reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

kajuniu...poprosimy o foteczki w slicznej fryzurce
no chlopaki masz dorodne,naprawde duże dzieciaczki:rofl2:
mój malutki ma 1670kg waży i lekarz mówi ze jest duzy, a on jest jeden
a Ty dwóch takich byczków masz:-):tak:;-):elvis:
wszystkiego dobrego kajuniu
mam nadzieje ze uczulenie w koncu da Tobie spokój
wypoczywaj Kochana i odzywaj się do nas najczęściej jak się da
bużka:-)

reklama
Ale miałam nadrabiania z jednej doby.

Larvunia w przepisach listopadówek podałam przepis na rybkę pieczoną w folii, z tego co pamiętam Ty ryb nie lubisz, ale w podobny sposób możesz postąpić z piersią z kurczaka (tylko tu przyda się trochę oliwy, bo będzie sucha), możesz tak kombinować z różnymi przyprawami. A mleko w ogóle jest najmniej zdrową formą "nabiałów do picia", wszelkie jego przetwory są zdrowsze - kefir, jogurt, maślanka, twarożek itp. A zgaga (przynajmniej u mnie) najczęściej pojawia się po słodyczach :-( albo po pomidorkach - wieczorem. Zobaczysz dasz radę, zawsze najgorzej jest na początku.

U mnie od wczoraj jest siostra gaduła, zostaje do piątku. Ma 8 lat. Zaraz Ją wyślę do łazienki i do łóżka - trzeba będzie Jej coś poczytać, właśnie jesteśmy na "Małej Księżniczce". Także na razie uciekam, bo Mila nie może do mnie nic mówić od 20 min., nakaz starszej siostry :-D

Witam:-)!
U mnie dzis same nudy,obudzilam sie o 3 w nocy i po spaniu,bo maly terrorysta urzadzal sobie dzikie charce w moim brzuchu:happy2::rofl2:.A jak przestal to znowu z glodu nie moglam zasnac:crazy:,zanim sie zebralam to byla 5 i maz juz wstawal do pracy wiec sie juz nie kladlam,bo po co;-),maly obudzil sie ok.6 i znowu mnie molestowal:-) przeszedl samego siebie,chyba bedzie karateka:-p.
Mam lenia z niewyspania.

Larvunia nie zazdroszcze Ci tej dietki:no:,ale jak mus to mus:sick:,trzeba sie poswiecic.

Lilka nie zazdroszcze Ci tej sytuacji z lekarzami,ale jak widac co kraj to obyczaj,tu w Irlandii tez nie ma wizyt za czesto,ale sa.

Kajunia duze masz te dzieciaczki:tak:, jak na blizniaki to pokazne:happy2:,az jestem ciekawa ile moj maluch wazy w pojedynke:tak:,.bo czytalam,ze w 26 tyg to nawet do kilograma dochodza , a ty masz blizniaki i jaka imponujaca waga:szok:,ze ho ho,dobrze ze to uczulenie po malu znika,dbaj o siebie.Fajnie,ze cos ze soba zrobilas na poprawe chumorku,nie ma jak nowa fryzurka:tak::-).

Women jak zdrowko i samopoczucie?

albo mam tylko takie wrazenie, albo mi sie tylko wydaje, ale misia cos coraz rzadziej sie udziela na forum. Larvunia do misi- hallo tu ziemia ;-):-)

Larvuniu jestes boska! :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:;-);-);-)
no niestety nie miałam internetu w Polanicy choc na konsylium wzięłam laptopa :sorry2:

Co do żarcia to zrób sobie pulpeciki - gotowane na wodzie z mięsa mielonego, albo wrzuć przyprawioną pierś kurczaka do piekarnika można zawinąć w folię do pieczenia żeby nie wyschła na wiór ;-) Można potem takie miesko pokroic w kosteczkę i wcinac z ryzem i warzywkami (marchewka, groszek) albo weź kurczaka z rosołu i go obierz z mięska i zrób w sosiku, mozna to jeść z kopytkami albo ziemniaczkami albo kaszą jęczmienną. E tam ser mozna jeść, niby czemu nie?:eek: Przecież w serze cukru nie ma. Poza tym bez przesady, tłuszcz też jest potrzebny, także jak zjesz troszkę tłustego mięska to nic się nie stanie. Najważniejsze to nie żreć słodyczy i cukru i słodzonych napoi.

Doczytałam tez o Lilce - kurcze kochana może jednak wrócisz do PL żeby urodzić, jak takie jajca z tą opieką i ubezpieczeniem w tej Norwegii :eek:

Women ten wózeczek fajniutki, ale jakoś dla mnie ta proporcja małych kółek z przodu do duzych z tyłu jakoś nie pasuje... :baffled: coś mi w nim wizualnie nie gra. Mogłabyś miec problem z podjechaniem na wysoki krawężnik...
Myśmy becikowe dostali po miesiącu od złożenia papierków na becikowe.

Sabina ja musze robic od początku ciąży co 3 tyg badanie moczu, ale wiem że pod koniec ciąży to się sprawdza czy nie ma białka w moczu - wczesne wykrycie zatrucia ciążowego. Hehe Sabina widzę że Cię roznosi :-D moje fugi ? hmmm jaki one mają kolor? :sorry2:

Kajuniu wrzucaj fotkę fryzurki! Ja też się pochwalę :-) Super te Twoje dzieciaczki! Kawał chłopa jeden i drugi!

Sylwia wiem o czym mówisz z tym malym terrorystą w brzuchu :sorry2:

misia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no ja zapomnialam, ze pojechalas.... Tak jakos teskno mi sie zrobilo to wolalam za Toba :happy2:

dzieki dziewczyny za rady odnosnie diety... Martwie sie troszke bo nie mam silnej woli i nie wiem czy podolam pokusom w jedzeniu. No ale rzucilam jakos fajki, wiec z jedzeniem tez powinnam dac rade. Powtarzam sie, ale bedzie ciezko, bo nigdy sie nei ograniczalam, jadla zawsze to co chcialam.
buziole kochane, tylko Wy mnie rozumiecie jak narazie, bo mezus i reszta rodziny tylko wzrusza ramionami i mowi nie przesadzaj , gdy mowie o swoich problemach a ja musze sie wygadac :sorry2:

lilka sorki kochana, ale nie zauwazylam ze chcesz wpasc na kuraka :-) Jeszcze masz szanse zostalo conieco :-D Hmm... tylko czy nie masz do mnie za daleko?? ;-)
Milego wieczorka mamuski!

no troszke mam daleko
a powiedz jak ci smakowało takie zdrowe jedzonko? :-)

Lilka wracaj do Nas ;-) i pomyśleć, że mój szwagier chce zamieszkać w Norwegii :cool: chyba wybiję mu ten pomysł z głowy :-p

Norwegia jest extra!!!
kazdy kraj ma swe plusy i minusy
mowi sie nawet ze w zadnym kraju ani za oceanem nie ma tak dobrze jak tutaj

a wrocic kochana nie mam po co,bo całą rodzine mam po swiecie rozsypana i nawet przyjaciol ze byłabym w PL sama jak palec :-(
pozatym....wiecie....za mezulem bym sie zateskniła.mimo ze bywa wkurzajacy :happy2:
Kajuniu ciesze sie ze sie oddzywasz
pisz pisz i nei znikaj nam tutaj :-)

Lilka nie zazdroszcze Ci tej sytuacji z lekarzami,ale jak widac co kraj to obyczaj,tu w Irlandii tez nie ma wizyt za czesto,ale sa.

Sylwia,mi sie zdaje ze wina jest moja...nie zbyt dobrze sie zorientowałam chyba :baffled:
teraz jade do PL i pozałatwiam jak trzeba było od samego poczatku!!!
madry POlak po szkodzie :sorry2:

Doczytałam tez o Lilce - kurcze kochana może jednak wrócisz do PL żeby urodzić, jak takie jajca z tą opieką i ubezpieczeniem w tej Norwegii :eek:

czesc Misiu :-):-)
jak tam w Polanicy ??? pewnie pieknie
mhmmm spedziłam tam jedne z najpiekniejszych wakacji :cool2:
a potem fajnego chloptasia poznałam...ale odleglosc....
heheee wspominki

no to nadrobiłam :-)

laseczki
własnie zarezerwowalismy lot do PL dla mnie
no wiec przyfrune 5-wrzesnia
a odlece 8-ego rano :-)

ale sie ciesze

chyba po drodze zalatwie sobie usg 3D w Poznaniu :-):-):-):-)

reklama
Do góry