reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Czyli nie tylko elektryczny pobudza laktację jak widać :)
W takim razie roznie u każdego jest i każdy musi wypróbować na sobie.
Wiesz co, ja nie miałam na pobudzenie laktacji, tylko w razie wyjscia czy wlasnie wyjazdy na studia. Laktacje pobudzalam jak najczęściej przystawiajac dzieci do piersi, i na szczęście nie mialam problemy z mlekiem. Nadmiar mleka jak sie wprawisz to nawet odciagniesz swoja ręką, bo wystarczy ze scisniesz, a mleko poleci.

reklama
Jestem nienormalna ale wiecie z którego wczorajszego zakupu się cieszę? Z podkładek na kibel :D Brzydzę się siadac na nie swoim kibelku, wiec po porodzie kiedy nie będę miała siły sikac na Małysza bedą w sam raz. A wczoraj były tez zakupy w h&m, vero modzie i duuuużo kosmetyków w rossmannie więc możecie sie domyślić jak wiele te podkladki dla mnie znaczą skoro z nich cieszę sie najbardziej :D
Jola[emoji23] Ale ja tez mialam te podkladki i bylo to zbawienie po porodzie. Podobnie jak kolko do siadania[emoji3]
Zreszta teraz tez takie podkladki zawsze mam w torebce, bo mloda jeszcze nie da rady na malysza[emoji6]

Wiesz co, ja nie miałam na pobudzenie laktacji, tylko w razie wyjscia czy wlasnie wyjazdy na studia. Laktacje pobudzalam jak najczęściej przystawiajac dzieci do piersi, i na szczęście nie mialam problemy z mlekiem. Nadmiar mleka jak sie wprawisz to nawet odciagniesz swoja ręką, bo wystarczy ze scisniesz, a mleko poleci.
Zakręciłam się teraz nad elektrycznym z medeli. Ale w sumie będę ciągle z córką, nie zamierzam jej zostawiac na dłużej, jak wyjście do lekarza czy po zakupy. I raczej nie będę chciała mrozić mleka. To może starczył by tylko ręczny ? Ale z drugiej strony później bym chciała przejść na butelkę , więc odciągać było by łatwiej i szybciej elektrycznym .. aaa. Haha pogubiłam się już z tym laktatorem :D

Boooszzz ja mam straszne wspomnienie z odciągania ręcznie. Pierwsza impreza po urodzeniu młodego, panieński przyjaciółki. Dziecko ogarniete, z ojcem i zapasem mleka. A ja na imprezie... najpierw w domu, wiec stwierdziłam nie biorę laktatora bo gdzie go niby sobie wsadzę, tylko właśnie ręcznie ściągnę z cycek. No i czuje ze nadchodzi ten moment, cycki zaraz wybuchną... a był mega upalny dzień akurat, wszyscy płynęli. Wiec zdjęłam kiecke i zaczynam ściągać nad umywalka- to mleko leci oczywiście z ja laików na wszystkie strony. Wiec idę nad wannę- nada wszystko w mleku. W końcu brałam prysznic na koniec [emoji85][emoji85] a jeszcze cześć lasek wtedy nie miała nawet facetów nie mówiąc o dzieciach i jak to baby- wszystkie na raz w łazience wiec musiało wyglądać to z ich punktu widzenia paskudnie [emoji85][emoji23]

Zakręciłam się teraz nad elektrycznym z medeli. Ale w sumie będę ciągle z córką, nie zamierzam jej zostawiac na dłużej, jak wyjście do lekarza czy po zakupy. I raczej nie będę chciała mrozić mleka. To może starczył by tylko ręczny ? Ale z drugiej strony później bym chciała przejść na butelkę , więc odciągać było by łatwiej i szybciej elektrycznym .. aaa. Haha pogubiłam się już z tym laktatorem :D

Ty się jeszcze prześpij z tematem, masz czas :)

To po co Ci w takim razie laktator? Do pobudzenia laktacji najlepszy jest mały ssak, czyli laktator przyda się tylko w wypadku, kiedy nie będzie potrafił się dobrze przyssać, albo mleka mimo wszystko nie będzie, a przy nawale nie zaleca się wręcz odciągania, ewentualnie odrobinkę do uczucia ulgi.

Boooszzz ja mam straszne wspomnienie z odciągania ręcznie. Pierwsza impreza po urodzeniu młodego, panieński przyjaciółki. Dziecko ogarniete, z ojcem i zapasem mleka. A ja na imprezie... najpierw w domu, wiec stwierdziłam nie biorę laktatora bo gdzie go niby sobie wsadzę, tylko właśnie ręcznie ściągnę z cycek. No i czuje ze nadchodzi ten moment, cycki zaraz wybuchną... a był mega upalny dzień akurat, wszyscy płynęli. Wiec zdjęłam kiecke i zaczynam ściągać nad umywalka- to mleko leci oczywiście z ja laików na wszystkie strony. Wiec idę nad wannę- nada wszystko w mleku. W końcu brałam prysznic na koniec [emoji85][emoji85] a jeszcze cześć lasek wtedy nie miała nawet facetów nie mówiąc o dzieciach i jak to baby- wszystkie na raz w łazience wiec musiało wyglądać to z ich punktu widzenia paskudnie [emoji85][emoji23]

Widzę jak tryska to mleko [emoji23]

Słyszałyście nowy news mama ginekolog jest w ciazy tez [emoji4]
A przy okazji karmienia wrzuciła na insta takie coś
IMG_9054.JPG

Załączniki

• IMG_9054.JPG
    IMG_9054.JPG
    110,6 KB · Wyświetleń: 300
reklama
Dobre dobre :)

Do góry