reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

@olaaa7 hmmm co u mnie :) jakoś leci, ciagle z tyłu głowy mam strach ale staram się to zdusić :) jutro idę zrobić coś dla siebie -rzęski, w końcu mama to chce być ładna :) napisałam wierszyk dla dziadków od wnusia tak mnie jakoś naszło :) kurde jestem dziś 15+4 a ciąża starsza o 5 dni więc wyszłoby 16+2.. Czy to możliwe żebym czuła już ruchy dość wyraźnie??? W ciągu dnia nic a nic ale wieczorem jak położę się na wznak i uspokoje to zaczynam na dole nad spojeniem po lewej stronie czuć takie stukanie i wczoraj jedno takie mocne, aż w szoku byłam.. Ale nie pasuje mi to na pracę jelit bo chyba nie mam ich w tym miejscu :D to moja druga ciąża i tak się właśnie zastanawiam. Anastazję poczułam w 18t.. Teraz tak szybko? Czy może być tak że dzidzi siedzi sobie po lewej stronie i daje znak czasami???

p19u3e3k9w4jmjap.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Hej, możesz juz czuć no pewnie, ale super. Ja też już nie mogę się doczekać u mnie stukania :D

reklama
Wczoraj mialam wizyte i dobre wiadomosci. Lozysko zmigrowalo i nie grozi mi przodujace. Maly ma 120 gramow. Szyjka ponad 4 cm i szwy trzymaja. Moge troche chodzic poki co. Po weekendzie lekarz pobierze posiew i zobaczymy czy pozbylam sie infekcji. Nastepna wizyta za 3 tygodnie. To bedzie 19 tydzien.
Super! Oby tak dalej[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Moja przyjaciólka dziecko poczuła pierwszy razdopiero w 23 tygodniu :D Dziecko było malutkie, ona miała łozysko na przedniej ścianie i tak wyszło

Haha to bądź twarda :D albo i nie i zaszalej :D A co sobie będziesz żałować :p Te łóżeczka z Ikei są fajne, też mi się podobają :) Tylko my chcemy kupić tańsze bo nie wiemy czy w grudniu nie zaczniemy starać się o drugiego Szkraba, więc nie będzie nam potrzebne łóżeczko przerabiane na tapczanik tylko jakieś piętrowe z czasem :)
My tez planujemy iść za ciosem:D Ja wgl bardzo chciałam blizniaki, bo raz na zwolnieniu, raz na macierzynskim i potem można znowu karierę rozwijać, ale że w Ł mi do brzuszka wsadził jedną dzidzię to teraz trzeba kombinować :D Jak się bedziemy dobrze czuć i wgl ogarniać to też myślimy zeby zacząć starania w grudniu :) Może sie znowu spotkamy na forum :D
U nas też były rozmowy czy nie pójdziemy za ciosem. I żeby juz później nie wracać do pieluch, ale wszystko wyjdzie w praniu :D :p

Ostatnia edycja:
Ja mam póki co tylko legginsy i właśnie szukam teraz czegoś innego :)

Ja jestem zwolenniczką sukienek i spódnic ogólnie :) ale jak któraś zamówi te spodnie, to dajcie znać.

Jem to na co mam ochote, mama mi prawi kazania, ze nie daje dziecku witamin. Ani soku z burakow ani z marchewki itp. Ale chyba nie musze wmuszac w siebie czegos czego nie lubie i nie przelkne ? Raz mam brzuch raz nie mam, moze zacznie sir wszystko normowac bo nawet piersi stanely w miejscu :(

No raczej. Myślę że to na co nie miałabyś ochoty szybciej wylądowałoby w sedesie niż by skorzystał Twój organizm. Ja uwielbiam marchew, surową, pieczoną itp a w postaci soku nie mogę znieść :confused:

Ja sie umowie do znajomej fotograf, robi przeslicze zdjecia z brzuszkami i dzieci. A kiedys polacze te dwa zdjecia i powiesze za szklem na scianie :)

Moja 2 bliskie koleżanki mają tandem fotograficzny, więc sesję też mam zaklepaną:tak:

Co dzisiaj robicie na obiad? :D Wczoraj upichciałam zupkę na dzisiejszy obiad, najlepsze, że dziś wcale nie mam na nią ochoty :-D Zdjęcie nie moje niestety bo wieczorem już nie chciało mi się fotki robić :p
Link do: Norweska zupa rybna z łososiem i krewetkami
Zobacz załącznik 835941

Mmmmm taka tajska? Wygląda pysznie.

reklama
Ja jestem zwolenniczką sukienek i spódnic ogólnie :) ale jak któraś zamówi te spodnie, to dajcie znać.

No raczej. Myślę że to na co nie miałabyś ochoty szybciej wylądowałoby w sedesie niż by skorzystał Twój organizm. Ja uwielbiam marchew, surową, pieczoną itp a w postaci soku nie mogę znieść :confused:

Moja 2 bliskie koleżanki mają tandem fotograficzny, więc sesję też mam zaklepaną:tak:

Mmmmm taka tajska? Wygląda pysznie.
A czy ja wiem czy tajska, niby norweska :p Jest bardzo dobra, polecam :) Tylko tym razem zamiast tych dużych surowych krewetek dam małe koktajlowe :)

Do góry