AniaS35
Fanka BB :)
Bo ty juz masz tyć kochana ale nie od jedzenia :-) :-) :-)Ja jestem cholernie obżarta! Czekam aż minął te święta bo chyba zamiast chudnąć to przytyje [emoji23]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo ty juz masz tyć kochana ale nie od jedzenia :-) :-) :-)Ja jestem cholernie obżarta! Czekam aż minął te święta bo chyba zamiast chudnąć to przytyje [emoji23]
O to to tak! [emoji23] W ciąży będę tylko unikać chleba bo już jakoś się nieźle zraziłam i jak zjem jakieś pieczywo to się źle czuje. [emoji14]Bo ty juz masz tyć kochana ale nie od jedzenia :-) :-) :-)
A więc tak: cykl ma dwie fazy. Pierwsza to faza niskich temperatur która jest przed owulacją. Często lecz nie zawsze w dniu owulacji tempka spada by następnego dnia gwałtownie wzrosnąc co świadczy o uwolnieniu ciałka żoltego i wzroście progesteronu. Wzrost temperatury rozpoczyna drugą fazę cyklu czyli fazę wysokich temperatur. Jeśli jest ciąża to tempka cały czas wysoka. Jeśli tempka spada powoli lub gwałtownie spadnie jednego dnia oznacza zbliżającą się @. U mnie zawsze spada w dzień @. A jeśli chodzi o owulacje to może być tak ze tempka wzrosnie dwa dni po owu dopiero.. to juz indywidualna sprawa. Temperature mierzymy codziennie o tej samej godzinie po minimum 3h nieprzerwalnego snu. Mierzymy od razu po przebudzeniu (bez wstawania z lozka) [emoji8]@wisienka94 powiedz mi kochana o co chodzi z tą tempką? Tzn co oznacza wzrost a co spadek itp
A mogłabym już mierzyć czy dopiero po @ zacząć?A więc tak: cykl ma dwie fazy. Pierwsza to faza niskich temperatur która jest przed owulacją. Często lecz nie zawsze w dniu owulacji tempka spada by następnego dnia gwałtownie wzrosnąc co świadczy o uwolnieniu ciałka żoltego i wzroście progesteronu. Wzrost temperatury rozpoczyna drugą fazę cyklu czyli fazę wysokich temperatur. Jeśli jest ciąża to tempka cały czas wysoka. Jeśli tempka spada powoli lub gwałtownie spadnie jednego dnia oznacza zbliżającą się @. U mnie zawsze spada w dzień @. A jeśli chodzi o owulacje to może być tak ze tempka wzrosnie dwa dni po owu dopiero.. to juz indywidualna sprawa. Temperature mierzymy codziennie o tej samej godzinie po minimum 3h nieprzerwalnego snu. Mierzymy od razu po przebudzeniu (bez wstawania z lozka) [emoji8]
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Mozesz juz zaczac mierzyc tak dla wprowadzenia. Najlepiej wiadomo ze po @ od poczatku. Ale juz w nastepnym cyklu bedziesz miala porownanie wiec mozna smialo zaczynacA mogłabym już mierzyć czy dopiero po @ zacząć?
A temperature mierzysz konkretnie jakimś termometrem i pod pachą?Mozesz juz zaczac mierzyc tak dla wprowadzenia. Najlepiej wiadomo ze po @ od poczatku. Ale juz w nastepnym cyklu bedziesz miala porownanie wiec mozna smialo zaczynac
Temperature mierzy się w ustach lub pochwie. U mnie druga opcja bo jest bardziej dokładna. Termometr mam taki ktory pokazuje do dwoch mieksc po przecinku co jest ważneA temperature mierzysz konkretnie jakimś termometrem i pod pachą?
No właśnie tak myślałam, że najlepiej w pochwie.Temperature mierzy się w ustach lub pochwie. U mnie druga opcja bo jest bardziej dokładna. Termometr mam taki ktory pokazuje do dwoch mieksc po przecinku co jest ważne