reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Moja mama rodziła cztery razy, ostatnia ciąża bliźniacza i właśnie pierwsza z blizniaczek pchała się tyłkiem na świat. To było ponad 20 lat temu, więc nawet usg nie było tak często wykonywane.

Moja mama rodziła cztery razy, ostatnia ciąża bliźniacza i właśnie pierwsza z blizniaczek pchała się tyłkiem na świat. To było ponad 20 lat temu, więc nawet usg nie było tak często wykonywane.
Ojjj moja tesciowa rodzila blizniaki naturalnie- brat meza ulozony posladkowo i wyszedl, a moj maz juz normalnie glowka do przodu...

p19u9jcg81ehxczt.png

To wam powiem że w Norwegii porody pośladków są normą. Nadal praktykują porody SN nawet przy pierwszym porodzie. Cesarka jest tu odradzana i trzeba dobrze się uprzeć by przy ułożeniu pośladkowym mieć CC.

010ikw7ip2lmrcv3.png

Dziewczyny a tak w ogóle to dlaczego przy posladkowym ułożeniu robi się cesarkę?
Moja mama ze mna miala porod posladkowy. Nie doac ze trwalo to 20 h to bardzo bolesny porod. Na dodatek podczas parcia przy koncowce zerwali mi caly miesien szyjny. 3 lata codziennych rehabilitacji... Wiec ja na bank nie bede rodzic posladkowego porodu. Na dodatek tak jak dziewczyny pisaly przy pierwszym porodzie jest najbardziej niebezpiecznie

Ja urodziłam się pośladkowo. 4 dziecko. Poród ekspresowy.
Tez słyszałam, że tylko przy pierwszym wskazanie cc.
Mnie tez meczy zgaga od 2 tygodni. Chyba dziecko juz jest wysoko, w sensie macica i poprzesuwaliśmy wszytko do góry. Stąd ta zgaga. I tez mniejsze porcje jem niż wcześniej.
Nieee, to dlatego że Zosia będzie mieć dużo włosków na głowie :D ;)

Z rodzina najlepiej na zdjęciach. Moja matka jest taka, że jak coś zrobię po swojemu to zaraz foch. Ostatnio sie obrazila, że u siebie w mieszkaniu ustawilam kanapę inaczej niż ona chciała :/

Dziewczyny czy Was też tak męczy zgaga? Od dwóch tygodni tak mam, wzięłam dzisiaj rennie ale nie pomogło :(
Mnie też od jakiegoś czasu męczy codzienna zgaga:(

Poszłam dziś do mojego gina. Nie chciałam czekać do środy, bo czułam, że mam infekcję. Na szczęście to nic poważnego. Córka waży 1250 g, jestem w 29 tc. Na razie ułożona główką w dół. Szyjka długa i zamknięta. Umówiłam się do chirurga naczyń, może coś pomoże. Na pewno będę chciała rajstopy uciskowe.

Rozmawiałam z moim ginekologiem o porodzie. Znieczulenia zzo nie ma w szpitalu w moim mieście. Jest gaz, ale jak sam powiedział, za wiele ten gaz nie daje.

reklama
Do góry