reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć. Jestem tu nowa ale od jakiegoś czasu czytam forum. Tak jak Wy jestem na tej ciężkiej drodze która mam nadzieję prowadzi do macierzyństwa :) . Jestem po dwóch poronieniach (w tym jedne po in vitro) W niedługim czasie podchodzę do drugiej procedury i właśnie jestem na etapie badań. Wiem że są tu na forum dziewczyny z olbrzymia wiedzą - więc proszę pomóżcie:happy:. Odebrałam dzisiaj wyniki badań na trombofilie i wyszły mi dwie nieprawidłowe mutacje : MTHFR 677C w układzie homozygotycznym i PAI - 1 w układzie heterozygotycznym :hmm: myślicie że to mogło być przyczyną moich poronien? Jeśli tak to co dalej?
I nieśmiało chciałam zapytać czy przyjmiecie mnie do swojego grona ?
Przyjmujemy!! :) A miałaś heparynę w ciąży? Być może to pomoże, ale niekoniecznie jest to pewniak.

A ty tez robilas ocene aktywnosci cytotoksycznej?? Bo moze inaczej sie nazywa to badanie które musi byc robione w konkretnym dc

LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam wynik mojej dzisiejszej bety - poniżej 0,1. Przy dwóch zarodkach nic nawet nie drgnęło. :( Dziewczyny od razu odstawiałyście leki? I kiedy Waszym zdaniem można stymulować się następny raz? Powinnam zrobić jakąś przerwę? Ktoś może mi polecić jakiegoś lekarza z Gynocentrum w Kato? Nie wiem czy tym razem nie wolałabym kobiety.
Tak mi przykro:(
Czyli drożność jajowodów i punkcję jąder:D
Hahahah!!!
Dziewczyny czy któraś ma pojęcie co znaczy ten wynik?
Mam dokladnie to samo. :)
Metyle i heparyna w ciazy.

LCT wyszedl mi dodatni i z tego co rozumiem to jest cytotoksycznosc, Pasnik mi powiedzial ze czeka mnie krotkie leczenie immunosupresyjne.
Co do NK to mi po prostu powiedzial zeby zrobic Nk, u nas to robia przez punkcje i tylko na koniec cyklu ale wiem ze w Polsce robia to z krwi ale nie wiem jak sie nazywa to badanie.
Ale @anett96 tez czeka na koniec cyklu aby to zrobic. A wiec kiedy to robic?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A to Ty masz wypasione badanie bo masz sprawdzane NK w endometrium:) To faktycznie końcem cyklu lepiej.

reklama
Do góry