reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny, nie nadrobię juz, ale chce Wam tylko napisac, ze...bylismy dzisiaj na dosc ciekawej wystawie ze znajomymi - w Poznaniu, ze zdjecia poniżej.

To wystawa z tzw. Plastynarium. Kolega mnie nastraszył, ze nie damy rady, ze on musiał wyjsc z takiej wystawy po 5min bo nie mogl na to patrzec, ale powiem Wam, ze jestem w szoku. My daliśmy rade. Te „eksponaty” to ciała prawdziwych ludzi. Prawdziwe narządy, kości, itp.
Widziałam dzisiaj jak wygladaja plody, zarodki od 5 tc do 30 tc. To były prawdziwe dzieci, tylko „zaimpregnowane” (wybaczcie nie wiem jak to nazwać inaczej).„Eksponaty”, ktore zostały poddane plastynacji... żywe czesci ciała i narządy ludzkie tez widzieliśmy. Były tam pokazane łożyska bliźniaków i z ciazy pojedynczej. Maleństwa w wieku 15, 20 czy 30 tygodni gdzie widac było juz rude włoski u dziecka... jak o tym mysle to wydaje sie to jakimś kosmosem, ale... O dziwo nie przeżyłam tego jakos super mocno... moze nie dociera to do mnie ze to prawdziwi ludzie i prawdziwe dzieci były... myslalam, ze bede miec schizy, ale nie miałam a zarodkom i płodom sie dokładnie przyglądałam, wracałam do nich i patrzyłam ponownie.... [emoji33] Stwierdzam wiec, ze albo mam twarda dupe albo moja psychika juz jest tak mocna ze nie ogarniam sama.... [emoji33]

Dziewczyny z Poznania, @marzycielka81, @magda1208 i @pixi.nova polecam jesli by Was to interesowało.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wystawa jest super. Ja byłam w Guben (strona niemiecka miasteczka Gubin), gdzie maja siedzibę i robią te eksponaty. Dla mnie to jest niesamowite!

reklama
CZesc!
Jest srodek nocy, mała zasnęla a ja w koncu was doczytalam hehe.
@bertha, czekamy z tobą :)
@roxie123, fajnie ze juz macie wiecej czasu z M.
@Funia90, łał, swietnie ze masz te wizyte. Przynajmnuej sie dowiesz konkretow:)
@nafoczka, @burczuś dzięki za rady :*
@Porzeczkka1234, zobaczysz wszystko pojdzie dobrze, niedlugo jeden z najszczesliwsxych dni w twoim zyciu!!!

KTora testuje???

Jesli chodzi o nasze spanie, to w nocy wybudzam ją co 2-3 godziny na zmianę pampersa i karmienie. Jest na razie bardzo grzeczna, tylko czasem nie wiem czemu nie moze złapac sutka i koszmarna awantura wtedy, ja cala zgrzana ona tez i plakac mi sie wtedy chce z bezradnosci. Na szczescie M ma wolne i w takich sytuacjach stawia nas obie do pionu :D Dostalam od niego sliczny lancuszek, kwiaty i liscik jak wrocilysmy do domu! W ogole to ani ja ani on nie mielismy swiafomosci, ze moge byc taka dzielna jak w domu narzekam z byle powodu haha.
Dziewczyny, odkad mala zlapala cyca brzucha prawie nie widać a na plusie zostalo tylko 5 kg :) tylko strasznie blada jestem.

W koncu wystroilam ją i cyknęlam foto :D

Załączniki

• tmp_28283-FB_IMG_1509503112492-974483178.jpg
    tmp_28283-FB_IMG_1509503112492-974483178.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 155
@kas90 piekna gwiazda ja tez spać nie mogę chodzę to do łazienki i tak w koło maciejów. Mąż lekko chrapie a ja bym sobie pogadała no ale same wiecie nie ma z kim haha. Kasiu może żelazo zacznij brać może dlatego jesteś blada bo Ci go brak albo po prostu jesteś zmęczony co do cierpliwość mama się denerwuje to i dziecko nerwowe ale u mnie to teoria póki co. Ucaluj Asiulkę od cioci Ani. Kasiu ale prezencioch miło z jego strony

@Marthi wystawa wydaje się ciekawa chyba bym poszła ale nie wiem czy mogłaby tak się przyglądać tym zarodką.

