ja w ogole nie mam snow... Wstaje co 2/3 godziny do synka i nie mam kiedy snic [emoji14]

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Do dzwoniłam się do mopsu . Straciłam zasięg w połowie i mi przerwało ale dowiedziałam się o siebie chociaż.
Do kosiniakowego nie trzeba być zarejestrowanym w urzędzie pracy jako bezrobotna . To świadczenie dostają osoby które nie posiadają żadnego dochodu. Pani powiedziała , że to moja wola czy mam chęć być zapisana w urzędzie pracy. To super . Nie muszę tam isc. Ufff...

Hej dziewczyny, jak u was z wagą? U mnie +4kg i za cholerę nie wiem gdzie ja mam te +4kg :)
Jem tyle samo co przed ciążą nie jem słodyczy ani nie piję słodkich napojów a jednak mi przybywa. To chyba woda się magazynuje. Niby w aplikacji waga jest w normie a jednak człowieka to przeraża:)
Ale fakt faktem że wcześniej miałam wagę w dolnej granicy normy to chyba teraz jest normalne że więcej przybieram :)

Hej dziewczyny, jak u was z wagą? U mnie +4kg i za cholerę nie wiem gdzie ja mam te +4kg :)
Jem tyle samo co przed ciążą nie jem słodyczy ani nie piję słodkich napojów a jednak mi przybywa. To chyba woda się magazynuje. Niby w aplikacji waga jest w normie a jednak człowieka to przeraża:)
Ale fakt faktem że wcześniej miałam wagę w dolnej granicy normy to chyba teraz jest normalne że więcej przybieram :)
Dziecko łożysko i wody coraz więcej ważą :)
U mnie 1,5kg na plusie, ale chyba się rozpędzam bo z tego kilogram w samym styczniu [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

U mnie do tej pory jest +2,5 i opierdol od gina ze za malo

u mnie 7 kg na plusie ,;) 19 tydz i 5 dni

reklama

Ja mam 1,5kg. I choć brzuch sporawy to mam wrażenie, ze jednak ciałka tez się nabiera. Spodnie pidżamowe-biodrowe-niektóre cisną, piersi stanik z D zmieniony na F.
Sama ciąża tez zaczyna ważyć. W 40 tyg średnia ciąża wazy około 6 kg: dziecko, łożysko,wody. Wiadomo , ze u każdej minimalnie bedzie się różnic.
Jeśli koniecznie chcesz wiedzieć czy tyjesz i gdzie to mierz centymetrem obwody, na przykład: udo, biodra, biust.
Ja od 30 tc będę mierzyć pas na wysokości pępka. Ponoć powinno przybierać 1 cm tygodniow. Teraz póki co mam 84. W poprzedniej ciąży na koniec miałam 102[emoji3]

oar8pg4n1kii9v0d.png

Do góry