reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kurczę to niedobrze:( A masz że sobą jakiś paracetamol chociaż?
Paracetamol mam. Lyknelam rano zeby jakos przetrwac dzien i jest ciut lepiej.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziekuje ! ale to tylko genetyczne :( Chyba sie nie zalape juz na prenatalne :/

# Dwie dziewczyny juz poszly na 10.30 :) Trzymam kciuki :)
A to w sumie jaka jest różnica między genetycznymi a prenatalnymi? Ja miałam skierowanie na prenatalne gdzie lekarz dokładnie oglądał dzidzię, mierzył, sprawdzał przezierność, narządy itp. no i na koniec miałam pobraną krew na Pappa.

To moja druga ciąża, dość późno się zorientowałam, bo karmię jeszcze piersią i okres wcale mi nie wrócił, także problemy pierwszego trymestru przeszły niezauważone.

Co do głaskania, mi nie pozwalali, ale miałam twardy brzuch, który stawiał się z byle powdu i skróconą szyjkę. W zdrowej ciąży glaskane nie zaszkodzi, ale jeśli macica jest nadwrażliwa, lepiej jej nie dokładać.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
A ile ma Twoje dziecko miesięcy? Fajnie będą prawie jak bliźniaki :)

Chyba właśnie przed porodem nie powinno się tego robić, tak jak dotykać piersi-sutków, bo to pobudza skurcze. Za to już podczas akcji porodowej bardzo wskazane. Kolega dostał przykaz od położnej masowania żonie sutków pod prysznicem żeby przyspieszyć akcje :)

WRESZCIE skończył się u mnie 1 trymestr! [emoji1308]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aha, no pewnie coś w tym jest :-)
Gratulacje rozpoczęcia II trymestru :-)

A to w sumie jaka jest różnica między genetycznymi a prenatalnymi? Ja miałam skierowanie na prenatalne gdzie lekarz dokładnie oglądał dzidzię, mierzył, sprawdzał przezierność, narządy itp. no i na koniec miałam pobraną krew na Pappa.

Dla mnie prenatalne i genetyczne to to samo robi się je do 13 tyg, 20 tydz i trzecie Ok 30 tyg

Ale mogę się mylić w każdym razie do tych badań musi być lekarz z certyfikatem są dodatkowo płatne lub refundowane zależy od sytuacji

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Haha faceci nam tylko przeszkadzają i ograniczają w naszych małych, zakupowych szalenstwach [emoji16] ja byłam wczoraj z koleżanka w SMYKU ( ona jest w 26tc) i robila male zakupy i widziałam taaakie piękne różowe body (białe w delikatne różowe kwiatuszki, ale tyle ich było, że były bardziej różowe) ... I ledwo co się powstrzymalam... Ale jak tylko 8 lutego gibekolog nadal powie, że siusiaka nie widać to polecę zobaczyć czy jeszcze są :) a jak nie będzie to jakoś to przeżyje i poszukam czegoś innego w rekompensacie

f2w39n7303c24ozn.png
Dokładnie, :-) tylko jakby on miał sobie kupić jakiś gadżet np do auta to i tak kupiłby :-D

Do góry