@Ilis91 oj kochana no blisko. Wiesz tu z imieniem jest lekki problem ale chyba na 90'% bedzie Zosia. Mąż chciałby Anie junior haha ale ja się nie zgadzam ale to on pojedzie zarejestrować małą to kto wie mnie juz wszystko mi jedno najwyżej go uduszę haha.

@iveo brzuszek będzie czekał przykro mi kochana ściskam Cię

@Funia90 ja tez byłam u Sydora tylko ja nie chciałam leczyć się u Paśnika to zrezygnowałam z niego bo on wysyła na szczepienia do Łodzi właśnie do Paśnika. Dla mnie no może być ja w sumie mam podejście do lekarza , że ma mi pomóc być konkretny a nie miły. Tak on specjalizuje się w trombogili myślę , że Cię uspokoi.

@Destino odpoczywajcie i nie zapominaj o nas

Chyba pójdę coś zjeść kończąc wywód :p

@Marthi piersze slysze o takiej wystawie[emoji15]trzeba miec mocne nerwy,ja bym dala rade ale nie kazda:/

@iveo zawsze mozesz wyczarowac swoj wlasny brzusio[emoji4]

@llis91 a to fajnie,dla mnie wazne zebg wytlumaczyl mi wszystko i pokierwal w razie czego[emoji4]nie wiesz moze czy daje swoj numer gdyby cos pacjentke niepokoilo miedzy wizytami?

@kas90 poczatki nigdy nie sa latwe ale mysle ,ze i tak pieknie sobie radzicie[emoji5]Asiula jest piekna[emoji7]i milo ze strony M ,ze podarowal Ci upominek,docenia Twoj trud[emoji5]pozdrow M i ucaluj ksiezniczke ,dla Ciebie tez przesylam buziaki[emoji8]

@Porzeczka1234 ja tez cos slabo spie,akurat nie spalam,bo malutka skacze a ja sie tym delektuje,tak jestem lekko psychiczna haha[emoji23]
Ty to juz z nerwow chodzisz na pewno[emoji4]
Co zjesz dobrego[emoji4]?
Jakie plany na ostatni wolny dzien?
Ostatni dzien zycia we dwoje,teraz Bydluniowa bedzie nieodlaczna czescia Was[emoji5]no moze dopoki nie wyfrunie z gniazda

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 mhhh wstałam sprzątam haha piorę kocyk mąż budzi się patrzy a Ty co robisz a ja jak to sprzątam i robię gołąbki i kto tu jest psychiczny :p. Zresztą rozumiem Cię też lubię jak bydluniowa jest grzeczna i ładnie kopie. Zjadłam bułeczkę z serem źółtym do tego papryka, rzodkiewki i herbata bawarka niby byłam glodna a zjadłam pół bułki słabo haha. Jeszcze zjemy drugie śniadanie :D

Ps nawet się nie denerwuję jakoś to do mnie nie dociera poszłam do pokoiku i patrzę poprawiłam kocyk i czekamy ale niestety dywanu dalej nie ma buuu

Ledwo wstawiłam dlatego tak musiałam okroić pokoik jest duży bo ma 18 m ale nie.moge całego zrobić bo z tel nie wstawię no i Ewan też już czeka haha

