reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka89 moj syn był szczepiny na ospę, są dwie dawki, my dostaliśmy za darmo bo chodził do żłobka a dla dzieci uczęszczających do przedszkola do 3 lat jest za darmo tylko trzeba wziąć zaświadczenie z przedszkola/ żłobka. Nas też minęła kiedyś ospa, jak panowała w przedszkolu...

aga_k_m no trochę przeszłam.... po pierwszej ciąży, długo się staraliśmy... myślałam że przeszłam dużo... ale drugie podejście nauczyło mnie pokory i niestety strachu o ciążę.... zwłaszcza to co działo się w maju... kiedy chodziłam z nierozną ciążą pozamaciczną przez dwa miesiące...

Pola@ gratuluje córeczki i dobrych wyników :)

Zdrówka dla chorych i szybkiego powrotu do zdrowia

reklama
Truskawka,mialam mniejsze ryzyko niz Twoje, 1 do ok 600, ale w opisie posrednie ryzyko i do rozwazenia amniopunkcja, konsultowalam z gin, ze dobrze w takiej sytuacjivNifty zrobic...
Szkoda ze nie ma refundacji, ale dla mnie spokoj ducha wazniejszy, bo bez tego badania do porodu bym chyba zwariowala, a tak wiem ze pod tym katem wszystko jest ok prawie na 100%:biggrin2:

Abed wspolczuje traumatycznych przezyc... Mam nadzieje, ze teraz bedzie bez komplikacji i ze pomimo tak ciezkich przezyc odnajdziesz radosc i spokoj ducha w tej ciazy.

Witam wszystkie Lipcowki ;)
Jestem tutaj nowa..mam sporo do nadrobienia, nie wiem czy mi się to uda by was trochę poznać..
To moja druga ciąża..aktualnie 16tydzien +1 - termin mam na 13 Lipca
Chciałabym wiedzieć jak się czujecie, jak przychodzicie te ciaże , czy już coś przybralyscie a także czy znacie już płeć swojego maleństwa..
Pozdrawiam wszystkie :)
Witaj Alex [emoji3]
Jest tu u Nas jeszcze jedna mamusia z Holandii, są mamy z Anglii, Irlandii, Niemiec, a tak większość mieszka i prowadzi ciążę w Pl.

Nie ma co nadrabiać, lepiej być na bieżąco [emoji6]. Tematy powtarzają sie co rusz, więc nie ma co cofać się do początku [emoji3]

Megann - zdrówka Kochana [emoji8]. Ale Cie rozłożyło.. Współczuję

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, zaraz zacznę Was doczytywac, ale wcześniej chce się z Wami podzielić super wieściami, mam wynik Nifty i wszystko jest w porządku, dzidziuś zdrowy i do tego dzewczynka!!:biggrin2::biggrin2::biggrin2:jak się cieszę!:biggrin2::biggrin2:
Nie pisalam nawet wczesniej, że robiłam Nifty, bo tak mnie to stresowalo, że nie chciałam tego roztrząsać i nie chciałam o tym myśleć... Nifty robilam, bo w wyniku badań prenatalnych miałam "posrednie ryzyko trisomii 21" i do rozważenia aminopunkcja.
Uffff.....:biggrin2:
Cieszę się bardzo , że wszystko okej :* i gratuluję dziewczynki :)

Witam wszystkie nowe mamy :)

iI niestety wracam do łóżka. Czekam ciągle aż coś pomoże na ten suchy kaszel.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png

Cieszę się bardzo , że wszystko okej :* i gratuluję dziewczynki :)

Witam wszystkie nowe mamy :)

iI niestety wracam do łóżka. Czekam ciągle aż coś pomoże na ten suchy kaszel.

km5sio4pghry649q.png

hchy90bv2jl3015m.png
Dzień dobry bardzo.... ja też jestem przeziębieniona a raczej mam bardzo czerwone gardło. Wzięłam dziś dzień wolnego bo nie ma co kusić losu.
Jak mi nie przejdzie to w pn idę do lekarza. Niestety służba zdrowia w Irlandii jest płatna i do... kitu.
W tamtym roku miałam dwa razy angine i teraz się boję żeby jej znowu nie mieć... [emoji33]
A może cały następny Tydzień już siedzieć w domu i odpocząć? Boszzzz problemy ściętej głowy...

Znacie jakieś sposoby na bolące gardło?

Widzę też że sporo z Was robi jakieś już zakupy ciążowe. Ja dla odmiany napiszę że nie kupuje nic dosłownie nic a nic. Nie lubię zapeszać, tym bardziej że moja mama straciła bliźniaki w 7 miesiącu ciąży mając już sporo kupione. Jestem tego zdania że promocje będą zawsze, a sklepy są wręcz naładowane wszelakim towarem.
Poza tym czekam do późnej ciąży bo coś czuję że moje dziecko nie będzie najmniejsze, bo ja mam 175 cm a moj mąż 2 metry wzrostu.
Później na L4 pójdę to będę miała czasu a to czasu ;-)

Jedynie co muszę teraz kupić to porządny termometr... Termometr Braun IRT 6520
Link do: Termometr Braun 7 IRT 6520 - Ceneo.pl

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aim - pisałyśmy o naszej wielkości na wątku zakupowym, miałam sie dowiedziec i co.. Moi rodzice mi podali różne dane:D wiec chyba nie sprawdzę :D albo między 50 a 60 na pewno :D

Współczuję Wam dziewczyny tych chorób, zaletą nakazu leżenia jest brak chorób - nie zarazilam sie jeszcze niczym od odwiedzających :D jak mnie zbieralo to robiłam niezawodny syrop z cebuli i przechodzilo zanim przyszlo. Takze polecam syrop z cebuli!

Witam nowe dziewczyny :)

Ja czekam aż mąż wróci, jutro rano badania bo w czwartek wizyta :)

Buziaki!

reklama
Do góry