reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Ja ostatnio mam coraz gorsze samopoczucie...im więcej odkrywam na terapii tym gorzej się czuję.Boję się,że nie wytrzymam napięcia i zgłoszę się do wariatkowa.Czy też miewacie takie kryzysy?

Ja ostatnio mam coraz gorsze samopoczucie...im więcej odkrywam na terapii tym gorzej się czuję.Boję się,że nie wytrzymam napięcia i zgłoszę się do wariatkowa.Czy też miewacie takie kryzysy?
Ja tez czuje sie gorzej. Terapie musialam odwołać bo dziś bylam znowu na ktg i skurcze wyszly wiec leżeć mam na lewym boku. Szkoda bo terapia mi sporo daje tylko meczy bardzo i sresuje. Jednak myślę, ze wiele wylazlo i ma terapeutka moja racje 100% Malo mi zostalo doktor pozwolil to hydro jeść wiec musze wytrzymac.

Magdaswiet: ja po ktg mam takie same wkręty. A to że tetno dziecka wysokie A to że skurcze mam. I tylko wydzwaniam do położnej ... bo oczywiście lekarze twierdzą że ok s ja i tak panikuje

Magdaswiet: ja po ktg mam takie same wkręty. A to że tetno dziecka wysokie A to że skurcze mam. I tylko wydzwaniam do położnej ... bo oczywiście lekarze twierdzą że ok s ja i tak panikuje
Dla mojego spokoju mam przyjsc znowu w piatek. Maly sie rusza ok a ja panikuje. Juz doktor sam kazał leki brac:/ zeby sie uspokoić. Ja to bym sie na ginekologie polozyla żeby mi robili 2 razy dziennie :-) Każdy etap ciąży to inne wkrety. Teraz to juz pragne porodu żeby miec maluszka na rękach.

Witajcie,
Ratunku!!!! Nie radzę sobie, jestem w 7 miesiącu ciąży i powróciła mi zaleczona nerwica, mam drgawki podczas snu, problemy z przełykaniem, kołatanie serca drętwienie rąk i nóg. Przed ciążą leczyłam się na nerwicę brałam setaloft i eliceę działały, ale teraz mam permanentny stres od początku zagrożona ciaza i mój organizm nie radzi sobie. Jestem po 3 poronieniavh, jestem mamą 4 aniołków i tak bardzo się boję o tą wymarzoną i upragnioną ciążę. Błagam napiszcie, że coś można barć na nerwicę. Muszę umówić się jak najszybciej dobpsychiatry :(:(:(

Witajcie,
Ratunku!!!! Nie radzę sobie, jestem w 7 miesiącu ciąży i powróciła mi zaleczona nerwica, mam drgawki podczas snu, problemy z przełykaniem, kołatanie serca drętwienie rąk i nóg. Przed ciążą leczyłam się na nerwicę brałam setaloft i eliceę działały, ale teraz mam permanentny stres od początku zagrożona ciaza i mój organizm nie radzi sobie. Jestem po 3 poronieniavh, jestem mamą 4 aniołków i tak bardzo się boję o tą wymarzoną i upragnioną ciążę. Błagam napiszcie, że coś można barć na nerwicę. Muszę umówić się jak najszybciej dobpsychiatry :(:(:(
Hej Klarunia ja stracilam dwie ciąże (3aniolki) o mojego bobaska starałam sie 5,5 roku. Po pierwszej stracie nerwica sie rozbujala ale terapia i leki dały radę. Teraz w ciazy w 25 tyg tez wszystko powróciło. Psychiatra i ginekolog zezwolil na relanium lub hydro i miesiac bralam caly czas. Teraz sporadycznie biore leki ale mam czesto gorsze dni. Po stratach jest w nas mnóstwo lęków i dobrze Cie rozumiem. Polecam terapie. Tu tez możesz sie wygadać

Witajcie,
Klarunia dobrze znam Twoj stan bo też nam te lęki i drgawki bbawet pomimo brania Zoloftu:no2:Setaloft/Zoloft jest "bezpieczny"w ciąży więc porozmawiaj ze swoim psychiatrą aby ostatnie tyg.spędzić w miarę normalnie.Doraźnie też biorę hydro

reklama
Edzik, Magda dziękuję dziewczyny za szybki odzew, przykro mi, że i Wy przez to przechodzicie :( Widzę, ze naprawdę dużo kobiet w ciaży dotyka nerwica. Dobrze, że jakieś leki są dozwolone. Na jutro umówiłam wizute do psychiatry i mam nadziejęze coś przepisxr, to niebywale jak psychika może zadziałać na somatykę. Próbowałam sama sobie poradzić ale nie udaje mi się. U mnie zdecydowanym wyzwalaczem były te 3 poronienia w ciągu 2 lat, jak wchodzę na USG trzęsę się jak galareta, ma taką traumę.
Pierwsza tragedia miała miejsce właśnie podczas USG kiedy nagle lekarz powiedział, że nie nie bije serduszko, potem wywoływanie porodu... i masą emocji z którymi chyba do tej pory nie poradziłam sobie. Każda kolejna strata pogłębiała stan. Urwała m kontakty z wszystkimi koleżankami z małymi dziećmi. Na dodatek mam 40 lat i wielu lekarzy nie dawało mi szansę na tą ciążę, ona dlanie jest cudem i teraz boję się wszystkiego... Że w każdej chwili może się skończyć moje szczęście. Lęk ogromny potęguje sytuacja, że muszę leżeć i mam dużo czasu na myślenie. Uff !!! trochę się wygadałam. Dzięki za taką możliwość.

Do góry