reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Bądź dobrej myśli. Nawet jeśli jest jedynie cień to znaczy że jest hormon ciążowy! U mnie 16 dpt już nawet cienia nie ma. Buziaki i trzymam mocno kciuki [emoji173]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01
Dzięki Kochana, ale to moje kolejne podejście i przeczucie jest niedobre. Ale masz racje, trzeba wierzyć.

reklama
Ja miałam wyłącznie opory finansowe. Myśle, ze nie jestem w stanie do końca zrozumieć ludzi "przeciw" in vitro. Tak samo jak nie rozumiem wielu powszechnych zachowań na świecie związanych z wychowaniem w tej czy innej kulturze czy wierze. I wiem, ze nigdy nie zrozumiem, pozostaje mi tylko starać sie mimo wszystko nie urazić tych myślących inaczej niż ja... o ile nie włażą mi w życie z butami albo w ewidentny sposób nie krzywdzą innych w imię tych swoich przekonań. I tyle.
Hej mi u mnie lekarz powiedział ze inseminacja ani żadne próby z pekaniem jajka itp niestety nie wyjdą. Strata kasy i czasu. Poszłam do innego i to samo od razu usłyszałam in vitro. Nawet się nie zastanawiałam. Tyle że dookoła nie mowie. W domu wiedzą dla każdego to normalne. Ale znajomi itp nie. Jak się mnie przyjaciółki pytają co robie w szpitalu u lekarza miliony wizyt mieszkamy kolo siebie nie da się nie xauwazyc to wymyślam ze mam monitoring bo mam policystyczne jajniki. Nie chce by później mojemu dziecku ktoś w szkole powiedział ze zostało zrobione sztucznie nie jak reszta. Wiem może chore ale skoro nie musze się chwalić to tego nie robię. A ludzie którzy mają dzieci są najbardziej temu przeciwni. Oczywiście mówią ze rozumieją ale.....ale właśnie. ...ale nigdy nie zrozumieją. Dlatego żeby ominąć głupie pytania nie mowie o tym wcale. Wkurza mnie ze ludzie mogą tak jeździć po kimś albo kręcić nosem. Przecież nasze szczęście jest najważniejsze nasze życie. I skoro jest możliwość trzeba z niej korzystać. Słyszałam wiele ze dzieci są chore po ivf ze raka kobieta dostaje od tych stymulacji....ojej i tak mnie to nie zniechęcilo bo znam już parę dzieci z ivf i są zdrowe piękne i szczęśliwe bo 100% chciane. Buziaki

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Kochana, ale to moje kolejne podejście i przeczucie jest niedobre. Ale masz racje, trzeba wierzyć.
Ale jeśli jest blada kresunia to przecież wskazuje ciążę tak? Tak większość tu ma. Wiec Kochana raczej jesteś w ciąży :) chyba że nie doczytałam czegoś powodzonka

E tam, znam osoby dzieciate, po wpadkach i rozumiejące doskonale. I takie co absolutnie dzieci nie chcą a też rozumieją. Kwestia otwartych klapek i poziomu empatii u danego ludzia :)

Nie mowie tu o zrozumieniu dla invitro, tylko o zrozumieniu, ze zrobiloby sie wszytsko, byle to dziecko miec. Ktos kto nie mial nigdy z tym trudnosci, nie moze tego zrozumiec. Nie w 100%. Alw zgadzam sie, ze to kwestia otwartosci umyslu o co niestety nie tak latwo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie miałam żadnych oporów. Niestety problem niepłodności dotyka co raz więcej par i na szczęście medycyna pomaga z tym problemem walczyć z sukcesami. Wiem,że są ludzie którzy nadal ślepo patrzą w wytyczne kościoła albo mają inne obiekcje, cóż powinni się cieszyć w takim razie,że ten problem ich nie dotknął bo być może zostali by samotni do końca życia. Ja nawet nie wchodzę w takie dyskusje. Każdy ma prawo walczyć o swoje szczęścia i marzenia, a nie ma prawa krzywdzic przy tym innych. Najważniejsze co Ty chcesz i jak się będziesz z tym czuła. Na nic i nikogo innego nie zwracaj uwagi. Nikt za Ciebie życia nie przeżyję ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Infemin nie znam ale ważne, zeby preparat miał witaminy z grupy b. Dobrze jak by miał metylowany kwas foliowy. I koniecznie jod. Feminbion natal 1 ma to wszystko. Poza tym dobrze suplementowac magnez no i wit d3, ewentualnie zbadać ta ostatnią. Nawet nie pod kątem ciazy, tak dla siebie zbadać bo jest bardzo ważna a w Polsce większość ludzi ma niedobór. Ja bym jeszcze pomyślała ewentualnie o koenzymem Q10 jak bym była przed stymulacją dla lepszych jajeczek.

A właśnie, dziewczyny. Moja ginekolog-endokrynolog zaleciła mi codziennie jeść troche soczewicy/soi/ciecierzycy (i tak jem bo uwielbiam je w kuchni do zup i potrawek, humusu), szklankę mleka sojowego, olej lniany. Myśle ze kiełki soi też swietnie sie sprawdza, tylko trzeba pamietać zeby je myć mimo że sa "myte". (Toksoplazmoza z brudnej sałaty łatwiej sie zarazić niż od tych nieszczęsnych kociaków) A to wszystko na lepsze estrogeny. Oczywiście chodzi o dodanie tych produktów do diety a nie obrzezanie sie nimi. Ja jestem przed podejście na cyklu naturalnym i chyba faktycznie warto.
Kurcze ja właśnie mam mieszane uczucia co do mleka sojowego :(
Ponoć już 95% upraw soi jest GMO i że picie go w za dużej ilości może mieć wpływ na gospodarkę hormonalna (m.in tarczyce).
Mi to się tęskni za takim mlekiem prosto od krówki,które zawsze serwowala nam mój sp. Babcia :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale jeśli jest blada kresunia to przecież wskazuje ciążę tak? Tak większość tu ma. Wiec Kochana raczej jesteś w ciąży :) chyba że nie doczytałam czegoś powodzonka

Katka 1234, beta dwa dni temu była 15, 2. Test czułości 10 wykazał dwie kreski, jedną słabszą, Dziś po 48 godzinach zrobiłam test o czułości 25 i jest mega słaba ta druga kreska, a po 48 godzinach to powinna chyba być mega.

Decyzja zapadła. Teraz dokonczymy iui, a w następnym cyklu zaczynamy przygodę z in vitro. Dziękuję Wam za podzielenie się swoimi przemyśleniami :-*

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana brawo. Warto naprawdę. Mimo że mi się jeszcze nie udało to uwierz mi po transferze do dnia bety czułam się jakbym była w ciąży i myśl o tym ze kropki są we mnie zmieniała mnie z dnia na dzień. Trzymałam codziennie zdjęcie usg w ręce coś pięknego. Porażka bolała ale wierzę że wkoncu się uda!!! Dziewczyny na forum z różnymi problemami są teraz mamami czy w ciąży to daje ogromne nadzieje [emoji9] nie zrezygnuje ze swojego największego marzenia [emoji3]

reklama
Katka 1234, beta dwa dni temu była 15, 2. Test czułości 10 wykazał dwie kreski, jedną słabszą, Dziś po 48 godzinach zrobiłam test o czułości 25 i jest mega słaba ta druga kreska, a po 48 godzinach to powinna chyba być mega.
Niestety kurcze nie znam się :( myślałam że kreska to kreska. Ja niedoświadczona. Mam nadzieje ze światełko zielone się zaświeci. ......powodzenia trzymam kciuki

Do góry