Załączniki

• IMG_20171101_072923.jpg
    IMG_20171101_072923.jpg
    500,8 KB · Wyświetleń: 131
  • IMG_20171101_073634.jpg
    IMG_20171101_073634.jpg
    556,8 KB · Wyświetleń: 126
Ostatnia edycja:
@kas90, @porzeczka1234,@Funia90 wy tak o dzieciach a nas tez Nataniel obudzil o 6. M polozyl reke na brzuch i juz nie zasnal, bo to godzina szkraba i ciagle kopal i wiercil sie. My glodni, wiec co by nie haftnac pochlonelismy jajeczniczke. Spalam 2dni i 2noce. Chyba bylam zmeczona. Dzis troche leniwy dzien, to moze jeszcze pospie [emoji4]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Porzeczka1234 kochana moja to jest niesamowite, ze za taką małą chwilę będziesz tulić do serca swój największy skarb. Bądź dzielna, trzymam kciuki, żebyś bardzo szybko wróciła do formy po CC. Imię Zosia :) śliczne, a kącik z białymi mebelkami typowo w moim stylu ♥️ Wysciskaj ją od nas, wycałuj i odzywaj się do nas koniecznie. Wiem, ze czasu będzie mniej, ale forum bez Ciebie i @kas90 to nie byłoby dla mnie już to samo. Wnosicie bardzo cenne uwagi. Btw. Czemu nie chciałaś leczyć się u Pasnika?????
@kas90 Twoja królewna jest przesłodka, prześliczna, do zacałowania. Chyba nie wypuściłabym z rąk :) Te złożone łapki mnie rozbrajają. Mąż - pierwsza klasa! Podoba mi sie, ze nie tylko pomaga, ale zadbał o taki szczegół jak pamiątka z tego wydarzenia: łańcuszek i liścik :), bo to będzie kiedyś piękna pamiątka dla Asiulki :)
I jak wspomniakam wyżej, super, ze znajdujesz chwilkę, żeby się do nas odzywać :) :) :)

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 piękny pokoik niuni, matko to już trzymam kciuki aby cc poszło sprawnie i czekam na zdjęcie Zosieńki
@kas90 piękna Asieńka...miły prezencik od mężusia
@Destino dobrze ze się odezwałas ze wszystko wporzadku.martwiłysmy się

Pogoda dziś nastraja pezymistycznie, jak i dzisiejszy dzień...wspomnienia wracają, łzy do oczu się cisną..wyruszam zaraz na cmentarz

@kas90 piekna gwiazda ja tez spać nie mogę chodzę to do łazienki i tak w koło maciejów. Mąż lekko chrapie a ja bym sobie pogadała no ale same wiecie nie ma z kim haha. Kasiu może żelazo zacznij brać może dlatego jesteś blada bo Ci go brak albo po prostu jesteś zmęczony co do cierpliwość mama się denerwuje to i dziecko nerwowe ale u mnie to teoria póki co. Ucaluj Asiulkę od cioci Ani. Kasiu ale prezencioch miło z jego strony

@Marthi wystawa wydaje się ciekawa chyba bym poszła ale nie wiem czy mogłaby tak się przyglądać tym zarodką.

@Ilis91 oj kochana no blisko. Wiesz tu z imieniem jest lekki problem ale chyba na 90'% bedzie Zosia. Mąż chciałby Anie junior haha ale ja się nie zgadzam ale to on pojedzie zarejestrować małą to kto wie mnie juz wszystko mi jedno najwyżej go uduszę haha.

@iveo brzuszek będzie czekał przykro mi kochana ściskam Cię

@Funia90 ja tez byłam u Sydora tylko ja nie chciałam leczyć się u Paśnika to zrezygnowałam z niego bo on wysyła na szczepienia do Łodzi właśnie do Paśnika. Dla mnie no może być ja w sumie mam podejście do lekarza , że ma mi pomóc być konkretny a nie miły. Tak on specjalizuje się w trombogili myślę , że Cię uspokoi.

@Destino odpoczywajcie i nie zapominaj o nas

Chyba pójdę coś zjeść kończąc wywód :p
POrzeczka , mysle ze to prawda bo akurat przyszli goscie...i sama sie denerwowalam, mala tez i kolo zamknięte. Dopiero M nas obie uspokoił, zlapala cyca i kazał nam się przespac przy sobie na lozku a on posprzątal :) dzis gosci ciąg dalszy haha

reklama
@bea25ta @nafoczka dziekuje za wywolanie :) tak tak u mnie wszystko w porzadku mam taka wiare i nadzieje do 9 listopada w kazdym razie takie mysli :) Kochane wrocilam do pracy i tam zaleglosci do nadrobienia mnie pochlonely dlatego troszke mnie nie bylo ale dzis nadrobie bo juz przebieram nozkami czy nasza porzeczka juz sciska swoje szczescie czy jeszcze w brzuszku kolysze :) Nafoczka dziekuje za maila :)) dzis sprawdze watek zamkniety.

Dzis taki dzien melancholijny u mnie ...

Do góry