reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam swoją DG i się orientowałam, jak to jest. Ale kompletnie nie opłaca się podnoszenie stawek. Tzn. zależy, ile płacisz. Ja płacę najniższy ZUS. Do porodu zostało niecałe 7 miesięcy, musiałabym straszną kasę na ZUS teraz wybulić, żeby cokolwiek to w macierzyńskim zmieniło.

Ja dostanę wyrównanie do 1000 zł - tyle macierzyńskiego. Dlatego od września wracam do pracy. Na szczęście działalność prowadzę z domu, poza tym praktykowałam to już 3 razy, więc dam radę ;)

Dołączam do szczęśliwych posiadaczy kredytu ;) Nam zostało jeszcze 28,5 roku :szok: Ale co pół roku trochę nadpłacamy. I wcale nie mamy wypasionego domu, bo stać nas było tylko na rynek wtórny. Mieliśmy już mieszkanie na kredyt i musieliśmy kupić coś, gdzie dało się od razu wprowadzić, żeby nie płacić na czas wykańczania dwóch kredytów. Ale i tak jest fajnie :)

Padam dziś. Rano gin., potem praca, wieczorem odwiedziny znajomych - 4 dziewczyny z forum z marca 2014 z dzieciakami przyszły do nas :) Jak ogarnęłam pobojowisko po nich, to już trzeba było dzieci usypiać. Trochę mojego najmłodszego dziś nosiłam i brzuch mnie pobolewa. Ech, trzeba odpocząć chwilę...
Ja widzisz z miłą chęcią bym się poznała z kimś z moich okolic (tych nowych) :) bo będę tam zupełnie sama wszystkie koleżanki mam głównie w moim miejscu zamieszkania obecnego :) ale jak na złość nikogo z okolic na forum nie ma ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dopadł mnie katar ratuuuunku !!! [emoji26] Wodę morską do nosa można używać ? ;)

Można :) Jeśli mogę się wypowiezieć to nie polecam. Jak byłam przeziebiona to własnie użyłam wody z solą morską i to bylo najgorszeco moglam zrobic :( Woda wylatywała gardlem i nosem a katar był po niej taki wodnisty że nie dało się spać bo wszystko spływało i wypływało. Ale to może tylko moje odczucia :)

A mi na piersiach wychodzą rozstępy buuuu:( i to takie wielkie, wygląda jaby mi ktoś cycki pociął w paski idące od sutka na zewnątrz. One są takie prawie fioletowe bo są świeże. Strasznie to wygląda :(

Można :) Jeśli mogę się wypowiezieć to nie polecam. Jak byłam przeziebiona to własnie użyłam wody z solą morską i to bylo najgorszeco moglam zrobic :( Woda wylatywała gardlem i nosem a katar był po niej taki wodnisty że nie dało się spać bo wszystko spływało i wypływało. Ale to może tylko moje odczucia :)
Tragedia nie wiem gdzie się przeziębiłam skoro prawie z domu nie wychodzę, nie dość że ostatnio sypiam coraz gorzej to teraz jeszcze katar :(
To w takim razie daruję sobie narazie wodę morską :(

Dopadł mnie katar ratuuuunku !!! [emoji26] Wodę morską do nosa można używać ? ;)

Jasne, ze mozna. A najlepiej inhalacje z soli fizjol. albo solanki.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tragedia nie wiem gdzie się przeziębiłam skoro prawie z domu nie wychodzę, nie dość że ostatnio sypiam coraz gorzej to teraz jeszcze katar :(
To w takim razie daruję sobie narazie wodę morską :(

Co do sypiania to polecam rogala do spania! Do mnie już dotarł i jestem zachwycona! Spię dużo lepiej tylko cieżej sie wygramolić z łózka na siku :D Na ten katar polecam inhalacje właśnie z solą :) Mi pomoglo. Jak wyciagalam glowę to dmuchałam i tak przez całą inhalacje. Mi było dużo lepiej :)

A mi na piersiach wychodzą rozstępy buuuu:( i to takie wielkie, wygląda jaby mi ktoś cycki pociął w paski idące od sutka na zewnątrz. One są takie prawie fioletowe bo są świeże. Strasznie to wygląda :(
Moje piersi są ogólnie bardzo małych rozmiarów, a teraz wyglądają jak by były z lekka nabrzmiałe, ale raczej o zmianie rozmiaru to nie mam co myśleć [emoji23] a myślałam że w ciąży duże mi urosną a tu dupa [emoji23] ja smaruje brzuch i piersi oliwką dla dzieci wszyscy polecają, ale czy to coś pomoże wypowiem się w lipcu :) zamierzam też kupić olej kokosowy do smarowania się podobno rewelacja :)

Co do sypiania to polecam rogala do spania! Do mnie już dotarł i jestem zachwycona! Spię dużo lepiej tylko cieżej sie wygramolić z łózka na siku :D Na ten katar polecam inhalacje właśnie z solą :) Mi pomoglo. Jak wyciagalam glowę to dmuchałam i tak przez całą inhalacje. Mi było dużo lepiej :)
Podeslesz linka ? :)

reklama
Bo na tym polega dzialanie wody morskiej- na rozrzedzaniu gestego kataru [emoji6] Jak sie ma lejacy to nie ma co uzywac. No i nie przed spaniem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry