reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Grupa wsparcia wagi ciężkiej

Mi jakoś nie idzie dieta ciągle coś podjadam. Nie mówiąc już o jedzeniu pieczywa z mąki pszennej. Z innej za cholerke mi nie wchodzi ostatnio :( ale w sobotę otwarcie mojej kuchni. Już nie będzie wytłumaczenia i trzeba będzie trzymać dietę :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A to fakt z tym pieczywem [emoji4] osobiście takie białe świeże pieczywo smakuje mi bardziej, ale zaraz głodna jestem, więc jednak obstaje ciągle przy ciemnym, najlepiej na zakwasie i z mnóstwem ziaren [emoji106]

Karkula, ogarniesz dietę [emoji9] wierzę w Ciebie! [emoji4] Skoro taka ja się ogarnęłam, a myślałam, że bez białej mąki i białych makaronów umrę z nieszczęścia, to każdy da radę [emoji16] jak mogę coś doradzić, to u mnie podziałało pozbycie się z domu tego, czego nie mogę jeść. Teraz u mnie w domu nie znajdziesz innej słodkości, niż gorzka czekolada, nie mam białego makaronu (wyjatek to ten do rosołu), białego pieczywa. Mąż je to co ja i też mówi, że czuje się lepiej :) i wtedy jak napadnie chęć na coś, no to ewentualnie trzeba lecieć do sklepu, ale nie oszukujmy się, jestem leniwa [emoji16]

Zapowiadam uroczyście, że zaraz pakuję plecak i uderzam na basen! Ciekawe jak bardzo moja kondycja zdechła [emoji16]

[emoji170] 21.08 [emoji170]
8une3e3kck8m6mea.png

A to fakt z tym pieczywem [emoji4] osobiście takie białe świeże pieczywo smakuje mi bardziej, ale zaraz głodna jestem, więc jednak obstaje ciągle przy ciemnym, najlepiej na zakwasie i z mnóstwem ziaren [emoji106]

Karkula, ogarniesz dietę [emoji9] wierzę w Ciebie! [emoji4] Skoro taka ja się ogarnęłam, a myślałam, że bez białej mąki i białych makaronów umrę z nieszczęścia, to każdy da radę [emoji16] jak mogę coś doradzić, to u mnie podziałało pozbycie się z domu tego, czego nie mogę jeść. Teraz u mnie w domu nie znajdziesz innej słodkości, niż gorzka czekolada, nie mam białego makaronu (wyjatek to ten do rosołu), białego pieczywa. Mąż je to co ja i też mówi, że czuje się lepiej :) i wtedy jak napadnie chęć na coś, no to ewentualnie trzeba lecieć do sklepu, ale nie oszukujmy się, jestem leniwa [emoji16]

Zapowiadam uroczyście, że zaraz pakuję plecak i uderzam na basen! Ciekawe jak bardzo moja kondycja zdechła [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Super kochana. Miłych chwil na basenie [emoji3]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

8une3e3kck8m6mea.png
Ja też zajadam się ciemnymi makaronami ryzami itp tylko że po chlebie ciemnym szczególnie na zakwasie jest mi nie dobrze :( nie wiem czy doczytalas ale wcześniej pisałam że jestem w ciąży muszę leżeć i nie mam swojej kuchni ( jeszcze ) i właśnie odkąd zaleglam to pofolgowalam w diecie bo nie mam odwagi prosić rodziny by jeszcze dla mnie osobno gotowali :( a niestety rodzice są przyzwyczajeni do tradycyjnej kuchni

Colorado zazdroszczę basenu [emoji4]
Karkula na swojej kuchni będzie łatwiej walczyć z pokusami.
Ja chleb kupuję sobie osobno, jem żytni bez żadnych ulepszaczy albo pumpernikiel. Mąż ani córka takiego nie zje, mieszany jeszcze ujdzie to czasem kupię.

Napisane na SM-J320F w aplikacji Forum BabyBoom

Colorado zazdroszczę basenu [emoji4]
Karkula na swojej kuchni będzie łatwiej walczyć z pokusami.
Ja chleb kupuję sobie osobno, jem żytni bez żadnych ulepszaczy albo pumpernikiel. Mąż ani córka takiego nie zje, mieszany jeszcze ujdzie to czasem kupię.

Ja mam o tyle dobrze że jak wcześniej gotowałam to mąż bez problemu je zdrowe potrawy i chlebek ciemny :) nie narzeka :)

Ja też przemycam do naszego wspólnego jadłospisu zdrowe produkty, ale nie wszystko przejdzie.
Ze starszą córką mam jeszcze takie utrudnienie, że ona nie je mięsa a coś jeść musi.
A chleb ciemny z dodatkami zje, ale mojego już nie, bo ten bez ulepszaczy jest taki zbity, gumowaty czasem.
O teraz mam taki
d2e0d8e5e2a9c4845a787bc37972d61b.jpg

reklama
Ja też przemycam do naszego wspólnego jadłospisu zdrowe produkty, ale nie wszystko przejdzie.
Ze starszą córką mam jeszcze takie utrudnienie, że ona nie je mięsa a coś jeść musi.
A chleb ciemny z dodatkami zje, ale mojego już nie, bo ten bez ulepszaczy jest taki zbity, gumowaty czasem.
O teraz mam taki
d2e0d8e5e2a9c4845a787bc37972d61b.jpg

Ja właśnie tych chlebow teraz nie mogę. Odrzuciło mi w drugim trymestrze ciąży i na samą myśl się wzdrygam. Mam nadzieję że po ciąży wrócą moje smaki do normy :)

Do góry