reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Ty jeszcze nie miałaś robionych tych badań bo za wcześnie nie? Ok 10 tygodnia

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam ale z synem :) teraz idę tak w 13tc jak oczywiście wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie. Ale ja jestem taka że muszę wiedzieć czy wszystko jest dobrze dlatego wiem ze zrobię te badania :)

Jak mierzysz o 7, a potem np. O 8.30 to luz :) tylko żeby rano... i nie chodzić za dużo... ale do ubikacji to nie zmienia nic, ja zresztą tam mierzę często :)i mierzeniee zawsze po @ zaczynamm czyli też niee od 1dc jak piszą często, a skok widać bardzo :)
No właśnie u mnie 7 10 11...itd nawet ovufriend podaje w interpretacji że za duża rozbieżność czasowa w mierzeniu...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamuśki pytanie dla Was :) co to są te badania prenatalne ? Mam się nad nimi zastanowić. Piszę w necie że kluja brzuch :/

Mifi04 prenatalne to te na topie.Jest to badanie USG gdzie mierzą przezierność karkową i robią ogólne pomiary maluchowi a dodatkowo wykonują test Papa to inaczej badania na obecność chromosomów odpowiedzialnych za wady u płodu , wynik tego badania podawany jest w skali np. 1:1000 i określane jest prawdopodobieństwo wystąpienia choroby genetycznej m.innymi ZD
W Polsce badania są za darmo dla kobiet w wieku od 35 lat wzwyż a te które mają poniżej mogą zrobić badania odpłatnie

Miałam ale z synem :) teraz idę tak w 13tc jak oczywiście wszystko będzie dobrze na dzisiejszej wizycie. Ale ja jestem taka że muszę wiedzieć czy wszystko jest dobrze dlatego wiem ze zrobię te badania :)
Będzie dobrze [emoji173] nie potrzebnie się martwisz. Trzymam kciuki za małe serduszko [emoji179]

Ja bym nie zwracała uwagi w tym przypadku na ovufriend.
Co do mierzenia to miarodajne jest przesuniecie pół godziny wcześniej lub później stałej goodziny pomiarów. Mi np. zawsze dzwoni budzik, mierzę i idę spać dalej jak jest dzień wolny.
Jak masz pracę zmianową to tak jak Spark pisała wystarczy 3 h ciągłego snu i po tym czasie możesz już mierzyć.

Napisane na N958St w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja w nocy pracuję. A potem nie odsypiam[emoji14]także zaczynam o 20.30 i idę spać dopiero kolejnego dnia ok.21 z córką...czyli 24 h bez snu. No może z godzinkę się kimne ale to czuwanie bardziej niż sen...
A pomiary były a to 7 a to 8 a to 11...itd. Czyli nawet 3 h różnicy...i termometr z 1 mcem po przecinku i w ustach mierze nie cipce[emoji6]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

W tym necie to bzdury piszą człowiek się potem denerwuje..

To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

12dc. W tamtym cyklu w ten sam dzień miał już 12mm. Powiedziała, że może za jakieś 8dni coś z tego będzie, ale trudno stwierdzić . Endo też małe 6mm.
Jest mi naprawdę mega smutno teraz, tak opadłam zupełnie z sił.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Jest jeszcze test NiFTY tez z krwi od 10tyg ciąży sprawdza bardzo wiele chorób genetycznych ale także podaje płeć dziecka z dokładności do 99% ;-) tylko z tego co wiem to w PL koszt 2500zl w uk kosztuje to 300£ czyli około 1000zl taniej. ;-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Tak, jak mój wcześniej wraca z pracy to też do toalety idę i nie ma różnicy w temp. Naprawdę...czasami przesadzają :D oczywiście o stałej mniej więcej porze to się zgodzę, bo ja mam góra 2h różnicy rano i też taka sama, ale po 4h jak czasem wstane sobiee o 12 to już skacze w górę [emoji14]

Taaak oczywiście, że miarodajna, to, że się przebudzisz nicc nie zmienia :) wiesz, tak jak pisałam, tv mi zgasnie, ja trzesac się potem spać nie mogę chwilę, a rano temp. Taka sama :p
Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To, o czym piszesz, to amniopunkcja i wykonuje się ja, ewentualnie, jeśli badania, o których pisałam, wyjdą niepoprawnie. To jest bardziej inwazyjna metoda.

Kochana, ale teraz zaczęłaś brać donga, może on w swoim tempie reguluje jajeczka.

Nie słyszałam, jak byłam w ciąży to chyba jeszcze tego nie było :-) cena niezła :-) swoją drogą co do płci to mamaginekolog pisała post o jakiejś pseudo naukowej metodzie sprawdzania płci już od 6 tygodnia na podstawie tego, z której strony znajduje się łożysko. Jeśli z lewej, będzie dziewczynka, jeśli z prawej, chłopiec. Pisała, że nie ma naukowego potwierdzenia, tylko twierdzenia jakiegoś tam lekarza, ale ona będzie to sprawdzać. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :-)

Dzięki, teraz już rozumiem [emoji8] kochana jesteś :-) to rano będę śmigać do toalety mierzyć, ja codziennie wstaje o tej samej porze, więc problemu nie będzie :-) a w jakiej apce zapisujesz? Bo na ovufriend widziałam, że jakieś pakiety premium się pojawiły, nie będę płacić za to...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam "mój kalendarzyk", tam zapisuje się temp. Ale wykresu niee ma niestety

Do góry