reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

@Justin87 @Kurcia kiedyś Ropuszka tak mi to pięknie wytlumaczyla ;)
Dziewczyny Encorton i intralipid to zupełnie co innego jedno i drugie nie działa tak samo i na to samo . Intralipid to jest taka bomba kwasów tłuszczowych która odżywia się organizm i on wpływał typowo na obniżenie komórek NK które mogą zabijać nasze zarodki . On nie działa na inne schorzenia immunologiczne .Encorton jest lekiem immunosupresyjnym glikokortykosteroidem który działa na cały panel immunologiczny który jest długi jak alfabet . On obniża poziomy przeciwciał w naszym organizmie które tez zwalczają nasze zarodki . Daje go się przy problemach np z tarczyca lub innymi chorobami autoagresji . Ja osobiście przyjmowałam aż trzy leki immunosupresyjne i intralipid . Niestety immunologia jest to cholerstwo . Lekarze którzy nie robili wam badań kierunkowych w immunologii dają to zapobiegawczo licząc ze zwiększa tym szanse na udany transfer . Jest to dobry tok myślenia tylko wkurzam się po swoim przykładzie ze nie jest to obowiązkiem jak badanie na HIV .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczęta ale sie naczytałam! Odpowiem w skrócie...1 in vitro niczego ni oznacza naprawde trzeba próbować, odpocząć, dystans. Zdrowi ludzie starają sie przez 1,5 roku! Oczywiście nie ma co sie chwalić ciąża ale ni przesadzajmy w druga stronę. „ Jestes tym o czym myślisz”!!! Jestem psychologiem wiem co mowię ja zadam głupie pytanie jest minęło 5 dni od pozytywnej bety(w dniu okresu) to który to tydzien? I wyjaśnijcie czeku ten 6 jest taki ważny? Dziekuje ❤️❤️❤️
Jestes w koncowce 4 lub poczatku 5 tc. Niby przy in vitro ciaze liczy sie inaczej ale mi sie zgadza z usg ze pierwszym dniem ciazy jest pierwszy dzień ostatniej miesiączki

Tylko mnie jeszcze wkurza jsk w klinikach podpinaja intralipid. Bo oni daja sam intralipid i to wszystko a zeby on lepiej zadzialal to musi byc podany z,sola fizjologiczna, albo w niej rozmieszany albo ja bralam 250 ml soli, intralipid i znow sol. Z tym ze ja znalazlam lekarza rodzinnego ktory wypisywal i recepty na lek i dyspozycje podania i jezdzilam na izbe przyjęć i tam mi podawali tak jak ma byc podane, bo tsk tez kazalam napisac na dyspozycji.
Kurcze. To jak to tak ze w klinikach zle podaja? :( to po co mam bulic skoro moze nie zadzialac tak dobrze jak z sola?
@Justin87 @Kurcia kiedyś Ropuszka tak mi to pięknie wytlumaczyla ;)
No i teraz wszystko jasne :) dzieki!

Kurcze. To jak to tak ze w klinikach zle podaja? :( to po co mam bulic skoro moze nie zadzialac tak dobrze jak z sola?

No i teraz wszystko jasne :) dzieki!
Jak bedziesz to zapytaj pani dr. To nie tak ze on nie dziala tylko po prostu lepsze sa jego efekty gdy daje sie go z sola i tak zalecają immunolodzy. Ale jesli by ci podpieli go dzien przed transferem, popros zeby zostawily ci wenflon bo bedziesz miec podawany atosiban a sol sobie podlacz sama albo zapytaj u poloznych. Ja gdybym nie zalatwila tego leku u rodzinnego to kazalabym pielegniarka podac z sola i bym nie odpuscila

Jak bedziesz to zapytaj pani dr. To nie tak ze on nie dziala tylko po prostu lepsze sa jego efekty gdy daje sie go z sola i tak zalecają immunolodzy. Ale jesli by ci podpieli go dzien przed transferem, popros zeby zostawily ci wenflon bo bedziesz miec podawany atosiban a sol sobie podlacz sama albo zapytaj u poloznych. Ja gdybym nie zalatwila tego leku u rodzinnego to kazalabym pielegniarka podac z sola i bym nie odpuscila
Pytanie co mi pani dr zaleci w ogole. Ciekawa jestem.

@misis188 a myslisz zeby juz tak wyjezdzac z taka ciezka artyleria jak atosiban i intralipid po tylko jednym nieudanym transferze? Ciagle sie waham jakie podejscie obrac... tak zaluje ze dr G nie ma...

Dopiero mi wysłali w systemie wyniki kurczę nie wiem czy nie za mało tej bety już się denerwuję w 11dpt 187,40mlU/ml ... :(:(:( w sumie 3 dniowe zarodki były, ehh wysłałam info do Dr czekam na odpowiedź... Dr odpisała właśnie, że wyniki bardzo dobre i powoli mam odstawiać estrofem. No ja nie wierzę :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry