reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
7a 11 to już sporo...
Wiem. Właśnie dlatego mierzenie temp.nie dla mnie. Nie chce mi się nastawiać budzika jak mogę pospać to raz. Dwa- na nocce w pracy spać raczej nie śpię. Przyłożę się na godzinę ale to bardziej czywanie niż sen...wstaje robię obchód placówki i znów za godzinę-dwie...a odsypiac w domu nie potrafię...i też by pomiar był ok.13 bo z nocki wracam do domu ok.10...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Może racja. Postaram się i tak co drugi dzień robić boboseksy, tak na wszelki wypadek. Dzisiaj cała ochota na wszystko mi odeszła. Liczę tylko na to? Że ten cykl nie będzie trwał w nieskończoność.

Clo przecież i tak nie da gwarancji na ciążę prawda?
Zły dzień, naprawdę zły, bardzo nie cierpię poniedzialkow!

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

W tym necie to bzdury piszą człowiek się potem denerwuje..

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie pisza bzdur [emoji12] pod nazwa "badania prenatalne" (zwroc uwage, ze to liczba mnoga "badania") znajduje sie caly zbior badan disgnostycznych jaki mozesz zrobic. Najpopularniejsze to jest USG prenatalne, czyli bardzo dokladne badanie USG w kierunku wad rozwojowych i genetycznych np. Zespol Downa. Jest tez badanie pappa czy jakos tak, z krwi. Jest tez amniopunkcja w celu pobrania plynu owodniowego i to jest to klucie w brzuch ;)
I pewnie wiele innych.

Z reguly wykonuje sie USG prenatalne a na dalsze badania kieruja jesli USG wyszlo nieprawidlowe i/lub ma sie obciazony wywiad.

PS
Dopiero teraz zauwazylam, ze dziewczyny juz Ci napisaly [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana ja w nocy pracuję. A potem nie odsypiam[emoji14]także zaczynam o 20.30 i idę spać dopiero kolejnego dnia ok.21 z córką...czyli 24 h bez snu. No może z godzinkę się kimne ale to czuwanie bardziej niż sen...
A pomiary były a to 7 a to 8 a to 11...itd. Czyli nawet 3 h różnicy...i termometr z 1 mcem po przecinku i w ustach mierze nie cipce[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
O kurcze 24h bez snu[emoji15] podziwiam ja bym nie dała rady.
Jeżeli tak żadko śpisz to nie wiem czy w twoim przypadku te pomiar coś dadzą, ale zawsze możesz mierzyć co2 dzień[emoji2]

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry