reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

wiem, że to głupio zabrzmi, ale dobrze, że nie ma jeszcze po 20mg, wyobraziłam to sobie... sory... :rofl:
Hahahaha [emoji2][emoji2][emoji2] ja sobie wolę tego nie wyobrażać [emoji2]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Z tą ospą to coś jak u mnie tylko ja mialam 4 krosty wygladaly na ospe ale pani doktor mi nie wpisala, bo stwierdziła, że mam za mało krost, za lekko przechodzę i ona nie wie czy to to
Bo to wtedy powinni zlecić przeciwciała i by wiedzieli czy to ospa czy nie. Bo tak to lekarz mówi pani to nie ospa bo tylko 5 krostek matka posyła dziecko do przedszkola bo skoro nie ospa to można i efekt potem taki że poł przedszkola choruje

Bo to wtedy powinni zlecić przeciwciała i by wiedzieli czy to ospa czy nie. Bo tak to lekarz mówi pani to nie ospa bo tylko 5 krostek matka posyła dziecko do przedszkola bo skoro nie ospa to można i efekt potem taki że poł przedszkola choruje
No dokładnie. Ja akurat byłam w domu wtedy ale przez to do dzisiaj nie jestem 100 procent pewna czy tą ospę miałam. I potem moja siostrzenica przeszla tak samo ale była już inna lekarka i ona ma wpisaną ospę

Mam prośbę dziewczyny....

jak myślicie, jakie ustawienie jest najlepsze...?
1. za jedną komodą jest kaloryfer, z przodu zasłonięty, od góry dostęp
sypialnia1.jpg
sypialnia2.jpg

2. wersja 2 - układ analogiczny, ale przed kaloryferem zamiast jednej komody ażurowa półka
sypialnia_ver2.jpg

3. wersja 3. - jak dla mnie chyba najlepsza.....
(najdokładniejsza, bo w między czasie uczyłam się obsługi programu ;) )
sypialnia_ver4_1.jpg
sypialnia_ver4_2.jpg
sypialnia_ver4_3.jpg
sypialnia_ver4_4.jpg

I jak, która wersja? ja się na razie skłaniam ku 3...

brakuje jeszcze jednego okna, tzn dachowego, na tyle programu nie opanowałam... I jeszcze zdjęcia, jak to w rzeczywistości wygląda... ;)
(kawałki okna dachowego widać, ale zdjęcia całej ściany kolankowej akurat nie mam...)
06edab44830770664794b79a4a25fb25.jpg
7022ebe35111f225895432dc373e8d9b.jpg

Ściana kolankowa ma 1,45m. Mały słupek przy niej 22 głębokości i prawie 90 szerokości

Załączniki

• sypialnia1.jpg
    sypialnia1.jpg
    234,1 KB · Wyświetleń: 322
  • sypialnia2.jpg
    sypialnia2.jpg
    107,7 KB · Wyświetleń: 322
  • sypialnia_ver2.jpg
    sypialnia_ver2.jpg
    139 KB · Wyświetleń: 327
  • sypialnia_ver4_1.jpg
    sypialnia_ver4_1.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 325
  • sypialnia_ver4_2.jpg
    sypialnia_ver4_2.jpg
    84,2 KB · Wyświetleń: 326
  • sypialnia_ver4_3.jpg
    sypialnia_ver4_3.jpg
    73,1 KB · Wyświetleń: 312
  • sypialnia_ver4_4.jpg
    sypialnia_ver4_4.jpg
    69,4 KB · Wyświetleń: 317
Ostatnia edycja:
Wkoncu nadrobilam... uff
W temacie ospy to powiem tyle, ze moj Filip zachorowal gdy Teos byl malusi. Filip byl wysypany masakrycznie. Doslownie caluski w bablach. Lacznie z glowa ustami. Jak Teos mial rowniutki miesisc zobaczylam jedna krostke. Ryczalam jak bobr caly dzien. Juz mialam wizje, ze to malenstwo wysypie mi jak Filipa. Skonczylo sie na 9 krostach. Karmilam go piersia.
A mnie dopadl kaszel i katar... niby nie jest tragicznie, ale boje sie ze die rozkreci...

Mam prośbę dziewczyny....

jak myślicie, jakie ustawienie jest najlepsze...?
1. za jedną komodą jest kaloryfer, z przodu zasłonięty, od góry dostęp
Zobacz załącznik 838722 Zobacz załącznik 838723

2. wersja 2 - układ analogiczny, ale przed kaloryferem zamiast jednej komody ażurowa półka
Zobacz załącznik 838724

3. wersja 3. - jak dla mnie chyba najlepsza.....
(najdokładniejsza, bo w między czasie uczyłam się obsługi programu ;) )
Zobacz załącznik 838725 Zobacz załącznik 838726 Zobacz załącznik 838727 Zobacz załącznik 838728

I jak, która wersja? ja się na razie skłaniam ku 3...

brakuje jeszcze jednego okna, tzn dachowego, na tyle programu nie opanowałam... I jeszcze zdjęcia, jak to w rzeczywistości wygląda... ;)
(kawałki okna dachowego widać, ale zdjęcia całej ściany kolankowej akurat nie mam...)
06edab44830770664794b79a4a25fb25.jpg
7022ebe35111f225895432dc373e8d9b.jpg

Ściana kolankowa ma 1,45m. Mały słupek przy niej 22 głębokości i prawie 90 szerokości

Jak dla mnie też opcja nr 3 ;)

Mi się podoba opcja nr 3 ale wybrała bym 2 bo ja lubię miec dziecko na oku. I do karmienia wyjdziesz jedną noga z łóżka i juz je wyciągasz ☺️

Mi się podoba opcja nr 3 ale wybrała bym 2 bo ja lubię miec dziecko na oku. I do karmienia wyjdziesz jedną noga z łóżka i juz je wyciągasz [emoji5]
Ale w 3 łóżeczko jest jeszcze bliżej, bo bezpośrednio opiera się o łóżko (łóżeczko będzie miało boki szczebelkowe a nie pełne, ale w programie innego nie znalazłam...)
Więc żeby zobaczyć, poprawić coś, itd, to w ogóle nie trzeba by wstawać...
Ale i tak się zastanawiam, jak taki układ się sprawdzi bo jednak dojście do łóżeczka będzie ograniczone - ok 80cm

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ale w 3 łóżeczko jest jeszcze bliżej, bo bezpośrednio opiera się o łóżko (łóżeczko będzie miało boki szczebelkowe a nie pełne, ale w programie innego nie znalazłam...)
Ale i tak się zastanawiam, jak taki układ się sprawdzi bo jednak dojście do łóżeczka będzie ograniczone - ok 80cm

0d1yrjjgtd95fou3.png
A czyli boki też że szczebelek. To moment muszę zerknąć jeszcze raz☺️

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Chyba jednak mi się wydaje ta 2 opcja nadal wygodniejsza. A jak do wstawania jak postawisz łóżeczko jak w opcji 3 nie bedzie trochę przeszkadzać?

Do góry