reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ale ściany brudzą się same ;) serio, małe paluszki wszędzie [emoji14] nie musi rysować czy niszczyć specjalnie, to się po prostu dzieje. Już raz odmalowalowywalismy i widzę że znów by się przydało.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
Ale ściany brudzą się same ;) serio, małe paluszki wszędzie [emoji14] nie musi rysować czy niszczyć specjalnie, to się po prostu dzieje. Już raz odmalowalowywalismy i widzę że znów by się przydało.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Ja nie mam dziecka jeszcze a i tak się brudzą. Ja mam białe ściany białe meble i wszystko widać ale to chyba normalne że trzeba odświeżac kolor może przy dzieciach i częściej ale bez też jest taka konieczność.

Z tym cicho się nie zgodzę [emoji14]
Jak się przyzwyczai dziecko do ciszy to potem trzeba na paluszkami chodzić. Tak mam radzili w szkole rodzenia żeby przyzwyczajać do normanego poziomu hałasu jaki jest w domu i rzeczywiście nie było problemu, zasypial przy muzyce, telewizorze.

m3sxyx8dzur8ghzn.png
Wczoraj Pani psycholog madrą rzecz powiedziala. Mianowocie- w brzuchu u mamy nie ma ciszy, wiec po porodzie cisza dla dziecka jest nienaturalna :)

p19u9jcg81ehxczt.png

Coś w tym też jest. Ja w nocy nie mogłam zasnąć bo zaatakowała mnie zespół niespokojny h nóg i P mnie zaczął po brzuchu głaskać a ja do niego nie ruszaj bo go obudzisz :D byłam taka zmęczona że miał dość tych nóg a jeszcze jakbym po zebrach dostawała to cała noc nie moja :D

Robiłaś badania pod kątem potasu i magnezu? Bo mnie tak samo męczyły niespokojne nogi właśnie wtedy kiedy mi brakowało potasu. Gin zlecił badanie,ja w tym czasie już podjęłam kurację i jest już wszystko ok. Na badaniach właśnie wyszedł za niski potas.
Być może to pomoże w takiej dolegliwości bo wiem jakie to męczące.

Wtedy ,gdy brakowało mi potasu miałam twardnienia i ból brzucha,niespokojne nogi,skurcze w łydkach,stopach. Teraz wszystko minęło. Także rada dla niektórych cierpiących mam. Dieta potasowa.

Oooo za to ja bardzo chetnie zasypiam przy telewizorze i to w bardzo gleboki sen ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

Telewizja daje za dużo bodźców maluszkowi, jego mózg nie jest rozwinięty jak nasz. Ja w ogóle odradzam oglądanie tv przy dziecku, takim małym.

Sama nie wiem jak rozwiązać te kwestie bo u nas maluch bedzie spał w salonie i nie wiem, przez sen ma słuchać tych bzdur z tv? Jakoś mi się to nie klei hmm

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Robiłaś badania pod kątem potasu i magnezu? Bo mnie tak samo męczyły niespokojne nogi właśnie wtedy kiedy mi brakowało potasu. Gin zlecił badanie,ja w tym czasie już podjęłam kurację i jest już wszystko ok. Na badaniach właśnie wyszedł za niski potas.
Być może to pomoże w takiej dolegliwości bo wiem jakie to męczące.

Wtedy ,gdy brakowało mi potasu miałam twardnienia i ból brzucha,niespokojne nogi,skurcze w łydkach,stopach. Teraz wszystko minęło. Także rada dla niektórych cierpiących mam. Dieta potasowa.
Tak u mnie to na pewno potas bo już z miesiąc temu tak miałam i zaczęłam pić soki pomidorowe w ogromnych ilościach i przeszlo. Muszę znów zacząć a magnez i tak muszę przyjmować codziennie więc ho raczej nie brakuje bo biorę 6 tabletek dziennie :)

Do góry