bertha
Fanka BB :)
Dziewczyny, nie nadrobię juz, ale chce Wam tylko napisac, ze...bylismy dzisiaj na dosc ciekawej wystawie ze znajomymi - w Poznaniu, ze zdjecia poniżej.
To wystawa z tzw. Plastynarium. Kolega mnie nastraszył, ze nie damy rady, ze on musiał wyjsc z takiej wystawy po 5min bo nie mogl na to patrzec, ale powiem Wam, ze jestem w szoku. My daliśmy rade. Te „eksponaty” to ciała prawdziwych ludzi. Prawdziwe narządy, kości, itp.
Widziałam dzisiaj jak wygladaja plody, zarodki od 5 tc do 30 tc. To były prawdziwe dzieci, tylko „zaimpregnowane” (wybaczcie nie wiem jak to nazwać inaczej).„Eksponaty”, ktore zostały poddane plastynacji... żywe czesci ciała i narządy ludzkie tez widzieliśmy. Były tam pokazane łożyska bliźniaków i z ciazy pojedynczej. Maleństwa w wieku 15, 20 czy 30 tygodni gdzie widac było juz rude włoski u dziecka... jak o tym mysle to wydaje sie to jakimś kosmosem, ale... O dziwo nie przeżyłam tego jakos super mocno... moze nie dociera to do mnie ze to prawdziwi ludzie i prawdziwe dzieci były... myslalam, ze bede miec schizy, ale nie miałam a zarodkom i płodom sie dokładnie przyglądałam, wracałam do nich i patrzyłam ponownie.... [emoji33] Stwierdzam wiec, ze albo mam twarda dupe albo moja psychika juz jest tak mocna ze nie ogarniam sama.... [emoji33]
Dziewczyny z Poznania, @marzycielka81, @magda1208 i @pixi.nova polecam jesli by Was to interesowało.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wystawa jest super. Ja byłam w Guben (strona niemiecka miasteczka Gubin), gdzie maja siedzibę i robią te eksponaty. Dla mnie to jest niesamowite!