reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Jak babie w ciazy sie zachce to i zima nie straszna![emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 838612

0d1ysek21gn9227h.png
Jejku już od rana mysle o tej kiełbasie z grilla ,a tu taka głodna leże a nie chce mi się wstać bo mały jeszcze śpi ;) muszę wykorzystać i jeszcze polenic się ;) jak maz dziś przyjdzie i powiem mu żeby wyciągnął grilla bo chce kiełbasę to chyba padnie ;D

Ja mam dziś imprezę wiec właśnie jem śniadanie i jadę do fryzjera o 7:00 rano zamiast się wyspać za cały tydzień my kobietyjestesmy jednak miszcze [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Zrób się kochana na bóstwo w końcu twój dzień i udanej imprezki ;) proszę za dużo picolo nie pij :D i wszystkiego naj naj lepszego zdrówka dla ciebie i dzidziusia ;)

Zrób się kochana na bóstwo w końcu twój dzień i udanej imprezki ;) proszę za dużo picolo nie pij :D i wszystkiego naj naj lepszego zdrówka dla ciebie i dzidziusia ;)

Dziekuje mam nadzieje ze wytrwam do 17:00 i w ciągu dnia nie zasnę [emoji23]
Ale kiełbasę z grila tez bym zjadła [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Dziekuje mam nadzieje ze wytrwam do 17:00 i w ciągu dnia nie zasnę [emoji23]
Ale kiełbasę z grila tez bym zjadła [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja tak mam zazwyczaj jak jakie wesele albo impreza to przed samym wyjściem bym się drzemnela :D. Po całym dniu człowiek zmęczony ,fryzjer kosmetyczka od samego rana człowiek na wysokich obrotach hehe
Tylko nie jedz tej kiełbasy przed sama imprezka bo życzenia a jednak kiełbasa lubi żeby ją czuć ; D

OMG co Wy tu o 4 rano robicie:D ja sobie jeszcze leze za wcześnie sie cos obudzilam. I powolutku do pracy bede sie zbierac oby zlecialo:) Milego dnia zycze:*
w końcu nie położyłam się już ;)
generalnie jestem zdania, że jak trzeba wstawać wcześnie, np do pracy, to najlepiej wstawać codziennie o tej samej porze - wtedy organizm ma szanse przywyknąć, i z doświadczenia powiem, że jest dużo łatwiej potem wstawać ;) a takie weekendowe odsypianie tak naprawdę tylko rozregulowuje zegar biologiczny - nawet męża już przekonałam, i w weekendy wstaje też tak jak do pracy, jak co dzień herbata, śniadanie, koktajl (tylko że na spokojnie, a nie na szybko jak przed pracą), a potem w razie czego można się w ciągu dnia położyć i "dospać" ;)

Dzień dobry ;) weekendowo ;)
Jak ja lubię soboty mąż wcześniej w domu i cała cała niedziela w domku ;) bede miala pomoc ;)
super :) zdecydowanie lepiej z mężem ;)
mój dzisiaj cały dzień na budowie :( ale jutro chociaż mamy dla siebie :)

Moja koleżanka wepchnęła łóżeczko między ścianę a sypialnie na styk normalnie palec by nie wszedł,mówiła że ciężko małego do karmienia czy do przebrania się wyjmuje bo musi na kolanach, ( robi to z łóżka) no i podpalała ode mnie że zdjęła jeden bok łóżeczka i wypełniła szczelinę między sypialnia a łóżeczka kołdra trzeba dóbrze zabezpieczyć ;) ( u niej tylko w nocy śpi w łóżeczku bo sypialnie mają u gory, a w dzień na dole ma drugie łóżeczko które stoi wolno)
U nas to się sprawdza mały kiedy chce przychodzi do nas ale woli u siebie aaaa i zabezpieczyliśmy żeby sie nie odsuwalo bo kiedyś by wpadł w ta szczelinę bo łóżeczko odjechało ,;/ ( mam jeszcze odstep od łóżeczka do ściany )ale mój synek ma już 3 latka i musze go powoli przyzwyczajc spac na swoim ;/
zestawiać razem nie chcę, wtedy pewnie pomyślałabym o łóżku dostawnym, aż tak ciasno nie mam ;) ale jak jest naprawdę wąska sypialnia...
ewentualnie mogłabym ustawić łóżeczko obrócone, w sensie dłuższym bokiem do ściany kolankowej... , choć wtedy nie zmieściłaby mi się szafka nocna, ale... hmmm, muszę rozważyć taką koncepcję ;)

