reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Szafa malucha

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie w co ubierałyście lub zamierzacie ubrać dziecko do chrztu? Kupujecie jakieś specjalne ubranko na tą okazję czy zwyczajne ale białe?

Hmm... Dobre pytanie. Jeśli będziemy chrzcili 12 sierpnia - to raczej wybiorę jedno ze zwykłych ubranek. No i nie będzie białe, bo takich w ogóle nie mamy. Biała będzie tylko biała szata i ewentualnie skarpetki ;-)

My ubraliśmy Maksia w bawełniane śpioszki i kaftanik. Komplet miał ładnie wyszyte z przodu i kołnierzyk.
Nie jestem zwolennikiem udziwnionych strojów dla niemowlaka

Efilo dla mnie udziwniony strój dla chłopca to np. miniaturkowy garnitur. Mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę, ale mi się to po prostu nie podoba.

u nas chciny 26 sierpnia będą, kupuję biały ładny becik do chrztu i ubieram go w białe zwykłe ubranko, kusił mnie gajerek ale zdecydowalismy że taki gajer to na jeden raz, i chrzestna nie ma wprawy z dziecmi jeszcze i moze jej byc niewygodnie, a biały becik bedzie dla nastepnego dziecka i łatwo sobie maleństwo podawać. Własnie mi przyszło do głowy ze mamy te wesela we wrześniu, hmmm to może jednak gajer...

A jak taki becik wygląda?

Moja chyba by się wściekła. Nie lubi leżeć na pleckach nawet na rękach. Tylko na macie, huśtawce i w wózeczku to akceptuje :-(

reklama
Do góry