reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ewella - a wiec odzywam sie na głównym[emoji14]u mnie dzisiaj 31+4 , maly szaleje w brzuszku i mam wrazenie ze wiecej sie wierci niz spi :) do tego czesto lapie go czkawka , łapczywy po tatusiu[emoji14]
Już miesiac jestem mężatką [emoji41]ale to zlecialo :o ostatnio slabo sie czuje .. Czesto kręci mi sie w glowie i lapią mnie dusznosci, zgaga łeee :/ cisnienie w normie ..
W srode robie zamówienie na gemini , zamowie jeszcze 2 koszule i jak to dojdzie , pakuje torbe :D Chyba bede miec juz wszystko [emoji33] tylko ruszyc musze z praniem[emoji14]
Ostatnio jeszcze kupilam na olx wózek Bebetto Luca bo stwierdzilam ze ten co dostalam mi sie mega nie podoba[emoji14]
Ale na zakupowym wrzuce fotki :)
19 maja wizyta i az sie boje ile bedzie wazyc ten moj maly klocek[emoji14]Buziaczki :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan22 końcówka ciąży niestety tak wygląda, ja też mam problem z oddechem i na dodatek boli mnie biodro, ale jak śpię, na razie jak wstanę i rozchodzę to jest ok, doturlamy się jakoś do końca :)

ja mam pytanie do dziewczyn które są po cesarce i idą na następną, czy to jest wasza decyzja czy lekarza? i jeśli wasza to jeśli mogę zapytać dlaczego podjęłyście taką decyzję. ja w ciągu najbliższego miesiąca mam podjąć decyzję czy chcę próbować sn czy cesarka ?

Abed - no wlasnie tez czytalam ze to niestety normalny objaw bo moj Kamil juz chcial mnie do lekarza wysyłac ;p a co do biodra to mnie boli dlatego ze wiekszosc nocy spie na lewym boku , maly czesto jakos sie tak wypycha na prawy bok ze nie da sie polozyc a na plecach tez dlugo spac nie umiem . Byle do konca[emoji14]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - gratuluję super udanej wizyty [emoji3]. Ładna waga Młodego [emoji122][emoji4].
A co do Twojego prasowania - Kochana w życiu nie zapomnę tricku z wyłączonym żelazkiem [emoji1][emoji1][emoji1].

Emol - mój był cały czas przy 1 porodzie, więc i na drugi pisze się całym sobą [emoji6].
Powodzenia na egzaminach!

Aim - no Kochana, masz prawidłowe skrzywienie [emoji5].
Ja przy J tez w podobny sposób wykorzystywalam czas wolny [emoji6]. Po jej narodzinach również - zasypiala przy czytanej literaturze branżowej [emoji1]

Truskawka - noooo, to witamy kolejną "wolną" [emoji3][emoji106]

Aaggaa - oj tam... Lubię czynny wypoczynek i.. Lubię systematycznie podlewać kwiatki [emoji1]. Jutro znowu tam jadę [emoji14]

Mój mąż jakoś nie jest przekonany do bycia przy porodzie. Tzn. na pewno jedziemy razem i na początku będzie ze mną, ale nie wykluczam, że w ostatniej fazie nie wyrzucę go na korytarz ;) Z resztą zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Aim, Misia gratuluję wizyt! :)

Ja mam dziś drugie zajęcia ze szkoły rodzenia. Dziś ma być o przygotowaniu do porodu, co zabrać, kiedy jechać do szpitala, itp. + psychologiczne aspekty ciąży. Zapowiada się ciekawie, także już się nie mogę doczekać :D

mam problemy z dodawaniem wpisów przez tel. wyskakuj mi informacje ze spam albo nieodpowiednia treść.

Ewella Aga_k_m moj to na początku nie chciał być przy porodzie bo boi sie krwi, po rozmowie z kolegą, który jest tatą przekonał go ze lepiej być i ewentualnie wyjsc, niż nie byc i denerwowac sie bo nikt nie zawraca sobie głowy twoją niewiedzą. a po szkole rodzenia to znowu ma watpliwości czy powinien być bo jak zemdleje albo bedzie czuł wyrzuty że nie bedzie mogł mi pomoc... Zobaczymy, ma jeszcze czas a ja na siłę nie bede zmuszać.

Megan22 moj też ma czkawkę :) minimum 4 razy dziennie. A mąż oczywiście "To on pije swoje siki?!" Stary koń a nie przetlumaczysz. A meżatką jestem od 3 miesiecy, wiec też wielkie woow jak to szybko leci.

aim Ja mojemu czytam ocene ryzyka zawodowego, albo szkolenie z zakresu bhp. a mój K k kodeks ruchu drogowego albo słyszy wziuuuum gdy ogladamy co tydzien wyścigi motocyklowe. Po tatusiu i dziadku bedzie mały motocyklista :)

Kuźwa za przeproszeniem dostałam wypłatę i popłaciłam rachunki i zostało nam do 26ego 170zł, no szlak mnie trafi przez to nasze zezowate szczęście ehhh...

Też tak macie, że bobasy się przestają kręcić w brzuchu gdy tylko włączacie nagrywanie ?:-p Nie mogę tego wiertla upolować.

Przy pierwszym porodzie mąż był do momentu gdy zrobiło się brzydko, sama mu powiedziałam żeby wyszedł jak chce, bo zbladł:-p I dzięki za to, bo wystarczy, że tylko ja mam traumę. Teraz pewnie tak samo zrobimy.

A bóle ciążowe? Raz na jakiś czas wchodzi mi mega ból w prawą łopatę lub biodro i tak np przy obiedzie znikąd dziś mnie połamało, tak mnie to irytuje, że szok:no2: Nie mogę z tym nic zrobić. Poza tym czuję, że synuś jest głową w dół, bo mnie zaczyna boleśnie miziać po pęcherzu :oo2:

Tyle dobrego dzisiaj, że mama gołąbki robiła, mięty się napiję i poleżę.

reklama
Emol ale przy porodzie jest malo krwi ;) a ja juz to tylko w ostatniej przedostatniej fazie porodu. A w pierwszej najbardziej bolacej maz jest super pomocny, z reszta w drugiej tez :D
ale to wiadomo jak tam sobie ustalici

Do góry