G
gosc12
Gość
Skracajaca szyjka powoduje poród. Przedwczesny
Albo poronienie we wczesnym tygodniu, tyle wiem. Ale w jaki sposob sie to leczy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Skracajaca szyjka powoduje poród. Przedwczesny
To normalne. Macica się powiększa, inne narządy muszą zrobić miejsce, spojenie łonowe się luzuje. Różne dziwne bóle się pojawią.Dzisiaj znowu ja sie martwie, boli mnie kregoslup jak na miesiaczke i pobolewa brzuch, jak zle siegne po picie lub zle siade to mnie kluje.. Nie wirm czy to normalne.![]()
Mysle, ze wszystko sie rozciaga i to normalne. Na bole mozesz wziac magnez.Dzisiaj znowu ja sie martwie, boli mnie kregoslup jak na miesiaczke i pobolewa brzuch, jak zle siegne po picie lub zle siade to mnie kluje.. Nie wirm czy to normalne.![]()
Na tym etapie podaje się progesteron dopochwowo, czasem zakłada pessar lub szew. Coś tam da się zrobić, szyjka nie skraca się zc dnia na dzień do 0Skracajaca szyjka powoduje poród. Przedwczesny
Dokładnie, lekarz spr ile a twoja szyjka cm?Albo poronienie we wczesnym tygodniu, tyle wiem. Ale w jaki sposob sie to leczy.
Haha, co kto woli [emoji6] Ale od jakosci porodu chyba tez wiele zalezy, bo ja u dentysty nigdy nie bralam znieczulenia, depilatorem depiluje pachy i bikini i wiele innych boli znosze, a tu myslalam, ze nie dam rady[emoji53]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Zalezy na jaka polozna trafisz. Ja akurat trafilam na bardzo fajna. Dlatego warto miec jednak kogos przy sobie, bo polozna z dyzuru, nawet jak fajna nie jest z Toba caly czas.Gdyby meza nie bylo, polozna by mogla tak ? Przy porodzie raczej bedzie albo K. Albo mama ale pytam z ciekawosci. Czy trzeba juz liczyc na siebie w takiej sytuacji..
To normalne. Macica się powiększa, inne narządy muszą zrobić miejsce, spojenie łonowe się luzuje. Różne dziwne bóle się pojawią.
Jak jest w pore wychwycone to mozna zalozyc pessar albo szew na szyjke. Ja w pierwszej ciazy mialam pessar zalozony w 18tc, bo mialam juz szyjke 1,3 cm . Jak w 22tc dostalam skurczy przedwczesnych to lekarz powiedzial, ze gdyby nie pessar to bym urodzila, bo corka juz lezala glowka na krazku.Albo poronienie we wczesnym tygodniu, tyle wiem. Ale w jaki sposob sie to leczy.
Dokładnie, lekarz spr ile a twoja szyjka cm?
Jeśli jest poza norma zakłada pessar albo szew,
A twoja szyjka ile ma se w szpitalu byłaś?