reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

SEN-przesypianie nocy

Milsheke no jak to skąd z kalendarza ;-)

u nas teraz zrobiło się zimno w mieszkaniu więc Emi śpi w pajacu ze stópkami bo śpiworka nie lubi choć czasem próbuje ją w niego pakować ale jest krzyk w środku nocy więc czym prędej sciągam i tak jak reszta mam nadzieję, że się nie odkopie, cóz nadzieję trzeba mieć :-)

reklama
mojej sie przez ostatnie 3 dni przestawil rytm dobowy. Spi w dzien tylko raz ok 1-1,5 godziny. idzie spac o 20-20.30 i spi do 7-8. w niedziele nawet do 8.30 :tak: pobudek na jedzenie juz nie mamy, nawyzej zly sen albo bol brzuszka. ale to raczej tak do 24, bo potem spi juz ladnie az do rana

Wiecie co a moj Kuba zaczal teraz duzo sypiac ( nie wiem moze to wplyw pogody bo ciagle leje i jest tak szaro i ponuro).. Dla przykladu wczoraj usnal mi o 18 i spal az do dzis do 6rano:szok::szok:. W ogole to i w dzien zaczal duzo sypiac i nic mu nie dolega bo sie bawi jest wesoly tyle ze spi mi tak 3 razy dziennie kolo godzinki:shocked2:

Iwona, a to nie za duzo 3 drzemki dziennie? Mojej Zu sie wlasnie zachcialo przestawiac ustalone drzemki i tak jak budzila sie na 7 ( spi od 19) na sniadanko i ok 8 szla spac dalej to teraz udaje mi sie ja uspic dopiero po nastepnym posilku o 10. Zu ma dwie drzemki, ta rano i popoludniu po obiadku ok 1-2 godziny. Zastanawiam sie czy nie zaczac jej przestawiac na 1 drzemke... Musze ja jeszcze poobserwowac:tak:

Jasne dziewczyny, macie rację, jak dziecko chce to niech śpi, a co Iwonka miałabyś go oklepywac po twarzy i nie pozwalać zasnąć?:eek: Kubusiu smacznych snów Ci życzę!!!

Dawidek tez minimum snu w ciagu dnia to razy 3 ... zdaza sie tez ze spi i 5 razy ... jak ma potrzebę niech spi - ma to po mamusi, ja gdybym mogła to tez bym spała ile wlezie :-D... grunt ze noce przesypia - dokladnie nocny sen trwa 8 godzin ;-)... przebudza sie na chwile na butelke i zasypia na jeszcze 1-2 godziny :tak:

reklama
Iwonka c.28 niech Kubuś śpi lie wlezie,grunt by w nocy też chciał spać,na zdrowie.Dzieci we śnie rosną,szykuj nowe ubranka bo zaraz pewnie wyrośnie z tego rozmiaru:-):-):-)

Do góry