reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

no to się teraz przyznaj ile ubranek na 56 kupiłaś? [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Kur$#a za duzo [emoji23] ale juz nie kupowalam dawno bo zrobilam wywiad w rodzinie i stwierdzilam ze bedzie duza. Ale z hm kupuje 56 bo zawyzone ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Hehehe skąd ja to znam, chociaż .... przed wczoraj wypiłam pół szklanki soku z kiszonej kapusty- przeczyściło mnie lepiej niż lewatywa :p

Śmiem się spierać, że nic tak nie umie przeczyścić jak lewatywa [emoji28]Ale z opcji kapusty skorzystam jak będę w potrzebie [emoji3]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Zając nie przejmuj się wagą. Co lekarz i sprzęt to inny wynik. Poza tym 1800g na 30tc to dość normalne. Moje 2 klocki w 30tc miały prawie po 1900g. No i nie wiadomo kiedy urodzisz... może w 37 czy 38, nigdzie nie jest powiedziane że poród ma być w 40tc.
Ciesz się że księżniczka zdrowo rośnie...Gratulacje

010ikw7ip2lmrcv3.png
[/QUOTE]
To najwazniejsze :) ale jak czytam w necie ze dzieci w tym tyg waza nawet AZ 1.5 kg... to moje 1860 g jest troche ponad norme [emoji85] ale niech rosnie klocuszek mama i tak urodzi ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Kur$#a za duzo [emoji23] ale juz nie kupowalam dawno bo zrobilam wywiad w rodzinie i stwierdzilam ze bedzie duza. Ale z hm kupuje 56 bo zawyzone ;)

p19u9jcg81ehxczt.png
wywiad w rodzinie mówisz... też zrobiłam. moja mama i mój tata obydwoje po 3300. Ja i moja siostra 2800, rodzeństwo mojego M. wszyscy troje 4500, a mój M. w na koniec 7 miesiąca 2900 !!

w57vyx8dubspq12k.png

Zając super, że wszystko ok:) Tą wagą Rozalki to się nie przejmuj, bo to tylko pomiary statystyczne. U mnie Jasiek na usg mojego lekarza 1750 gr, a u lekarza na usg II trym. 1480 gr. Więc wszystko zależy od sprzętu i algorytmu, który przelicza wymiary na wagę:-)

Suelen - lepiej odpocząć w szpitalu, niż stresować się w domu. Następne święta będziecie już w komplecie:)
U mnie było podobnie.U prowadzacego 1825g a u specjalisty 1575g.Takze z tą wagą to niegdy nie wiadomo.

Ja juz po usg 31t2d

Na usg dziewczynki bardzo dobrze. Izunia wstawia sie glowka i waga 1600g, a Ulcia zrobila psikusa i lezy pupcia do dolu z waga 1760g. Upasly mi sie panienki :)

Suelen A jak ty sie czujesz ogolnie? Ja sie zastanawiam NAD ta twardniejaca macica i wszedzie pisza,ze to tylko takie krotkotrwale,A ja czuje jak ona sie napina na bardzo dlugo na takie polgodzinne sesje troche odpoczynku i znowu ,takze w nocy ciagle sie budzilam bo taki kamien byl.Teraz w ciagu dnia lepiej ,ale za to hsftowalam [emoji30].Dobrze ,ze mam usg we wtorek ,bo zaczynam panikowac no i lekarza na czwartek[emoji26]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Sassanka kruszynka jesteś!!

Zając mój obywatel też waży niby 1856 więc spoko, ja w to nie wierzę bo moje dziecko jak mierzyli w szpitalu przed cc miał ważyć ponad dwa kg a ważył ledwo 1760.

Z tą macica ja nic takiego nie czuje chyba jest leniwa i dobrze.

Saulen super waga niech siedzą tam.przynajmniej do 2200 a Ty łez i odpoczywaj.

reklama
Do góry