reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas nie jest źle, rodzice M. kupią wózek i fotelik, moi rodzice chyba łóżeczko.. a przed baby shower napiszę mojej przyjaciółce, która to organizuje czego nie mam (wanienka, mata, leżaczek, torba do wózka, gadżety łóżeczkowe..) i zobaczę co dostanę a co zamówimy w ostatniej chwili z tego.
To fajnie macie[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Trafiłaś w sedno. Ze swoim jest zupełnie inaczej :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale to zależy od wychowania :) i cały czas to podkreslam :) jeśli będę dziecku pozwalala na wszystko to wiem, że to wykorzysta...i wtedy będzie bardzo ciężko bo rozpuszcze...jeśli będę konsekwentna to wypracuje to co chce :) zależy od charakteru rodzica... Czy jest konsekwentny

f2w39n7303c24ozn.png

Mój kolega z pracy zawsze się śmiał, że jak się wkurzam to nie mam etapu przejściowego. Jestem spokojna długi czas i nagle wkurw na maxa :D Dobrze, że mój syn jest raczej grzeczny i nie musze wybuchać tak często, chociaż w ciąży ogólnie bardziej mnie wszystko wnerwia.

To ja mam tak samo[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Trafiłaś w sedno. Ze swoim jest zupełnie inaczej :)

Miałam to własnie pisać. Moja mama, babcie, opiekunki i nauczycielki miały ze mną piekło. Nie było na mnie sposobu. Ani wiedzą, ani przekupstwem, ani doświadczeniem nie dało się mnie ogarnąć. Musiałam w końcu dorosnąć i mi przeszło, ale przez lata Mama miała ze mną nie wesoło. Mam 3 rodzeństwa, każde z Nas wychowywane tak samo. Z innymi też były różne przeboje wiadomo, ale ja byłam najgorsza. Mam nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie ale wiadomo ze wszystkim trzeba będzie sobie poradzić. Każda z moich kolezanek gdy był w ciaży mówiły że przeczytały ileś tam poradników, chodziły nawet na jakieś kursy i one wiedzą co kiedy robić i ich dziecko będzie grzeczne i będzie robiło to co one będą im kazały. Życie wszystko zweryfikowało. Mówią, że poradnikami mogły sobie tyłki podcierać i byłby z nich większy pożytek :D Ja mam tylko nadzieję, że nie wyląduję w psychiatryku :D

To prawda :D

To ja właśnie mam taki patent że co do majtek i skarpetek daję młodemu wolną rękę– może mieć w potwory, postaci z komiksów itp. a to co "na zewnątrz" ja mu wybieram i o dziwo narazie działa :D Póki co najbardziej interesuje go żeby włosy się dobrze układały :-D:-D:-D
Haha, to z wlosami dobre[emoji3] Moja dziewczynka za to az takiej uwagi do wlosow nie przyklada[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Kobitki na dzieci trzeba mieć swoje sposoby... Włączę bajkę za fryzure albo dam kostkę czekolady :) trzeba sobie radzić

f2w39n7303c24ozn.png
Tak, ja tez uczesalam, tylko po chwili juz wszystko bylo pozdejmowane[emoji6]
Dopiero jak poszla do przedszkola to dojzala chyba do tego, ze cjce byc jednak uczesana. I daje sie czesac, ale co chwile pyta kiedy koniec[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Miałam to własnie pisać. Moja mama, babcie, opiekunki i nauczycielki miały ze mną piekło. Nie było na mnie sposobu. Ani wiedzą, ani przekupstwem, ani doświadczeniem nie dało się mnie ogarnąć. Musiałam w końcu dorosnąć i mi przeszło, ale przez lata Mama miała ze mną nie wesoło. Mam 3 rodzeństwa, każde z Nas wychowywane tak samo. Z innymi też były różne przeboje wiadomo, ale ja byłam najgorsza. Mam nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie ale wiadomo ze wszystkim trzeba będzie sobie poradzić. Każda z moich kolezanek gdy był w ciaży mówiły że przeczytały ileś tam poradników, chodziły nawet na jakieś kursy i one wiedzą co kiedy robić i ich dziecko będzie grzeczne i będzie robiło to co one będą im kazały. Życie wszystko zweryfikowało. Mówią, że poradnikami mogły sobie tyłki podcierać i byłby z nich większy pożytek :)
Dokładnie! Ja studiowałam pedagogikę, opiekowałam się dziećmi wiele lat, pracowałam też trochę z dziećmi i wydawało mi się, że wszystko wiem i wychowanie dziecka to bułka z masłem. W życiu okazało się inaczej i czasem czuję się bezradna i nie wiem co robić. Jak to mówią dzieci szewca bez butów chodzą [emoji14] Po za tym na zachowanie dziecka ma wpływ nie tylko mama, jest jeszcze tata, babcia dziadek, a wiadomo jak to z nimi jest. Mój teściu uwielbia dzieci i daje sobie wchodzić na głowę. Ogólnie dziadkowie zawsze za bardzo rozpieszczają.

reklama
Tak, ja tez uczesalam, tylko po chwili juz wszystko bylo pozdejmowane[emoji6]
Dopiero jak poszla do przedszkola to dojzala chyba do tego, ze cjce byc jednak uczesana. I daje sie czesac, ale co chwile pyta kiedy koniec[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
I tak bywa [emoji1] ale mi się podobają fryzurki z tymi malymi gumeczkami to tych nie da się zdjąć tak łatwo [emoji16]
1521812713-4573ab7bfcab12d1-aaaaaa.jpeg

f2w39n7303c24ozn.png

Do góry