reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Jeśli chodzi o takie zachowanie to już niestety zależy od charakteru i wychowania... To tak samo jak z awantura w sklepie z 2latkiem gdy on chce żebyś coś kupiła a Ty się nie zgadzasz... Też jak będziesz ulegala to będzie krzyczało na cały sklep i tupalo nogami...

f2w39n7303c24ozn.png
No dokladnie. Moja raz w ztciu zrobila taka zadyme w sklepie. Wynioslam ja, postawilam obok auta, ja pare metrow dalej i wyla tak na pol osiedla dopoki M nie skonczyl zakupow. Wiecej sie to nie powtorzylo[emoji5]
Za to przyjela inna taktyke. Zaczela mowic ze smutna minka: " moze kiedys mi kupicie"[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Tak się składa, że skończyłam pedagogikę, znam temat i próbowałam takich sztuczek. Tylko skończyło się tym, że żadna z 3 przygotowanych bluzek mu nie pasowała, a w kulminacyjnym momencie wszystkie 20 t-shirtow w szafie było beeee. Któregoś dnia nerwy mi puściły i niepedagogiczne zaciagnelam go do auta bez bluzki (było ciepło), wzięłam pierwsza lepszą i dostał wybór - albo zaklada, albo spędzi dzień w przedszkolu z gołą klatą. Wrzeszczał całą droge, ale bluzkę ubrał. Od tamtego momentu skończyły się fochy z ubraniami.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja kolezanka kiedys zawiozla corke do przedszkola w szlafroku[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Ja się absolutnie nie zgadzałam ani na czesanie ani na mycie, stwierdziłam, że wolę być łysa (dziadek już wtedy miał sporą część łysą....), więc mama mnie zgodnie z życzeniem ogoliła na łyso... Miałam cokolwiek koło 2 lat..
Potem trochę chodziłam w czapeczce, a po paru tygodniach już odrosły ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
I co podobała Ci się nowa fryzura? [emoji23] później też nie dawalas się czesać ? Ja takich dzieci nie znam i wierzę, że moje nie będzie takie a poza tym ja bym po prostu nakazala usiąść i dać się uczesac i tyle... Nie dam sobą rządzić [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

No niestety charakterek to ona ma, w dodatku niestety siostra jest pobłażliwa i tak to wszystko wygląda. Ja nie mam zamiaru tak wychowywać dziecka, mam nadzieję, że mi się uda być stanowczą :)
Ola powiem tak, jest ciezko, ale konsekwencja zawsze wygrasz! Moja mloda z M moze zrobic wszystko, bo on sie tak daje[emoji6]
Np ja ide z nia do sklepu i mowie, ze moze sobie jedna rzecz wybrac. Wybiera jajko kinder. Potem widzi ciastka i mowi, ze chce, a ja ze ma wybrac to alvo to. Wiec wybiera, nie ma zadnego z rym problemu!
A M jak z nia pojdzie to kupia i jajko i ciastka i jeszcze kilka rzeczy[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Ja jestem optymistka i dla mnie zawsze znajdzie się sposób, rozwiązanie a od Was ciągle słyszę "oby nie było łyse x, " o ile będzie lubila" kobitki myślmy pozytywnie [emoji16] ja widzę świat w kolorowych barwach i uważam, że znajdę rozwiązanie na każdy problem [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png
Bez włosów też się da żyć [emoji23]
A serio, to ja w tej kwestii pewnie będę miała zabawnie - spora szansa, że odziedziczy włosy po mnie, a mam BARDZO kręcone... O też trochę kręcone, tzn jak ma choć trochę dłuższe (tak z 3cm..) to się kręcą, teść mocno kręcone (kręcą się nawet całkiem krótkie)
A czesanie TAKICH włosów, to jest wyzwanie [emoji23]
Tzn inaczej - od jakiś 20 lat nie podjęłam próby rizczesania włosów inaczej niż po umyciu na mokro... [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry