reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

No i tyle dobrego. Bo wyszła nam cukrzyca ciążowa [emoji46][emoji46]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

xnw49n73bt3ixdwi.png

reklama
Ł już przyzwyczajony, ogarnął schemat swojego działania-co mówić, co obić, jak mnie uspokoić i położyć z powrotem. :)

Ja kierowcą nie jestem, ale jak jedziemy to klnę i wymachuję rękami za 3 :D Ł mówi, że jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę jak jakis dresiarz co z maczetą z auta wysiada bo ktoś przed Nim nagle zahamował :D
Czuję się dziwna [emoji23]
Zwykle za kierownicą /obok kierowcy jestem spokojna, a w ciąży jeszcze się nasililo - wychodzę z założenia że na pewno nie nauczą się przez to lepiej jeździć, więc szkoda mojego zdrowia, stresu, i stresu dla maleństwa.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Fajnie, ze powstała ta giełda, bo ja po doświadczeniach Kasi mam juz watpliwosci, ze bede miała córkę. Nie wiem czemu, ale dalej mam silne przeczucie na chłopca. Mam zdjecie z usg z 16 tygodnia, i niby lekarka pewnie, ze dziewczynka, ale dla mnie to rownie dobrze mogły by być jajeczka ;)Zobacz załącznik 839113
U mnie na 100% dziewczynka i wygląda tak samo :)
1518615546-a01da8aeccc3d2dc-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png

Witajcie dziewczyny [emoji8] u nas prawdopodobnie dziewczynka będzie [emoji7][emoji7] jestem przeszczesliwa [emoji178][emoji178] no i ważymy 245g[emoji178][emoji178]
1518615290-1a91305a137cde96-aaaaaa.jpeg

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

xnw49n73bt3ixdwi.png

gratulacje

No i tyle dobrego. Bo wyszła nam cukrzyca ciążowa [emoji46][emoji46]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

xnw49n73bt3ixdwi.png

nic strasznego moja szwgeirka miala jadla w zasadzie wszystko ylko nic smazonego z cukrem i musiala mierzyc poziom glukozy z pozytywow jakie zawsze wymienia to ze przytyla dzieki temu ze musiala sie pilnowa z jedzeniem 9 kg w calej ciazy |:)

dziewczyny a Wy też macie już wyznaczony termin kolejnego usg prenatalnego po 30 tygodniu ?
ja juz na koniec grudnia dostałam skierowanie na połowkowe i kolejne prenatalne w 31 tygodniu na 28 maj [emoji14]
czy tylko moja lekarka taka do przodu jest :D chodzę na ffz
Ja na prenatalne jeżdżę do szpitala, w którym jest poradnia badań prenatalnych i oni zapisali mnie podczas pierwszych na polowkowe, ale na trzecie prenatalne jeszcze nie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Zwykle za kierownicą /obok kierowcy jestem spokojna, a w ciąży jeszcze się nasililo - wychodzę z założenia że na pewno nie nauczą się przez to lepiej jeździć, więc szkoda mojego zdrowia, stresu, i stresu dla maleństwa.. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Masz totalnie buddyjskie nastawienie w takim razie :D `niestety, mnie irytują na maxa ludzie którzy nie wiedzą co robią- a jednak to robią. Czy to na drodze czy w sklepie, biurze itp :) Jestem człowiekiem o słabych emocjach :D

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jako ciekawostkę napiszę, że teraz jak jedziemy razem to z tylu daję magnes z napisem "Jestem w ciaży" I muszę przyznac że widzę chociażby inną kulturę wyprzedzania. Na trasie nie raz było tak, że Nas wyprzedali jadąc na czołowkę z kimś z naprzeciwka i wjeżdząje między Nas a auto przed Nami na chama zmuszajac Nas do ostrego hamowania. Teraz już tego nie obserwuję. I nie trąbią już na Nas. Parę razy na Nas trąbiono, bo albo Nam zgsł bo przy ruszaniu mało gazu, albo wiele razy chcieli w ten sposób wymusić przejazd na czerwonym bo im sie śpieszy. Teraz już tego nie ma :)

Do góry