reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@mamaincogito spadłaś jak z nieba, ja się nic nie orientuje w fotelikach. Wózek dostaniemy, ale już wiem, że fotelik będzie trzeba kupić. Nie mamy w aucie isofix więc wchodzą w gre te montowane na pas. Poglądam te maxi cosi :)
@tita82 ogólnie oglądałam chyba clever, ale baby design mają dobre opinie jeśli chodzi o spacerówki. Zobaczymy jeszcze, musze też patrzeć na wagę i rozmiar przy złożonym, bo raz drugie piętro bez windy i mamy małe autko i na razie fo nie zmienimy
Na pas to Maxi Cosi Citi jest naprawdę super i chyba nawet najtańszy. A to naprawdę bardzo dobry fotelik, dodatkowo miał nowe testy w 2016 roku, które bardzo dobrze wypadly. A np Cabriofix ostatnie testy miał dobrych kilka lat temu.
Więc z czystym sumieniem Citi mogę polecić.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiadomo, że są też inne bardzo dobre foteliki, ale ceny sporo wyższe, niektóre dla mnie osobiście zaporowe. Więc ja się najbardziej orientuje w dobrych fotelikach w dobrych cenach [emoji23] na te, na które mnie nie stać nawet nie patrzę, skoro analogiczne bezpieczeństwo zapewnia jakaś tańsza opcja.

@mamaicogito a wiesz cos o maxi cosi peblle?bo akurat w quinny moze byc w zestawie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@mamaincogito a orientujesz sie czy baze isofix mozna montowac w starszych autach czy one tylko sa przeznaczone dla nowszych powiedzmy do 5 lat wstecz?

Takze z inner beczki - bardzo chce zarejestrowac sienna stronke mamaginekolog by kupic kilka pozycji z jej sklepu ale 'za Chiny' nie moge znalezc info gdzie mozna sie zarejestrowac tylko zalogowac do juz istneiejacego konta! :( Wiecie moze gdzie znajde stronke/info do rejestracji??

@mamaincogito a orientujesz sie czy baze isofix mozna montowac w starszych autach czy one tylko sa przeznaczone dla nowszych powiedzmy do 5 lat wstecz?

Takze z inner beczki - bardzo chce zarejestrowac sienna stronke mamaginekolog by kupic kilka pozycji z jej sklepu ale 'za Chiny' nie moge znalezc info gdzie mozna sie zarejestrowac tylko zalogowac do juz istneiejacego konta! :( Wiecie moze gdzie znajde stronke/info do rejestracji??
Sprawdź, niektóre stare auta mają isofix. Pogrzeb w zgięciu kanapy, między siedziskiem a oparcie. Chyba, że masz instrukcje do auta to tam napewno będzie informacja.

U mamyginekolog można kupować bez rejestracji

U mnie w samochodzie jest "metka" z napisem isofix, samochód chyba 2009 rok. Więc chyba w Samochodzie powinno być oznaczone

U mnie w samochodzie jest "metka" z napisem isofix, samochód chyba 2009 rok. Więc chyba w Samochodzie powinno być oznaczone
Powinno, ale nie we wszystkich :) w tych starych może nie być, ktoś mógł odciąć etc. Najlepiej pogrzebać właśnie [emoji23]

@mamaincogito dobrze zrozumiałam, że fotelik z bazą isofix można też montować na pasy? Właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, bo w moim aucie bankowo nie ma isofixu a u męża jest. I miałam już zgłębiać temat fotelików, ale dobrze, że jest wśród z nas znawca tematu [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mamaincogito dobrze zrozumiałam, że fotelik z bazą isofix można też montować na pasy? Właśnie się ostatnio zastanawiałam nad tym, bo w moim aucie bankowo nie ma isofixu a u męża jest. I miałam już zgłębiać temat fotelików, ale dobrze, że jest wśród z nas znawca tematu [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cabriofix napewno można.
Znam dwa modele, których się nie da na pas, ale to raczej te foteliki następne albo takie z większym zakresem wagowym. A dla noworodka to jedynie łupina do 13 kg wchodzi w grę. Inne foteliki, nawet te od 0 kg niby to dopiero jak dziecko chociaż siada i siedzi stabilnie samodzielnie.

Do góry