reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Haha, trzeba sie najesc na wszelki wypadek[emoji23]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Wlasnue jem ;D najgorzej jak się dziś najem a jutro przez to zle wyniki

reklama
Wrocilam.
Moze nie kupilam tyle, ile zamierzalam,ale mam juz tyle rzeczy,ze boje sie,ze Maly nie skorzysta. Dzieci tak szybko rosna.
Dasz radę [emoji106]
Ja od 4 miesięcy prowadzę domowo-łóżkowy tryb życia, w tym cześć bezwzględnego leżenia (wstawanie tylko do wc), a jeszcze w listopadzie pracowałam dużo ponad normę, zajmowałam się domem, jeździłam na budowę, biegałam 50km/tydzień, pływam, byłam na nogach średnio 17-18h/dobę, i było tak od wielu lat... (jak dowiedziałam się o ciąży to odpuściłam treningi i część roboty, ale nie ogólną aktywność)
A potem z dnia na dzień - > leżenie....
Ale dla Hani wszystko.... [emoji813]️

0d1yrjjgtd95fou3.png

A dlaczego musisz sie tak oszczedzac? Wybacz,nie pamietam - chyba,ze nie wspominalas
Mi jest bardzo trudno przestawic sie na - nie rob nic. Cale zycie radzimy sobie sami z mezem, za granica, maz pracuje na rano - ja na wieczory , wychowujemy synow. Ciezko mi tak przestac sie ruszac,ale dzidzia najwazniejsza.
Dzisiaj bylam w polskim sklepie i byla zbiorka na chlopca, ktory urodzil sie w 25 tyg. Ma teraz 3 latka i nie widzi ,ani sie nie slyszy ani nie siedzi :-( :(:-( :( bidulek.

Ja chce tylko przekroczyc te magiczne 30 tygodni i niech sie dzieje.

Dorotea - wspolczuje cukrzycy ciazowej . Trzymaj sie.:frown:

A to moje male zakupy :

IMG_20180324_150803.jpg

cieplutki, w srodku mieciutki polarek

IMG_20180324_150817.jpg

Przecenione z 6 euro na 2 :happy2:

I koldre 100 % bawelna w Tesco za 9,75 e kupilam :-) :)

IMG_20180324_150838.jpg

Milego weekendu :cool2:

Załączniki

• IMG_20180324_150803.jpg
    IMG_20180324_150803.jpg
    430,9 KB · Wyświetleń: 242
  • IMG_20180324_150817.jpg
    IMG_20180324_150817.jpg
    459,3 KB · Wyświetleń: 237
  • IMG_20180324_150838.jpg
    IMG_20180324_150838.jpg
    556,4 KB · Wyświetleń: 229
to 62 i 68 do grudnia. i po rozmiarze np spioszkow starczy wam 10 ? przez pol roku ?
Ja kupuję 5 szt na 56 i 5 na 62 spioszki i kaftaniki z 4 body na 68 bo u nas przy pępku nie kazali body zakładać dopiero jak odpadnie. Reszte dokupie jak się mała urodzi a będzie potrzeba bo zazwyczaj każdy co przychodził zobaczyć maleństwo coś przynosił i i tak był nadmiar

Kurczę nie wiem jak raz na godz to chyba te botoxona i są normalne do ilus razy na dzień może twardniec na pewno ale niewiem ile dokładnie nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić. A nieprzepracowalas się czasem ?

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png

164 wyszło. Moja siostra miała obie ciaze na insulinie prowadzone, ale może uda mi się to regulować dieta.
W międzyczasie wyprowadzka na czas remontu i ogarnianie diety... Wszystko naraz jak to przy katastrofach. Nawet nie zaczęłam kompletowac wyprawki. Mamy tylko łóżeczko - na szczęście przetrwało powódź....
Współczuję... Tak wszystko na raz.... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wczoraj farbowałam włosy, więc trochę się musiałam poschylać do wanny... [emoji33]

(farbuję od dawna sama farbami ziołowymi, ale żeby spłukać itd to przy moich włosach jest trochę zabawy....)

Nie jest to często, rano było dwa razy w odstępie ok pół godziny, potem po paru godzinach znowu, itd...

Na wizycie powiem na pewno, na razie jeśli wszystkie zauważyłam, to było 5 albo 6...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Może przez to . Postaraj się może poleżeć i odpocząć [emoji4] trzymam kciuki żeby się zbyt często niepojawialy te skurcze

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Wrocilam.
Moze nie kupilam tyle, ile zamierzalam,ale mam juz tyle rzeczy,ze boje sie,ze Maly nie skorzysta. Dzieci tak szybko rosna.

A dlaczego musisz sie tak oszczedzac? Wybacz,nie pamietam - chyba,ze nie wspominalas
Mi jest bardzo trudno przestawic sie na - nie rob nic. Cale zycie radzimy sobie sami z mezem, za granica, maz pracuje na rano - ja na wieczory , wychowujemy synow. Ciezko mi tak przestac sie ruszac,ale dzidzia najwazniejsza.
Dzisiaj bylam w polskim sklepie i byla zbiorka na chlopca, ktory urodzil sie w 25 tyg. Ma teraz 3 latka i nie widzi ,ani sie nie slyszy ani nie siedzi :-( :(:-( :( bidulek.

Ja chce tylko przekroczyc te magiczne 30 tygodni i niech sie dzieje.

Dorotea - wspolczuje cukrzycy ciazowej . Trzymaj sie.:frown:

A to moje male zakupy :

Zobacz załącznik 843635

cieplutki, w srodku mieciutki polarek

Zobacz załącznik 843636
Przecenione z 6 euro na 2 :happy2:

I koldre 100 % bawelna w Tesco za 9,75 e kupilam :-) :)

Zobacz załącznik 843637

Milego weekendu :cool2:
Śliczne zakupy [emoji106]

Najpierw krwiak, oddzielająca się kosmówka, potem krwiak się niby wchlonął, ale nadal plamiłam nie wiadomo skąd, plamienia nasilały się po każdym wysiłku (np poprawienie sobie w szpitalu koca...), więc praktycznie 2 miesiące wyrwane z życiorysu..
A teraz (poza tym, że po tamtych plamieniach miałam nie wracać aż tak do aktywności) jest duża nadżerka, i brak możliwości zbadania szyjki (poprzednia próba skończyła się silnym krwotokiem i szpitalem), więc dodając wiek (35) musze się po prostu bardzo oszczędzać (tryb życia prawie jak przy założeniu skracającej się szyjki), bo jak z szyjką by się (odpukać!) coś zaczęło dziać, to będzie poważny problem - szyjka przy najmniejszym dotknięciu krwawi dość mocno...
Wiec grzecznie się oszczędzam...
Łatwo nie jest, jasne... Ale to nie jest moja pierwsza ciąża, staraliśmy się z mężem kilka lat, więc..
Nawet gdybym miała leżeć plackiem, to dla Hani wszystko...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
@_agnieszka_ w przerwie od przygotowań do imprezy Ci szybko odpowiem. Ja tak miałam zdarzało mi sie max 10 x dziennie. Czułam że twardnieje, ale nie odczuwałam przy tym bólu, raczej dyskomfort. Moja gin mówi że do 10x jest jak najbardziej ok :) Nie ma sie czym martwić na tym etapie ciąży macica już ćwiczy :)

Do góry