reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

ja mysle, ze jeszcze kilka z nas sie wykruszy i kilka moze fajnych osob przyjsc, my mialysmy zamknieta i fajnie sie sprawdziala a potem jakos na fb przeslo, do tej pory mamy kontakt, tylko, ze jak ktos nie pisze, to niestety wywalamy. Bo jednak na samym poczatku byl tlum, a zostala garstka.

Nie rozumiem jak można narzucać i określać zachowania na ogólnopolskim, anonimowym i OGÓLNODOSTĘPNYM forum ? Odechciewa się pisać.
Nie bawiłabym się w proroków i nie pisała co ja miałam a czego nie.
Teraz może być zupełnie inaczej.
1 trymestr jeszcze się nie skończył.
Ile osób tyle charakterów.
Jedna pisze dużo postów, inna wcale i tylko relaks, wiedzę i zabawę ma poprzez czytanie.
Zamykanie forum na inne, nowe osoby tylko dlatego, że ktoś ma inny charakter bo chce wrzucić zdjęcia swojej męża, pociechy, itd. moim zdaniem MIJA się z ideą tego forum.
Nie stworzymy bliskości poprzez zakazy, nakazy i większość.
To jest MOJE zdanie i zawsze mogę się oczywiście WYKRUSZYĆ.
Czasem najwartościowsze osoby to te, które niewiele mówią ;-) Może być tak, że za miesiąc, dwa dołączy osoba, z którą zżyjesz się najbardziej.
Jestem przeciwna tworzeniu grupy zamkniętej.
Byłyscie OTWARTE i tak Was znalazłam.

I jeszcze pomyślałam o Matce, która być może byłaby październikową Mamą ale poroniła.
Jest ciekawa co u nas i sobie nas czyta.
Jednak ból nie pozwala jej na odezwanie się i nie jest na tyle odważna.. może będzie Mamą za parę miesięcy i się nam pochwali.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie rozumiem jak można narzucać i określać zachowania na ogólnopolskim, anonimowym i OGÓLNODOSTĘPNYM forum ? Odechciewa się pisać.
Jedna pisze dużo postów, inna wcale i tylko relaks, wiedzę i zabawę ma poprzez czytanie.
Zamykanie forum na inne, nowe osoby tylko dlatego, że ktoś ma inny charakter bo chce wrzucić zdjęcia swojej męża, pociechy, itd. moim zdaniem MIJA się z ideą tego forum.
Czasem najwartościowsze osoby to te, które niewiele mówią ;-) Może być tak, że za miesiąc, dwa dołączy osoba, z którą zżyjesz się najbardziej.

I jeszcze pomyślałam o Matce, która być może byłaby październikową Mamą ale poroniła.
Jednak ból nie pozwala jej na odezwanie się i nie jest na tyle odważna.. może będzie Mamą za parę miesięcy i się nam pochwali.
Aga spokojnie, myślę, że wszystkim nam chodzi o bezpieczeństwo w sieci po prostu... Większość takich miejsc działa w taki sposób, że są wątki otwarte dla wszystkich, a są takie, gdzie np. Trzeba mieć odpowiednią ilość postów, żeby mieć dostęp lub poprosić admina o zgodę na dostęp. Piszemy tu nie raz o rzeczach intymnych, a na tą chwilę dostęp ma na prawdę każdy, nawet nie zarejestrowany użytkownik. Ja np. W pierwszej ciąży miałam tutaj inny nick. Z naszej grupy poszły screeny na jakiś fanpage na facebooku w stylu 'beka z mamuś'. Dziewczyna, której wypowiedzi zostały przytoczone bardzo to przeżyła, bo chodziło o dość osobista sytuację... Jasne, trzeba się liczyć z tym, że różne rzeczy mogą się stać, ale takie zamknięcie wątku dla osób zainteresowanych myślę, że daje pewnego rodzaju poczucie komfortu.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Też tak uważam zamkniętą grupę macie na fb tam sobie osobiste zdjęcia możecie wrzucać

reklama
Ja mam w czwartek i cholernie się boję.

rr7luqh.png
Ja też mam w czwartek wizytę i usg ale, stresik mniejszy bo na usg penatalne poszłam dodatkowo przed świętami do innego gina i całe szczęście wszystko wyszło ok.
Mój pewnie w czwartek i tak po swojemu pomierzy malucha ale to będzie 13t6d i maluch ostatnio wg usg większy wyszedł. Nie chciałam ryzykować i tylko na to jedno usg liczyć.

Wczoraj byliśmy u teściów i pochwaliliśmy się ciążą.
Teściowa się śmiała, że to podejrzewała bo od tygodnia jakaś grubsza się zrobiłam ale wstydziła się palnąć coś o brzuchu żeby mnie nie urazić [emoji14]

Natomiast moja mama mnie zawiodła. Walnęła teksty
"pewnie znowu będzie miała problem z kręgosłupem i będzie trzeba przy tobie chodzić" i "z dwójką dzieci i K.w delegacji to będziesz miała zapierd**"
I tym optymistycznym akcenten temat ciąży zakończyła...nie zapytała kiedy rodzę, jak się czuję...ręce opadają :( :(

usg 5.04 :)

Ostatnia edycja:
Do góry