reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mamy znajoma która tak mnie irytuje że czekam aż pęknę . Gada cały czas do mojego ze ciąża to nie choroba że ona i w Alpach i w Chorwacji była w ciąży i w ogóle ze baby same se wymyślają przypadłości ciążowe. A ten mój jak durny jej słucha i patrzy później na mnie jak na słabego dziwoląga bo się boje teraz jeździć po tej akcji z krwawieniem . Chciałbym bardzo bo uwielbiam podróże ale wole chyba być na miejscu w tej chwili .Ostatnio po porodzie powiedziała ze nieistnieje coś takiego jak depresja poporodowa i ze baby same sobie to wkręcają . Normalnie nóż mi się otwiera w kieszeni [emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niezle...co za baba [emoji53] my tez uwiebiamy podroze ale w tym roku sobie odpuscimy letnie wakacje. Nadrobimy w przyszlym roku w czwórkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Niezle...co za baba [emoji53] my tez uwiebiamy podroze ale w tym roku sobie odpuscimy letnie wakacje. Nadrobimy w przyszlym roku w czwórkę[emoji4] [emoji4] [emoji4]

Oj to Ci powiem będziecie mieć wyprawę życia ? Macie już dzieci ? Ja dziś czytałam książkę o ciąży i jak patrzyłam jak się karmi naraz bliźniaki to aż mi się szkoda zrobiło piersi tych Mam . Na forum lutowym dzisiaj dziewczyna dodała zdjęcie z USG trojaczków i to jednojajowych z ciąży naturalnej bez wspomagaczy. W szoku jest ale się nie ma co dziwić . My przy ivf musiałyśmy się liczyć z ciaza mnogą a tu taka niespodzianka . Jedna na milion [emoji3]

Mamy znajoma która tak mnie irytuje że czekam aż pęknę . Gada cały czas do mojego ze ciąża to nie choroba że ona i w Alpach i w Chorwacji była w ciąży i w ogóle ze baby same se wymyślają przypadłości ciążowe. A ten mój jak durny jej słucha i patrzy później na mnie jak na słabego dziwoląga bo się boje teraz jeździć po tej akcji z krwawieniem . Chciałbym bardzo bo uwielbiam podróże ale wole chyba być na miejscu w tej chwili .Ostatnio po porodzie powiedziała ze nieistnieje coś takiego jak depresja poporodowa i ze baby same sobie to wkręcają . Normalnie nóż mi się otwiera w kieszeni [emoji35]

Nie lubię takich ludzi... Wie lepiej niż lekarz i psycholog. A w ogóle ludzie to sobie wymyślała anginę, zapalnie płuc, ospę czy grypę żołądkowa, no i może raka też.

Oj to Ci powiem będziecie mieć wyprawę życia ? Macie już dzieci ? Ja dziś czytałam książkę o ciąży i jak patrzyłam jak się karmi naraz bliźniaki to aż mi się szkoda zrobiło piersi tych Mam . Na forum lutowym dzisiaj dziewczyna dodała zdjęcie z USG trojaczków i to jednojajowych z ciąży naturalnej bez wspomagaczy. W szoku jest ale się nie ma co dziwić . My przy ivf musiałyśmy się liczyć z ciaza mnogą a tu taka niespodzianka . Jedna na milion [emoji3]

Nie nie mamy, narazie wszedzie z nami nasza psina jezdzila [emoji2] wiec teraz do naszej "trójki" dojdzie dwojka maluszków [emoji6]
Wiem czytalam to dZisiaj na forum ciazy bliźniaczej normalnie szok ale co sie dziwic [emoji33]
Tego karmienia to najbardziej sie obawiam...dzis zapisałam sie do szkoly rodzenia wiec mam nadzieje ze duzo przydatnych rzeczy sie na spotkaniach dowiem.

Nie nie mamy, narazie wszedzie z nami nasza psina jezdzila [emoji2] wiec teraz do naszej "trójki" dojdzie dwojka maluszków [emoji6]
Wiem czytalam to dZisiaj na forum ciazy bliźniaczej normalnie szok ale co sie dziwic [emoji33]
Tego karmienia to najbardziej sie obawiam...dzis zapisałam sie do szkoly rodzenia wiec mam nadzieje ze duzo przydatnych rzeczy sie na spotkaniach dowiem.

