reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
hej dziewczyny jestem tu nowa. Chyba nir umiem sie tu odnalezc :) Staram się zajsc w ciaze już od roku metoda in vitro. Chyba jestem na dobrej drodze, lecze się specjalnie w klinice. Ma ktos podobne doswiadczenia?? Gdzie się leczylyscie, co polecacie?

Dzoasia a myślisz że jak będę brała prolutex i crinone jednocześnie to na sztucznym cyklu to mogę przesadzić?
Clexane brałam za każdym razem. Teraz mam to nie brać a w zamian za to mam brać acard według zaleceń lekarza...
Encorton lekarz zalecił łykac od dnia zerowego
Coś popitoliłam posta, juz poprawiam:
Kochana nie przesadzisz - ja w kulminacyjnym momencie rano brałam 2 dupki i crinone, w południe lutinus 2 dupki i prolutex, a wieczorem znów 2 dupki i 2 lutinusy. @walczaca o szczescie dobrze pisze, że dobę najlepiej podzielić równo i brać leki co 8 godz, w miarę równo rozłożyć dawki. Na sztucznym tym bardziej nie przesadzisz, że Twój organizm nie produkuje własnego progesteronu. A clexane i acard ponoć mają nieco inne działanie, więc może tak czy siak lepiej włączyć więcej leków i potem powoli z nich schodzić, niż za mało i się zastanawiać, co by było gdyby :) A Ty już zaczęłaś przygotowania do transferu? Może zapytaj lekarza co myśli o tym encortonie? To na pewno nie zaszkodzi a jeśli ma pomóc to wiesz ;) My tu już wszystkie jesteśmy pofisiowane na punkcie leków. Ja tak piszę, że teraz chcę podchodzić na samym estradiolu i progesteronie, ale z czasem ogarnia mnie strach, że jak to bez leków:szok::szok::szok: chyba nienormalna jestem :p Leki musza być :laugh2:

Nie czekam na jutrzejszy telefon ;)
Spokojnie wszystkie 3 poprzednie proby nauczyly mnie juz cierpliwosci narazie satysfakcjonuje sie informacja ze jest 10 zarodkow i wierze ze pieknie sie rozwijaja i czekam na jutrzejsze wiadomosci ;)
Kochana a wszystkie trzymiecie do blastki czy mrozicie cos w 3 dobie? Braliscie jakies dodatkowe podloze do hodowli?

Poczekajcie.. . Muszę iść pół apteki dorzucić już do obecnej w takim razie :-D:rolleyes::D
Ja coś tam jeszcze zostawiłam więc mogę się podzielić :-)
Mam na pewno encorton, trochę fraxi, kilka ampułek prolutexu :p
Tak @dżoasia właśnie o to mi chodziło aby dobę równo podzielić, może niezbyt logicznie napisałam :p
Wybacz, ale kiepski dzień dziś mam.
@dżoasia wybrany doktorek jest dalej dostępny w Twojej klinice?

Ja coś tam jeszcze zostawiłam więc mogę się podzielić :-)
Mam na pewno encorton, trochę fraxi, kilka ampułek prolutexu :p
Tak @dżoasia właśnie o to mi chodziło aby dobę równo podzielić, może niezbyt logicznie napisałam :p
Wybacz, ale kiepski dzień dziś mam.
@dżoasia wybrany doktorek jest dalej dostępny w Twojej klinice?
dobrze napisałaś, ja to potwierdziłam, tylko coś mi wsysło kawałek posta, ale już poprawiłam ;)
Znów Cię biedaku morduje? Kurka może niedługo się to skończy, ale i tak wiesz, że Ci tego zazdroszczę :p

reklama
hej dziewczyny jestem tu nowa. Chyba nir umiem sie tu odnalezc :) Staram się zajsc w ciaze już od roku metoda in vitro. Chyba jestem na dobrej drodze, lecze się specjalnie w klinice. Ma ktos podobne doswiadczenia?? Gdzie się leczylyscie, co polecacie?
Witaj kochana:) tu wszystkie przez to przeszlysmy albo nadal przechodzimy. W kupie razniej:) ja leczylam sie w Macierzyństwie w Krakowie (nie polecam), w Provicie w Katowicach a dzięki Gyncentrum jesten w ciąży:) opowiedz cos o sobie, co jest przeszkoda w naturalnym zajsciu w ciaze, jakie bylt Twoje dotychczasowe leczenie

Do góry