reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jak sie czujecie dzisiaj? Ja dziś od południa leżę. Mieliśmy jechać do zoo, ale ja nie dam rady. Pobolewa mnie podbrzusze. Dokładnie tak samo jak w dwóch pierwszych ciążach. Muszę odpocząć.

reklama
Cześć dziewczyny,
wczoraj na usg widziałam już zarodek i serduszko, ale się tak wystraszyłyśmy z Panią doktor, bo na pierwszy rzut oka pęchcerzyk był pusty. Dopiero gdzieś docisnęła i było widać schowany zarodek na pęcherzyku żółtym!
Po pęcherzyku wychodzi (6t4d). Zgłosiłam jej że od 2 dni bardzo mnie brzuch rozpiera, dostałam luteine 2x1 po 50 mg i mam leżeć....już nie mogę wytrzymać z tym leżeniem :(
Ale czego się nie robi....jak byłam u internisty z bólem ucha i gardła to zabroniła brać cokolwiek.
Tylko domowe sposoby, sok malinowy,imbir, miód, cytryna, czosnek.
W letniej wodzie rozpuścić łyżkę stołową miodu i dodać sok z cytryny, i to 2 razy dziennie.
Mówiła też o inhalacjach z majeranku itd.

Cześć dziewczyny,
wczoraj na usg widziałam już zarodek i serduszko, ale się tak wystraszyłyśmy z Panią doktor, bo na pierwszy rzut oka pęchcerzyk był pusty. Dopiero gdzieś docisnęła i było widać schowany zarodek na pęcherzyku żółtym!
Po pęcherzyku wychodzi (6t4d). Zgłosiłam jej że od 2 dni bardzo mnie brzuch rozpiera, dostałam luteine 2x1 po 50 mg i mam leżeć....już nie mogę wytrzymać z tym leżeniem :(
Ale czego się nie robi....jak byłam u internisty z bólem ucha i gardła to zabroniła brać cokolwiek.
Tylko domowe sposoby, sok malinowy,imbir, miód, cytryna, czosnek.
W letniej wodzie rozpuścić łyżkę stołową miodu i dodać sok z cytryny, i to 2 razy dziennie.
Mówiła też o inhalacjach z majeranku itd.
U mnie niestety nic domowego nie pomaga, jest antybiotyk :/
A co do leżenia... ciągle się słyszy, że zalecane leżeć.. nie wiem czy znacie bloga mamaginekolog gdzieś pisała o tym, że to totalnie bez sensu takie leżenie...
No ciekawe jak to jes

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie niestety nic domowego nie pomaga, jest antybiotyk :/
A co do leżenia... ciągle się słyszy, że zalecane leżeć.. nie wiem czy znacie bloga mamaginekolog gdzieś pisała o tym, że to totalnie bez sensu takie leżenie...
No ciekawe jak to jes

znam tego bloga...i nie chce też zwariować ale wczoraj byłam od 6-23 na nogach, w gościach, pozycja stojąca lub siedząca i w nocy był koszmar....ból nie do zniesienia. Rano luteina i jest lepiej....

znam tego bloga...i nie chce też zwariować ale wczoraj byłam od 6-23 na nogach, w gościach, pozycja stojąca lub siedząca i w nocy był koszmar....ból nie do zniesienia. Rano luteina i jest lepiej....
Noo bo to też nie można przesadzać w 2ga strone

reklama
Ja dzisiaj na petardzie od rana :) Kończę prawo jazdy i tylko niedziela wolna, żeby jeździć. Spać mi się chce, ale walczę, bo potem w nocy będę książki czytać zamiast spać :)
Mnie dziś brzuch pobolewa, jest mi mega gorąco ciągle - jak przy pierwszej ciąży.
Zauważyłam jedną różnicę, że przy pierwszej ciąży odrzuciło mnie od początku od mięsa, a słodycze mi się po nocach śniły, taką miałam ciągle chęć. A teraz nie mogę patrzeć na słodkie, a marzę o mięsie. Wczoraj zrobiłam sobie galaretę z kurczaka :D i zapchalam się plackami ziemniaczanymi :D

Do góry