reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja jeszcze na twarzy jakoś nie utylam ale to kwestia czasu;) widzę już po nogach za to, ze zrobiły się słoniowe i obrastają w cellulit :) musiałam tez kupić o rozmiar większe staniki co akurat mnue nie martwi:)

reklama
@Kathleen006 nie zgodze sie z Toba, raczej ciąża nie jest dla Ciebie łaskawa biedulko...

@AgaBabajaga jeny mam nadzieje, ze hemoroidy mnie nie dopadna, chociaż podobno tez przy porodzie wylaza. Ja zawsze byłam zmarzlak, a teraz najchętniej bym sie wiecznie wietrzyła, maz narzeka, ze mu zimno, a on raczej z tych, co rzadko im zimno. Do tego strasznie mi żyły wylaza i gorąco mi w stopy, juz nie pamiętam kiedy mialam skarpetki na nogach ;P i jakas placzliwa i sentymentalna sie stałam, a raczej twardo stąpam po ziemi.

dziewczyny a zmieniły wam sie znamiona i pieprzyki? Mnie dwa troche niepokoja, no, ale musza poczekać z kontrola jeszcze chwilkę.

Pieprzyki mi się nie zmieniły, ale pamietam, ze w pierwszej ciazy to mi nowe powylazily. Teraz widzę, ze zaczynam mieć już brązowa linie od pępka w dół, czekam na brązowa kreskę nad ustami, tez miałam za pierwszym razem...

Kochane mamuski ktore maja juz dzieciaczki zapomnialyscie ze w ciazy sie puchnie? To nie kwestia stricte tycia (choc niekiedy tez), ale przez okres ciazy gromadzi sie woda w org stad obrzmienie. Ja pod koniec ciazy mialam nogi jak slon buzie zreszta też. Niektore kobiety maja tak od poczatku. Mi w obu ciazach wychodza pieprzyki doslownie. Wychodza nowe, a jasniejsze ciemnieja. Ale po ciazy wszystko wraca do stanu pierwotnegi ;)

Kathleen mi się tez wydaje, ze masz jednak dość mocno przerąbane w tej ciazy:) jakby tak nie było to siedziałabys na wątku typu " jak modnie wyglądać w ciazy", a nie na tym o szyjkach, skurczach i innych dramatach;)

Kathleen mi się tez wydaje, ze masz jednak dość mocno przerąbane w tej ciazy:) jakby tak nie było to siedziałabys na wątku typu " jak modnie wyglądać w ciazy", a nie na tym o szyjkach, skurczach i innych dramatach;)

Ale przynajmniej mdłości i haftowanie mnie ominęło ;) w tym sensie :)
Aaa nie pisałam Wam to świństwo moja biedna szyjkę tez zaatakowało mam wyniki posiewu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathleen, no to masz ciężka bitwę do stoczenia ale na pewno będzie dobrze! Jesteś w dobrym szpitalu w końcu, oni maja doświadczenie w takich akcjach. A powiedzieli ci jaki jest konkretnie plan działania? Tzn teraz przez kilka dni antybiotyk, a potem zrobią ci kolejne badania, posiew itd? Żeby cie nie wypuścili przed całkowitym wyleczeniem...chyba ze maja antybiotyk taki, którym doleczysz się w domu...

Kathleen, no to masz ciężka bitwę do stoczenia ale na pewno będzie dobrze! Jesteś w dobrym szpitalu w końcu, oni maja doświadczenie w takich akcjach. A powiedzieli ci jaki jest konkretnie plan działania? Tzn teraz przez kilka dni antybiotyk, a potem zrobią ci kolejne badania, posiew itd? Żeby cie nie wypuścili przed całkowitym wyleczeniem...chyba ze maja antybiotyk taki, którym doleczysz się w domu...

Nie widziałam się z żadnym lekarzem tyle co na IP z oburzona panią doktor jak śmiem w piątek wieczorem przyjeżdżać ;)
Dziś był szybki obchód ale to lekarz i pielęgniarki

W poniedziałek jak będą lekarze pewnie się dowiem coś więcej

No tak , weekend w szpitalu = przerwa w pracy dla lekarzy, bardzo są niezadowoleni jak się cos od nich wtedy chce. W poniedziałek wrócą z powrotem do rzeczywistości, a ty wtedy pytaj i wymagaj:)

reklama
Nie widziałam się z żadnym lekarzem tyle co na IP z oburzona panią doktor jak śmiem w piątek wieczorem przyjeżdżać ;)
Dziś był szybki obchód ale to lekarz i pielęgniarki

W poniedziałek jak będą lekarze pewnie się dowiem coś więcej

No i Ty mówisz, ze nie masz ciężkiej ciąży. Mdlosci i hafty sa uciążliwe, ale niegroźne, a Ty sie wiecznie z czymś zmagasz do cholery. Az sie boje zrobić posiew moczu teraz.

Najwięcej sie dowiesz w pon, bo wtedy taki porządny obchód jest. My sobie z dziewczynami listę pytań układałyśmy, bo to była jedyna okazja, żeby sie czegoś więcej dowiedzieć, w poń tez brali nas na badania.
No te pieptzuki, to takie niwladne, wlasnie ciemne i wypukle i jakby z nich skora zlazila. Suche takie. No teraz nie bede panikować, skontroluje jak juz będzie po wszystkim

Do góry