reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Wiesz, prawda jest taka ze jak na izbę pójdziesz rano to na oddziale będziesz pewnie koło południa przyjęta (najpierw przyjmują na planowe większe operacje i ciężarne z żywymi dziećmi... na łyżeczkowanie, kiedy raczej nie boli ani życia się nie uratuje przyjmują na końcu. I na oddziale tez raczej poczekała byś chwile na swoją kolej, spokojnie zrobili by tak żebyś od 6 godzin była na czczo)

Parę razy byłam w szpitalu na zabiegu i zawsze musiałam być na czczo, mimo że tak jak piszesz zanim przyjmą, dadzą łóżko parę godzin minie. Raz czekałam do 15, po czym przyszła piguła i oznajmiła, że anestezjolog skończył dyżur i możemy sobie już zjeść bo dziś zabiegów nie będzieo_O Współlokatorki oznajmiły mi, że tak już trzeci dzień z rzędu:o To dopiero jest dieta cud:-D

reklama
Hej dziewczyny my już po wizycie jest jedno maleństwo 3mm ciąża potwierdzona :laugh2::)bierzemy aktualnie lutinus 3x2 duphaston 3x1 i neoparin 1x1 no i kwas foliowy. Kolejna wizyta 6.03 i przedłużenie L4 oby zdrowo się rozwijał. Trzymajcie kciuki ja również trzymam za wszystkie staraczki ;)
Super gratuluje ;)

Parę razy byłam w szpitalu na zabiegu i zawsze musiałam być na czczo, mimo że tak jak piszesz zanim przyjmą, dadzą łóżko parę godzin minie. Raz czekałam do 15, po czym przyszła piguła i oznajmiła, że anestezjolog skończył dyżur i możemy sobie już zjeść bo dziś zabiegów nie będzieo_O Współlokatorki oznajmiły mi, że tak już trzeci dzień z rzędu:o To dopiero jest dieta cud:-D
Matko
A byłam w kilku szpitalach i co szpital to zwyczaj. W tym co trzeba być 12h na czczo nie wolno. W tym co maja zasadę 6h to nawet oddziałowa mi jak się zapisywałam kazała przyjść po śniadaniu i to porządnym. Przyjęli mnie o 12.30 i od 13 tabletki na wywołanie poronienia, łyżeczkowanie koło północy

Bo ja sceptycznie do nich podchodzę. Do immunologii w ogóle, No ale immunosupresje, intralipid i takie tam ok, ale szczepienia raczej nie chyba że wyniki mnie zwalą z kolan. Koszty bardzo duże i moja mała wiara= raczej się na to nie zdecyduję. Najprawdopodobniej, bo nigdy nie mów nigdy ;)
Kochana moze Ty wiesz dokladnie ile czasu trzeba odczekac po encortonie zeby robic badania immuno?
Bo Gosia mi tu pisala ze miesiac lub 2 tyg i moze Ty wiesz ktore z tych :)

Ostatnia edycja:
Ja sobie tą teorię mojego przypadku sama wymyśliłam, ale ostatnio na wątku o poronieniach dziewczyna pisała, że jej jakaś pani prof Jerzak z Wawy (ponoc dość znana, może któras o niej słyszała) zabroniła łykać samych metyli - to taki mniej więcej przypadek jak mój - że ponoc przy mthfr w wersji hetero organizm może korzystać z tego nieuszkodzonego ramienia genu i tu lepiej sprawdzają się syntetyki, ewentualnie w połączeniu z małą ilością metyli. I po co jej ta profesura, skoro ja do tego doszłam sama po kilkumiesięcznej obserwacji swojego organizmu huehue :D
Ja również mam mthfr 667c heterozygota i kwas foliowy , wit b6 , wit b12 mam w normie a homocysteine 6,3

No i po wizycie,3.weryfikacja w 10dpt i beta zerowa.Mimo transferowania 2 dużych blastocyst,mimo odpowiedniej grubosci endometrium,mojego kilkudniowego urlopu i oszczedzania się.Wszystko na nic. Teraz mamy poświęcić marzec na diagnostykę.Na poczatek badanie receptywnosci endometrium.Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

reklama
Witam dziewczyny :)
Wczorajsza wizyta pęcherzykowa była szybka, ale pęcherzyk jest, ma się dobrze :) beta w 17dpt - 1885:)
W poniedziałek 12.03 mam kolejny termin, wtedy powinno już być widać serduszko i na tym zakończymy wizyty w klinice :)
Jestem szczęśliwa

A.moge zapytac dlaczego konczysz wizyty w klinice - musisz dojerzdzac ?czy wybieraz sie do innego lelarza -lepszego ? Tak.z cielawosci ? Bo ja zostalam w klinice.

Do góry