To tak jak my z nasza Zojką wszędzie i powiem Ci ze nie wiem jak u was ale moja jest tak zazdrosna o mnie jak biorę dzieci na ręce ze jesteśmy w strachu co będzie jak się urodzi nasze . Nie wyobrażam sobie jej oddać ale jak tak się będzie zachowywać to chyba jakiegoś bechawiorystę wezwę. A bierze pod uwagę poród naturalny ? Nie masz wskazań do CC ?

Poszłam poszpiegować :D:D Śmiszna fotka. Ale szok musiał dla niej być. Niestety będzie musiała być pod ścisłą kontrolą, ale jak się uda to wszystko jej wynagrodzi. Kto wie, może grudniówką zostanie :D:D

A ja mam kotkę i też się bardzo boję jak będzie zachowywać się w stosunku do maleństwa. Ogólnie jest kochana ale nie przepada za zabawami od razu gryzie i drapie bardzo agresywnie. A dziecko nie zawsze rozumie...i o takiego niemowlaka też się boję że coś może zrobić...niespokojna jestem. @M@gda Ty masz duzo kotów ale wychodzące? Moja siedzi w mieszkaniu niestety...

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

To tak jak my z nasza Zojką wszędzie i powiem Ci ze nie wiem jak u was ale moja jest tak zazdrosna o mnie jak biorę dzieci na ręce ze jesteśmy w strachu co będzie jak się urodzi nasze . Nie wyobrażam sobie jej oddać ale jak tak się będzie zachowywać to chyba jakiegoś bechawiorystę wezwę. A bierze pod uwagę poród naturalny ? Nie masz wskazań do CC ?

Bede miala napewno CC. Ale do szkoly sie zapisałam bo tam wiele ciekawych rzeczy ucza m.in. jak karmic, kapac, przebierać, jakie dokumenty potrzebne do szpitala, jak dbac o siebie po CC i takie tam. Szkołę ta prowadzi polozna ktora wybralam dla mnie i naszych malenstw [emoji4]
Nasza uwielbia dzieci ostanio jak u mnie siostra byla ze swoja miesięczną córeczką to jak malutka zaczela.plakac a lezala.na kanapie to nasza Suzka skoczyla na kanape i polozyla sie obok malutkiej i malutka zasnela...cudny widok [emoji7] odrazu wyobrazilam sobie jak bedzie lezala z naszymi malenstwami

Poszłam poszpiegować :D:D Śmiszna fotka. Ale szok musiał dla niej być. Niestety będzie musiała być pod ścisłą kontrolą, ale jak się uda to wszystko jej wynagrodzi. Kto wie, może grudniówką zostanie :D:D

Tez mi się wydaje ze 30-33t to Max ile pochodzi . Ale Magda ja to bym na zawał zeszła . Ona była na jednym usg to był tylko jeden pęcherzyk i tu nagle na drugim trójka . Powiem Ci ze my babki po ivf to takie bardziej jesteśmy ogarnięte w lekarzach jakiś zasadach klinikach itp . Dziewczyny w naturalnych ciążach mniej i w sumie nie wiem które maja gorzej . My bardziej świadome czy one mniej [emoji12]

reklama
A ja mam kotkę i też się bardzo boję jak będzie zachowywać się w stosunku do maleństwa. Ogólnie jest kochana ale nie przepada za zabawami od razu gryzie i drapie bardzo agresywnie. A dziecko nie zawsze rozumie...i o takie niemowlaka też się boję że coś może zrobić...niespokojna jestem

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Rozumiem, że się martwicie, to będzie nowa sytuacja dla każdego, dla zwierząt też. Ale często to są obawy mocno na wyrost. Zarówno psu jak i kotu trzeba przygotować miejsce do wyciszenia, takie w które będą mogły się schować przed dzieckiem i odstresować. Warto poczytać w necie jak wprowadzić dziecko do domu, że trzeba po porodzie pierwszego dnia zabrać np pieluszkę dziecka a nawet 2 i przynieść je do domu, położyć i dać się zapoznać z zapachem dziecka. Itd. Itp.

Ja mam 4 koty i się nie stresuję. Będzie ok. Nauczymy się funkcjonować w dużym stadzie i już :)

Do góry