reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Uff, w końcu was nadrobiłam ;)
Ale łatwo nie było [emoji23]

Wczoraj O nie jechał na budowę, więc najpierw szkoła rodzenia, potem Auchan i jakieś podstawowe zakupy (przy okazji kupiłam body dla Hani, ale fotka później ;)), a potem jeszcze byłam odebrać adapter do pasów - w końcu kupiłam, i muszę przyznać, że dużo wygodniej, no i bezpieczniej się czuję... A jednak czasem trochę spędzam w aucie - do lekarza trochę ponad 30km w jedną stronę, na wszystkie badania, wizyty itd trzeba dojechać.....

A szkoła rodzenia - bardzo polecam ;)
Zwłaszcza jak ktoś ma dużo pytań, wątpliwości, boi się, itd [emoji6]

Poza tym, że sporo takich "szpitalnych" informacji (szkoła jest przy szpitalu, gdzie chcę rodzić), w stylu plan porodu, ubranka, itd, to dużo wątpliwości było wyjaśniane...
Spotkania są tematyczne, wczoraj było o 3 trymestrze i zmianach, które są normalne, a które powinny skłonić do pilnego odwiedzenia IP, trochę formalności, papierków, jakie trzeba mieć (wyniki badań, grupa krwi itd..), co spakować do szpitala (np ubranka są w szpitalu, swoje bierzemy tylko na wyjście, itd), co wziąć do jedzenia na czas porodu (wszelakie batoniki odpadają, nic, co ma kawałki itd, którymi w razie nagłego skurczu można się zakrztusić, ale może być czekolada bez orzechów /bakalii, lizak, mleko w tubce, nutella, itd, pytałam o chałwę, może być, ale bez kawałków)
No i odpowiedzi na nasze pytania ;)

Za tydzień będzie poród, więc będzie ciekawie ;)

A dzisiaj były ćwiczenia - w sumie chwilę takich stabilizujacych itd., a potem nauka oddychania, ćwiczenia oddechowe itd [emoji6]
Przyznam, że w tej kwestii bieganie bardzo się przydaje, bo chociaż oddychanie przeponowe mam wytrenowane a wręcz automatyczne ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Fajnie, ze zajecia udane[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Facet pójdzie albo w ostateczności albo dla kobiety albo jak go kobieta zmusi... [emoji6]
O miał ułatwioną sprawę, bo był że mną na pobraniu krwi, więc tylko zamiast jednej osobie krew pobrana dwóm ;)
Ale O w kwestiach okolozdrowotnych mi już ufa na tyle, że jak mówię, że ma coś zbadać, to to robi, ćwiczy (jak pilnuję/przypominam, ale fakt, że na nadmiar czasu nie narzeka...) I potem przyznaje mi rację, że faktycznie działa ;)
Ale po ponad 15 latach razem mam też na niego "sposoby" [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mojemu jak kaze cos lykac to polyka kilka dni, a potem juz nie pamieta[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Zobacz załącznik 844742 Zobacz załącznik 844743 Zobacz załącznik 844744 Zobacz załącznik 844745 Zobacz załącznik 844746

Reszty nie robiłam, choc też śliczne , ale nie chce was zawalać zdjęciami :)
A to tylko dwie przesyłki.. zaszalalam trochę heh [emoji14] teraz tylko kupić komodę , prac i prasować. Ale też się zastanawiam, czy nie ułożyć w komodę tylko tych najmniejszych na pierwsze dwa miesiące ? Czy już wszytko normalnie poukładać. A później całość w komodzie tylko przewieść do mieszkania podczas wprowadzania się ?
Ja w komodzie będę miała tylko dwa rozmiary :) wszystkiego nie pomieszcze

f2w39n7303c24ozn.png

Super :) szkoda , że u mnie nie ma szkoły rodzenia. Jedyne co jest to jutro 45minut spotkania na temat ciąży. Myślę czy iść. Chyba się przejdę, daleko nie mam :) a zawsze czegoś się dowiem :)

Smacznej czekoladki :D
.to też prawda. Ja mojego też zmuszałam , nawet jeśli nie chodzi o lekarza to o kupienie butów, o które była kłótnia , że mu nie potrzebne. A później dziękowanie że miałam rację. Teraz z nim rozmawiałam o 3prenatalnym. I bez niczego się zgodził, bo wie , że mam rację. Pomału (po 4 latach) dochodzi do niego, że w wielu kwestiach mam rację i kłótnie są zbędne , bo później musi mi przyznać rację i przeprosić :)
Idz, idz! Zwlaszcza, ze masz duzo pytan, a tam masz okazje dowiedziec sie u zrodla[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Mojemu jak kaze cos lykac to polyka kilka dni, a potem juz nie pamieta[emoji6]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Nie powiedziałam, że pamięta [emoji23]
Ale Wit D stoi na stole w kuchni (wkurzając przy okazji mnie...), i przypominam.... Ewentualnie brał opakowanie do pracy, i wysyłałam smsa z pytaniem, czy wziął...

Czasem myślę, że po tylu latach z nim jestem bardzo dobrze przygotowana do macierzyństwa, przynajmniej pod niektórymi względami [emoji23][emoji23][emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Moj mąż znowu chory... Ost raz mnie zarazil i skonczylo sie zapaleniem oskrzeli i antybiotykiem... Nie wiem co robic żeby sie nie zarazic kolejny raz[emoji53][emoji53] az sie boje

0d1ysek204b7r6bk.png
Ojej, wspilczuje. Trzymaj sie jakos! Masz mozliwosc nie spac z nim? To chyba najwazniejsxe.

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

reklama
Super :) szkoda , że u mnie nie ma szkoły rodzenia. Jedyne co jest to jutro 45minut spotkania na temat ciąży. Myślę czy iść. Chyba się przejdę, daleko nie mam :) a zawsze czegoś się dowiem :)
zdecydowanie idź [emoji106]

Ja też byłam na warsztatach z fizkoterapeutą dziecięcym (Paweł Zawitkowski - ma też sporo fajnych filmików na YT - polecam), i też było bardzo warto :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry