G
gosc12
Gość
To niech pracująJa gdy tak miałam to uznalam, że gruczoły pracują
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To niech pracująJa gdy tak miałam to uznalam, że gruczoły pracują
![]()
No dokladnie. Takie wlasnie wsparcie panstwa, ze nie ma miejsc w przedszkolach kolo domu.Ahhh już myślałam że aż taki kawał musi dojeżdżać . No tak czyli w dwie strony to dobre 3 godziny jazdy więc sama ta jazda już ja pewnie wykańcza katastrofa no ale co zrobić
Kochane czy któraś może mi wytłumaczyć jak wkleić zdjęcie
Może być na priv. Tyle razy chciałam wkleić i nie wiem jak![]()
Też się o to bałam bo miałam taki moment, że widziałam, że jedna jest większa, ale się wyrownalo jak przestało bolecTo niech pracująbyle by tylko jedna mi nie urosła
![]()
Szczepionki są darmowe. Płatne są skojarzone i nieobowiązkowe jak meningokoki czy rotawirus. Mnie siła by nie zmusili by dać dziecku skojarzona, na pneumokoki i meningokoki nie szpiepilam tylko na rota.Dlatego ja od poczatku uwarzalam to 500+ za bezsensowne. Bo polowa tych pieniedzy nie idzie wcale na dziecko. Powinni dac darmowe szczepionki, dofinansowanie do przedszkoli, zlobkow.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
A ja w aplikacji na telefonie mam inaczej![]()
Wybierasz najpierw ten plusik
![]()
Ja bym była stratna. Bo z 3 dzieci dostanę 1000 a jakby było 250 na każde to tylko 750 [emoji23][emoji23]Dla mbie to bez roznicy akurat, bo bede miala dwoje, wiec tak czy tak bedzie 500[emoji3]
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
No dokladnie. Takie wlasnie wsparcie panstwa, ze nie ma miejsc w przedszkolach kolo domu.
![]()
![]()
Aniołek[*]8.08.2017
Dokladnie!Strasznie to smutne Tak na prawdę że chcą żeby wiecej dzieci się rodzilo , a jak to zrobić skoro nie masz gdzie go zostawić by móc iść do pracy :/a żyć za coś trzeba
Ej no nikt nie mówi że będziesz patologia. Chodzi tylko o takich co dzieci robią a nie pracują oboje z premedytacją bo po co skoro państwo da. Sporo jest kobiet szczególnie młodych co najpierw jedną ciąża odchować dziecko bonbak żłobka czy innej opcji opieki dla dziecka potem drugie i następne. I tez często wtedy pracuje tylko ojciec.Ja teraz nie pracowałam miałam iść do pracy od września ale zaszłam w ciążę znów i do pracy prędko nie pójdę nie zostawię dziecka bo nie mam z kim po drugie u mnie na wsi żłobków nie ma. .tylko mąż pracuje. Jak urodzi się dziecko to złoże wniosek o 500+ bo będziemy spełniać kryteria . I to będzie dla nas jakaś pomoc. Jak nie pracowałam teraz i będę siedzieć w domu żeby odhowac drugie dziecko to będę patologią bo ja nie pracuje? ?żenada