reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy:-)

dziewczyny usmialam sie z tych szmatek do rzygania, u nas zwykla tetra w ilosciach hurtowych, bo młody rzygał non stop do roku czasu i nic nie dało sie z tym zrobic- zadne zageszczacze, nie pomagały ;p najgorzej jak zaczał jesc warzywka, raz pojechalismy do znajomych, moj małzonek mial zołta koszulke polo i nie zauwazyl, ze młody go obrzygał marchewka i to dosc konkretnie....na szczescie kolega mial ten sam rozmiar, wiec mu pozyczyl inna bluzke. W dodatku polozylismy młodego na kanapie bezowej u znajomych i ta kanape tez zarzygał marchewka, mimo podlozonego kocyka....teraz dziecko chyba bede w recznik owijac :D:D

reklama
Liluli - miałaś rację [emoji6]

Truskawka - a myślałam, że to ja miałam największego rzygacza z sortu [emoji23].
Na szczęście Jadze zupełnie przeszło jak zaczęła siedzieć. Ale pierwsze 4-5 miesięcy to była masakra.. Gdzie nie poszliśmy - tam musieliśmy myć/ścierac podłogę [emoji23].

Co do koszulki polo - to u nas była ostrzejsza akcja [emoji23]. Jaga miała z 17 m-cy i zaczęły jej wychodzić "czwórki", co się wiązało z częstymi biegunkami.
Historie skróce następująco: wesele/zabawa/tańce +Jaga u Tatusia na "barana" = szybki powrót do domu (na szczęście wesele było w okolicach B-ca)

Aga hahaha :D:D poplułam monitor :D faktycznie ostra akcja :D a co do rzygania to my na feriach teraz: dziecko chore na kolanach u mnie, proboje w niego wcisnac puplecik miesny- zjadł go, proboje w niego wcisnac zupke- wyrzygał razem z pupletem...na mnie, na siebie, na dywan!! w restauracji...to była kolacja wiec full ludzi, nie wiedzialam gdzie sie chowac ze wstydu.....;p

Megan nie wiem w sumie czy to bezpieczny sposob, zeby byc tylko zabezpieczonym gorna czescia pasa, czy przy ewentualnym wypadku to faktycznie Cie ochroni.

Przyszły mi ubrania dla mnie <3 dwa t shirty będą musiały poczekać jeszcze kilka tygodni bo mają trochę za dużo materiału na brzuch na obecny mój stan, jedna bluzka jest super bawełniana, cała dopasowana i ładnie podkreśla brzuch i jedna bluzka bardziej elegancka śliczna jest zakochałam się w niej jak ładnie się układa :D także jeszcze czekam na jednego kuriera z sukienką, co do której nie byłam przekonana ale kosztowała 25 zł z przesyłką także dałam jej szansę :) i chyba już więcej nic nie potrzebuje xD

Truskawka - okej... Jesteśmy kwita [emoji23] (moja historia z Twoją dość świeżą - aczkolwiek, współczuję Wam jej bardzo, bo.. Mateuszek zapewne bardzo cierpiał i celowo tego nie zrobił :-(
* nie żeby moja J celowo zagrała ;-), u niej pampers nie dawał rady z przejęciem "lawy" , a że jeszcze podskakiwala u M na barkach, to.. No ciekawie było ;-). Dobrze, że miała taką cudna rozkloszowana sukieneczke, to troszkę zakryla Tatusia [emoji1]

Truskawka - w sumie nawet sie nad tym nie zastanawiałam :) tylko tez nie chciałam jezdzic calkiem bez pasów jak inna znajoma bo czuje sie wtedy jakos dziwnie wiec narazie uznałam ze tak bedzie dobrze :) ale pomysle nad tym bo w sumie do pracy codziennie jade 20 km :)

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim no to zaszalałaś z zakupami :D ale jak okazja to nic tylko brać tak jak z ta sukienką[emoji14]mi ciocia w sobote dała kilka ciazowych bluzek jak juz cieplej sie zrobi[emoji14]mam tez kilka swoich luznych rzeczy i mam tez sporo krótkich odkrywajacych brzuch wiec moj K sie smieje ze jak bedzie upał to bede mogla ubrac taka krotka bluzke i przy okazji przewietrze Dominika haha nawet nie chce sobie tego wyobrazać jakbym wyglądała :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

AIM a gdzie ciuszki dorwałas? To były jakies z olx? ja tez zrobilam w weekend zakupy w bonarce- w hm kupiłam jedna bluzeczke ciazowa do pracy, a w happy mum spodnie ciazowe do pracy- tylko jedne sa na mnie duzo za duze, jak w nich chodzilam to sie rozciagneły okropnie :( a drugie dzinsy, jeszcze ich nie nosiłam.

Aga no jasne, ze nie zrobil specjalnie, niemniej mi było cholernie glupio, bo to nie mały dzidzius, a ludzie tam jedli.
W sumie przy ostrej biegunce zaden pampers nie podoła :D

reklama
Ja mam adapter. Bardzo lubię. Tani a służyć juz będzie 3 ciążę.

Aga sama zrobię hihi. Juz się przymierzam do tego, do rozka i flanelek ale chcę je obszyc dodatkowo.

AIM ale zakupki :)
13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg

Załączniki

• 13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg
    13ac74a4af972737b2110bfbf69124fe3356047835-1372421898-51cd7f0a-360x251.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 503
Do góry