reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Witam [emoji5] Dziewczyny mam pytanie. Trochę mi się namieszalo i nie wiem co mam robić? W trakcie przygotowań do criotransferu wyczułam coś w piersi. Na USG okazało się że jest kilka wlokniakow i trzeba zrobić biopsję. Lekarz napisał że są to zmiany łagodne ale kazał dmuchać na zimno. Leków nie przestałam brać i w piątek miałam transfer. Wszystko byłoby ok tylko że teraz w poniedziałek mam mieć tą biopsję cienkoiglowa. Nie wiem czy nie przełożyć tego po wynikach bety, czy to nie zaszkodzi dla zarodka. Pozdrawiam wszystkich
Hej, ja miałam robiona taka biopsje 2 lata temu. Wykonuje się ją bez znieczulenia. Mnie osobiście nic nie bolało, natomiast stres z tym związany miałam dość duży. Jak stałam pod gabinetem to aż mi się ręce pocily :(
Bardziej bym się obawiała że względu na duże nerwy niż sam zabieg.
Natomiast oczywiście musisz koniecznie zrobić jeśli jest wskazanie do biopsji. Może uda Ci się nie denerwować,czego Ci życzę :)
Aha, sam zabieg trwa dosłownie kilka min.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pelna procedura to stymulacjia i wszystkie transfery zarodkow z niej uzyskanych. Mozesz uzyskać 6 ,5,4,3,2,1 lub 0 w najgorszym przypadku.

A czy po 35 roku zycia mogą zapłodnić wiecej niz 6 zarodków? Czy to jest limit niezależnie od wieku?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Eee no, chyba jednak nie jest az tak zle. Ile znacie osob, ktore trafily 6tke w totka, a ile mam dzieci z invitro?
Czytalam niedawno, ze tylko dzieki programowi dofinansowan do ivf urodzilo sie 6% wszytskich dzieci w ciagu dwoch lat - wiec calkiem sporo. Szkoda tylko, ze nastala epoka ciemnogrodu i to troche wyhamowalo...
Dziewczyny trzeba wierzyc, ze sie uda...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja caly czas wierze ze sie uda :)
Juz dwie pelne procedury za mna niestety bez powodzenia. Teraz przede mna 3 podejscie od poczatku i dalej wierze ze w koncu bede sie cieszyc 2 kreskami na tescie i wysoka beta oraz okraglym brzuszkiem :)
Niektorzy niestety musza dluzej walczyc o swoje szczescie :) co jednak nie swiadczy o tym ze ivf nie daje ciazy :)

Ja caly czas wierze ze sie uda :)
Juz dwie pelne procedury za mna niestety bez powodzenia. Teraz przede mna 3 podejscie od poczatku i dalej wierze ze w koncu bede sie cieszyc 2 kreskami na tescie i wysoka beta oraz okraglym brzuszkiem :)
Niektorzy niestety musza dluzej walczyc o swoje szczescie :) co jednak nie swiadczy o tym ze ivf nie daje ciazy :)
A ile uzyskiwałas zarodków?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak t jest z badaniem wit D. Miałyście robione to na formę1,25 czy na 25? Bo ja zrobiłam na własna rękę na 1,25 a teraz wyczytałam ze raczej sie robi na formę nieaktywna czyli ta 25 zeby określić wysycenie organizmu bo ta 1,25 jest wąchająca, ma kurtki okres półtrwania i nie daje informacji jakie ma sie zapasy wit D i jak suplementowac. Co wam zlecali lekarze?

A ile uzyskiwałas zarodków?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
W pierwszej proceduze 6 niestety od 3 doby spowolnily rozwoj i w 5 wszystkie byly kompaktujacymi morulami niestety podana mi nie dala ciazy a pozostale zdegenerowaly :)
W 2 procedurze byl tylko 1 zarodek ale masakryczne wyniki nasienia. Podany w 2 dobie zarodek nie dal ciazy
Walczymy dalej

reklama
Dziewczyny a jak t jest z badaniem wit D. Miałyście robione to na formę1,25 czy na 25? Bo ja zrobiłam na własna rękę na 1,25 a teraz wyczytałam ze raczej sie robi na formę nieaktywna czyli ta 25 zeby określić wysycenie organizmu bo ta 1,25 jest wąchająca, ma kurtki okres półtrwania i nie daje informacji jakie ma sie zapasy wit D i jak suplementowac. Co wam zlecali lekarze?

Kurczę, ja zrobiłam sobie na własna rękę prywatnie i po prostu poprosiłam o wit D.. nie wiedziałam ze sa typy.. na wynikach chyba tez nie ma info ktora to forma wit D...

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Do góry