Ma piękny pokój ,brakuje jeszcze mebli i właśnie chyba się skusze na ten program co ty robisz wizualizacje ale ja to cienka i nie wiem czy pojmę czy się bardziej zdenerwuje : D chyba że jednak powołam się na zaufanego Pana duzo rzeczy nam w domku on robił, facet złota rączka robi cuda ;) ale chcialabym jeszcze przed nim jakiś fajnie pomyśleć gdzie co rozłożyć ,a i muszę jeszcze zamówić do pokoju jakieś fajne napisy na ścianę ;)
jeśli chodzi o programy - na telefonie/tablecie ten ikeowy (ikea baby&kids) działa fajnie, ale darowa wersja ma sporo ograniczeń (np ustawianie długości ścian co 0,5m...)
Nie ma też np mebli "dorosłych" (łóżek...), i niektórych wersji mebli, które są dostępne (np regały kallaxnie wszystkie i nie ma możliwości obracania regału, a to są te kratki, które mogą być w pionie albo poziomie)
Wcześniej sporo robiłam na stronie kazaplan - online, dostępny za free na stronie leroy-merlin. Dla odmiany ma relatywnie niewielką bibliotekę mebli, ale można dowolnie zmieniać wymiary i kolorystykę - potrzebowałam np komody w kilku rozmiarach, więc znalazłam jedną, zmieniłam kolor, itd, zduplikowałam i pozmieniałam rozmiary ;) a jak nie ma jakiegoś mebla, to są "bryły" - np łóżko niemowlęce, którego nie znalazłam, zastąpiłam białym sześcianem 63x123x100 ;)
jest jeszcze parę innych darmowych online, ale ja ich nie znam :oops:
no ewentualnie jeszcze np Link do: Home Design & FREE Floor Plan Software Online - Homestyler też jest niezły, oczywiście też ma ograniczenia, ale np na zrzucie widać, że znalazłam jedną komodę, która jest przeskalowana na dwa wymiary (70/140), ale dla odmiany nie znalazłam metody na zmianę kolorów mebli (choć fakt, że za dużo czasu przy nim nie spędziłam)
zrzut1.png

Natomiast ja się bawię teraz innym programikiem, pCon - jest darmowy także do zastosowań komercyjnych, ale nie polecam do poustawiania mebli w pokoju - to już generalnie dość profesjonalny program, wymagania sprzętowe też ma niemałe - wydawało mi się, że mam całkiem niezłego lapka, a z wymaganiami tak trochę na styk jest, no ale daje radę ;)
jak coś ładnego zaprojektuję, to będę wrzucać i się chwalić ;)

Załączniki

• zrzut1.png
    zrzut1.png
    194 KB · Wyświetleń: 425
Ja tak mam zazwyczaj jak jakie wesele albo impreza to przed samym wyjściem bym się drzemnela :D. Po całym dniu człowiek zmęczony ,fryzjer kosmetyczka od samego rana człowiek na wysokich obrotach hehe
Tylko nie jedz tej kiełbasy przed sama imprezka bo życzenia a jednak kiełbasa lubi żeby ją czuć ; D
no tak, zdecydowanie ;)
ja na własnym ślubie miałam czas na drzemkę (ślub był w kościele w moich stronach, wesele w stronach rodzinnych O - dojazd to była prawie godzina, więc jak trochę nerwy po części "oficjalnej" opadły, to usnęłam w czasie jazdy ;)

@Karla88 - może uda Ci się choć 20-minutowa drzemka ;)
ale przede wszystkim baw się dobrze, no i wrzuć foto fryzury :)

reklama
Faceci w ciąży też tak mają ;)
Mój na razie w ogóle nie ogarnia, co będzie potrzebne dla maleństwa... Nie ma żadnego doświadczenia z małymi dziećmi, jak się zajmowałam trochę synem kuzyna, to jeszcze się nie znaliśmy, z dzieciakami przyjaciółki też kontaktu nie miał za bardzo, bo wcześniej jak do niej jeździłam, to po iluś godzinach po mnie przyjeżdżał, jak już dziękuję dzieciaki spały, itd ;)
Na razie w ramach przygotowań skupia się na przygotowaniach domu do zamieszkania - obecnie instalacja c.o., trochę elektryka itd.
A z elektryką też jest zabawnie, bo teoretycznie ja miałam to robić, no ale że nie mogę...
Ale jutro, w sensie dzisiaj w ciągu dnia muszę w końcu kaloryferów poszukać... Model itd już mam, tylko muszę znaleźć, gdzie można je kupić taniej..... ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Moj tez remont dzisiaj skonczy, wczoraj lazienke naprawil bo zalewalismy sasiadow :o
Zaraz musimy sie zbierac i jedziemy po farby, ma ktos pomysl jaki kolor wybrac ?:D myslalam o brzoskwiniowym ale nie wiem :/

Do góry