reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Omg! Ale sen. A Ł tez sie musial niezle nastraszyc w pierwszej chwili.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ł już przyzwyczajony, ogarnął schemat swojego działania-co mówić, co obić, jak mnie uspokoić i położyć z powrotem. :)

Ja też!!! Tyle co ja się ostatnio nakrzyczę i naklnę w aucie [emoji14]

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja kierowcą nie jestem, ale jak jedziemy to klnę i wymachuję rękami za 3 :D Ł mówi, że jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży będę jak jakis dresiarz co z maczetą z auta wysiada bo ktoś przed Nim nagle zahamował :D

reklama
A jak. Robisz syrop?

hchygzu3s1ksbpf1.png
Dużo cebuli ;) (dokładnie umytej, z poobcinanymi ogonkami, ale bez obierania skórek), do tego woda w ilości ok 2/3 ilości cebuli (na 3kg 2 litry), i gotuję na malutkim ogniu aż wody zostaje połowę - z 3 kg cebuli wychodzą mi ok 4 szklanki - piję po 1/4-1/5 szklanki, często - nawet co godzinę, jak kaszel się uspokaja to co dwie, trzy. W lodówce dwa dni wytrzymuje, i zwykle to wystarcza, żeby przeszło
(dolewam odrobinę wrzątku, żeby takie zimne nie było)
Ewentualnie do gotowania dorzucam jabłko (bez ogryzka) - nie zaszkodzi a w smaku jest dużo lepsze ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

dziewczyny czy ktoras z was zarazila sie tokspolazmoza w czasie ciazy ???

nie chce czytac google bo sie okaze ze mam przy okzji 100 innch chorob wole doswiadczenia z zycia
U mnie było podejrzenie bo wynik był niejednoznaczny i gdy powtórzyłam po dwóch tygodniach to urósł... Już byłam przerażona bo lekarz mi miał już dać skierowanie do poradni chorób zakaźnych i egzotycznych , ale poleciałam na drogi dzień i był wynik niższy od pierwszego... Więc lekarz powiedział, że sprawdzimy za kolejne 2tygodnie i nic nie urosło ani igm ani igg ...powtarzałam już kilka razy i nie rośnie mi :)

f2w39n7303c24ozn.png

Wiec dziewczyny wszystko ok posiew czysty.
Gadalam z Pania ginekolog i ona robi cc po skonczonym 39. Ehhhh a kazdy inny lekarz mi mowil ze bede miec w skonczonym 38. I proponuje mi szpital Wolski w Warszawie bo tam pracuje,a ja myslalam nas Starynkiewicza. No wiec mam jeszcze czas......ale sama watpi ze dam rade do 39.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze, że posiew czysty [emoji106]

A co do szpitala - niestety całkiem nie moje rejony, więc nie doradcę, ale na szczęście masz jeszcze czas na decyzję ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

pytam hipotetycznie moja kolezanka w 3 trymestrze sie zaraziła robiac pulpety na obiad skosztowala mielone ale glupio mi jej zadzwonic i wypytywac o szczegoly wiem ze ma antybiotyki do konca ciazy
Ja miałam podejrzenie już w 10tc... Najgorzej zarazić się w pierwszym trymestrze... Z każdym następnym ryzyko spada :) pocieszyć mogę tym, że nawet jeśli przejdzie przez łożysko to niekoniecznie dziecko się zarazi... Ale fakt antybiotyk przez całą ciąże Sue wtedy bierze

f2w39n7303c24ozn.png

dziewczyny a Wy też macie już wyznaczony termin kolejnego usg prenatalnego po 30 tygodniu ?
ja juz na koniec grudnia dostałam skierowanie na połowkowe i kolejne prenatalne w 31 tygodniu na 28 maj [emoji14]
czy tylko moja lekarka taka do przodu jest :D chodzę na ffz
Nie wiem, czy będę robić trzecie - musiałabym za nie zapłacić a nie wiem, czy będzie potrzebne - myślę, że "wyjdzie w praniu"

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jak nie czułyście ruchów 1-2 dni ,biegłyście do lekarza na usg? Moja lekarka jest na urlopie. Ja już mam czarne myśli i zaczynam panikować. Na IP jakbym pojechała to lekarz raczej mnie wyśmieje,że w 18tc mówię, że nie czuję ruchów? Ech.. wykończe się :(
Ja jestem w 18tc 1dniu i jeszcze nigdy nie czułam... Spokojnie :)

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry