reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jasani Ty pislass ze tez mials wynik anty hbc dodatni i mogłaś podejść do iui bo ja nie mogłam musiałam jeszcze jedno badanie zrobić.. . Zastanawiam się czy kazda klinika takie ma wytyczne..... macie DziewcZyny jakieś informacje?
Tak, u mnie nie było z tym problemu. Kwalifikowałam się do IUI mimo wszystko. U mnie był wynik fałszywie dodatni, cokolwiek to znaczy.

reklama
I te leki do stymulacji do kiedy brałaś? Ile czasu to wszystko trwało (począwszy od 1 wizyty do transferu) i ile wyniosła Cię cala procedura?
Hej. Z tymi cenami to zależy skąd jesteś. Ja w Lublinie za in vitro płaciłam 5700. Leki do stymulacji miałam refundowane i było niecałe 200 zl. Po transferze sa są już droższe, bo na 100%. Oprócz luteiny, którą refundacja obejmuje. U mnie wszystko poszło szybko. Nieudana iui i od 3 dnia cyklu następnego stymulacja, 13 punkcja i 15 transfer. Klika dni pozniej test, beta i nisze dwa Sloneczka pod sercem[emoji7] [emoji7] Ja osobiście niby żałuję tych dwoch iui, straconego czasu i pieniędzy, ale kto wiedział... Do więcej niż 3 iui na pewno bym nie pochodziła. Ale to osobista decyzja każdej z nas. Trzymam za Was kciuki[emoji8]

0d1ycsqvyoi9w9m1.png

Hej. Z tymi cenami to zależy skąd jesteś. Ja w Lublinie za in vitro płaciłam 5700. Leki do stymulacji miałam refundowane i było niecałe 200 zl. Po transferze sa są już droższe, bo na 100%. Oprócz luteiny, którą refundacja obejmuje. U mnie wszystko poszło szybko. Nieudana iui i od 3 dnia cyklu następnego stymulacja, 13 punkcja i 15 transfer. Klika dni pozniej test, beta i nisze dwa Sloneczka pod sercem[emoji7] [emoji7] Ja osobiście niby żałuję tych dwoch iui, straconego czasu i pieniędzy, ale kto wiedział... Do więcej niż 3 iui na pewno bym nie pochodziła. Ale to osobista decyzja każdej z nas. Trzymam za Was kciuki[emoji8]

0d1ycsqvyoi9w9m1.png
Dla mnie to zbyt duży stres z tą inseminacją...wolę coś bardziej pewnego...no ale jeszcze mam tydzień na przemyslenia dziękuję za informację

0d1ycsqvyoi9w9m1.png
Av jakieś dodatkowe badania musiałaś robić?

Av jakieś dodatkowe badania musiałaś robić?
Chyba ze dwa i powtórnie progesteron i estradiol. Większość i tak jest z iui. Jednak nie ma co przedłużać z próbami iui, bo badania mają ważność pół roku i zanim zdecydujecie się na in vitro to pół roku minie. Wtedy trzeba zaczynać od początku. A to i dodatkowy koszt i dodatkowy czas.

0d1ycsqvyoi9w9m1.png

Jasani Nam lekarz powiedział też, że często sie zdarza ze ten wynik zakłamuje...ale nie pozwolił mi pojdejsc...musiałam zrobić jeszcze jeden wynik na który sie czeka 2-3 tygodnie ...i teraz sie też martwię co wyjdzie ...;/;/;/;/ tez myslałam w razie W... może o innej klinice....

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

08 - gooossia17 – IUI
10 - angelawwa - monitoring cyklu
10 - cikulinka - monitoring cyklu
10 – meg86 – beta hcg ???
10 - panierkaa90 - wizyta (ciążowa) u lekarza
14 – Agnieś191 – monitoring cyklu

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny czy dopisać kogoś do naszej przypominajki - kalendarza??? ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny napiszcie proszę gdybym chciała porobić badania hormonalne w kolejnym cyklu (bo na razie czekam na @) np. LH, fsh, tsh, E2 i prolaktyne to w którym dniu cyklu powinnam je zrobić? Kojarzy mi się że na samym początku ale nie jestem pewna. Ostatnie badania jak robiłam to minął prawie rok (były wszystkie w normie) ale chciałabym zrobić we własnym zakresie.

39f8egz2yx0jwf3r.png

reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

08 - gooossia17 - IUI
10 - cikulinka - monitoring cyklu
10 – meg86 – beta hcg ???
10 - panierkaa90 - wizyta (ciążowa) u lekarza

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny czy dopisać kogoś do naszej przypominajki - kalendarza??? ;)
Kochana zapisz mnie na 10.04 na monitoring :)

Do góry