reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja mam dylemat... zjadła bym jakiś tort, taki z kremem, itd... Ale ja nie jem cukru, więc chyba pozostaje zrobienie wersji alternatywnej...
Deuga sprawa, to jakiś czas temu też miałam ochotę na coś, czego od lat nie jadłam, i jak spróbowałam, to okazało się, że to, co pamiętałam, a rzeczywisty smak to zupełnie co innego...
Więc chyba jutro będę musiała coś zrobić, jak nie tort, to choćby coś tiramisu-podobnego ;)
A może tort z kremem truskawkowym? Cholera, nie wiem, co bym zjadła...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Tak dalej w De jestem, ale teraz pod samą granicą z Pl mieszkam.
W pierwszej ciąży też planowałam poród w wodzie, ale w ostatniej chwili sie rozmyśliłam.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze to kolezanka mnie namawia, bo pare dni temu Miala
Oczywiscie zdrowie musi byc nasze ok az do konca ciazy to warunek sn w wodzie odpukac wszy ok do teraz u nas
Zobaczymy
Ja Neuss
Ktory tydz u ciebie?

Co da kąpania to w szpitalu jedynie wycierali mokrymi chusteczkami. Ja sama chyba wykapalam dzieciaki na drugi czy trzeci dzien po powrocie do domu.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

No juz wiem czemu mi trabiono by nie myc od razu[emoji23]ur sie w Uk
Oczywiscie tym razem skoro chce sn wodzie to synek od razu bedzie w wodzie..... ah mam jezcze czas wszystko pomyslec bo dopiero 16 tc
1515696646-d3343c16e2207317-aaaaaa.jpeg

W kazdym badz razie sn wodne podobno nie boli az tak

Ja dzieci jeszcze nie mam więc nie mam doświadczenia w kąpaniu, ale z tego co pamiętam jak kiedyś oglądałam jakiś filmik z mamaginekolog to mówiła że po powrocie ze szpitala wręcz powinno się wykąpać dziecko, siebie (i to porządnie z myciem głowy i czyszczeniem pod paznokciami) oraz porządnie wszystko wyprać w wysokiej temperaturze i robi się to po to żeby tego siedliska bakterii, wirusów i wszystkich złych rzeczy które są w szpitalu nie przynieść do domu.
No wlasie nie wyobrazam sobie nie wykapac dziecka po wyjsciu ze szpitala. Do tego biore jak nahmniej rzeczy i wszystko od razu do prania.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Peugotka powiedz mi czy Ty będziesz chodzić na szkole rodzenia tutaj? Chociaż będziesz teraz drugie już mieć więc pewnie nie co?

Ty zacznij szukac poloznej , liste powinna dac ci ginko bo mnie straszyla ginko ze ciezko znalezc polozna , ja znalazlam dzwoniac liste numerow trzy dni i nagrywac sie na sekretarke po 24 h odzdzwonila tylko jedna mowiac tez ze mam szcxescie ze akurat blisko mieszka

Pewnie majac polozna da ci szkoly rodzenia lub zapytajmy kolezanke z gorlitz, ja do szkoly tu nie bede szla bo juz chyba wszystjo wiem
Niewiem jak to jest z szkola ridzenia tutaj
Szpital mialam dwa do wyboru blisko domu no to juz tez wybralam I zamowie msce kolo 30 tc , musze jezcze dokl zapytac ginko lub poloznej kiedy zamawia sie szpital w ktorym tyg ciazy

Szkola rodzenia idz namawiam ,mowia o wszystjim i najlepsze byly cwiczenia jak oddychac przy porodzie;))

Do góry